Πέρασε και από την Τρίπολη o Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Πέρασε και από την Τρίπολη o Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε 2-0 τον Αστέρα στο τρίτο σερί νικηφόρο ματς εκτός έδρας…

Ζόρικη φάνταζε η αναμέτρηση του "Θ. Κολοκοτρώνης" με τον Αστέρα για τον Ολυμπιακό, που έδινε το τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι του, στην 18η αγωνιστική της Super League. Απέναντι σε μια ομάδα που είχε -και έχει- άμεση ανάγκη από βαθμούς, οι ερυθρόλευκοι είχαν σοβαρότητα και τους Φορτούνη - Χριστοδουλόπουλο να εναλλάσσονται στους ρόλους του δημιουργού και του σκόρερ, υπογράφοντας εντέλει το "διπλό" του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο "Θ. Κολοκοτρώνης":

1. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ

Από το... επικό 5-3 επί της ΑΕΛ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, κουβαλώντας όμως και την σημαντική απουσία του τραυματία Ιγκλέσιας, έφτασε ο Αστέρας στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, ψαχνόντας βαθμό ή βαθμούς που θα τον κρατούσαν σε μια σχετικά ασφαλή απόσταση από τη ζώνη υποβιβασμού.

Από την πλευρά τους, οι ερυθρόλευκοι πήγαν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" έχοντας εξασφαλίσει μια... νορμάλ πρόκριση με σκορ 3-1 επί της Ξάνθης, με κόστος τον λαβωμένο Μπουχαλάκη. Ψάχνοντας το τρίποντο και μόνο αυτό, προκειμένου να διατηρήσουν τις -ρεαλιστικές- ελπίδες τους στην κούρσα του τίτλου.

Το ματς ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο να σώζει χαμηλά στην δεξιά του γωνία, στο σκαστό σουτ που επιχείρησε ο Ποντένεσε από το ημικύκλιο της περιοχής στο 4'. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Αστέρας έκλεινε σωστά τους χώρους στον άξονα και ήταν διαβασμένος στα overlap που επιχειρούσαν οι Ελαμπντελαουΐ - Κούτρης.

Οι γηπεδούχοι είχαν δεύτερο ρόλο στο ματς αλλά δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά στο πρώτο 20λεπτο, αντίθετα απείλησαν ευθέως με γκολ στο 24', όταν στο γύρισμα του Τσιλιανίδη από δεξιά, ο Φερνάντεθ στην κίνηση σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Σα από το ύψος του πέναλτι.

Τέσσερα λεπτά μετά η δημιουργική οξυδέρκεια του Χριστοδουλόπουλου εμφανίστηκε στο χορτάρι και ήταν αρκετή για να φέρει το τέρμα που έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνη κινήθηκε ως φορ στην πλάτη της άμυνας, πήρε την εξαιρετική μεταβίβαση του Λάζαρου από αριστερά και αφού κατέβασε τη μπάλα με το στήθος, εκτέλεσε στην κίνηση τον Παπαδόπουλο για το 0-1! Αυτό ήταν το έβδομο γκολ του Φορτούνη κόντρα στην παλιά του ομάδα, αλλά μόλις το πρώτο μέσα στο παλιό του σπίτι.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα παρά την αλλαγή στο σκορ, με τον Κυριακόπουλο στο 43' να δοκιμάζει εκτός περιοχής τα αντανακλαστικά του Σα, που έδιωξε με γροθιές για παν ενδεχόμενο. Με το σκορ στο 0-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

2. ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΛΩΝ, ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ

Ιδανικό για τον Ολυμπιακό ήταν το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, το χειρότερο δυνατό σενάριο βίωσε ο Αστέρας. Ο Φορτούνης λειτούργησε πανέξυπνα, εκτελώντας γρήγορα ένα φάουλ στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και ο Χριστοδουλόπουλος που κινήθηκε στον χώρο, με προβολή νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 0-2 στην Τρίπολη.

Οι δύο παίκτες άλλαξαν τους ρόλους που είχαν στην φάση του 28', το αποτέλεσμα ήταν ίδιο για τους ερυθρόλευκους και πλέον το ερώτημα ήταν αν μπορούσε ο Αστέρας να βρει τρόπο να επιστρέψει στο ματς.

Ο Παράσχος έβγαλε τον Δουβίκα κι έβαλε τον Μανιά, με αλλαγή επιθετικού απάντησε και ο Μαρτίνς, ρίχνοντας στο ματς τον Γκερέρο αντί του Χάσαν. Αυτός που έφτασε μια ανάσα από το γκολ ήταν και πάλι ο Ολυμπιακός, όταν ο Ποντένσε έκανε ένα εκπληκτικό σλάλομ από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε τέσσερις αντιπάλους αλλά με το αριστερό σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο!

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Φορτούνης έβγαλε ξανά σε θέση βολής τον Πορτογάλο, που σημάδεψε ξανά τον γκολκίπερ των Αρκάδων στο τετ-α-τετ... Στο 73' ο Αστέρας λίγο έλειψε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μουνάφο από δεξιά να πατά περιοχή (ο Μανιάς παρεμβάλλεται στη φάση από θέση offside) και τον Σισέ να απομακρύνει τη μπάλα στο γύρισμα του Αργεντίνου, με τον Σα εξουδετερωμένο.

3. ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Τόσο οι Αρκάδες, όσο και οι ερυθρόλευκοι είχαν καλές στιγμές μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε, ούτε πολύ περισσότερο η διαδρομή του τριπόντου για τον Πειραιά. Με τον Ολυμπιακό να παραμένει στο -8 (έχοντας τρεις νίκες σε τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια) και μοναδική ουσιαστικά απειλή για τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και τον Αστέρα να αισθάνεται πίεση, ψάχνοντας γρήγορα βαθμούς στα επόμενα ματς προκειμένου να μην μπλέξει για τα καλά στα χαμηλά της βαθμολογίας.

Μεσοβδόμαδα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της εξ αναβολής 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όπου ο Αστέρας δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο (30/1, 15:00), ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την ΑΕΛ (30/1, 19:30).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Άνχελ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος (76' Ρόλε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεθ (77' Βλάχος), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Δουβίκας (56' Μανιάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (78' Μεριά), Κούτρης, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (, Ποντένσε, Χάσαν (63' Γκερέρο).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News