Ήταν υπόθεση μισής ώρας για την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ήταν υπόθεση μισής ώρας για την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ η Ένωση...

Με τρία γκολ στο πρώτο 20άλεπτο και το ίδιο σύστημα που είχε και στα Ιωάννινα, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 3-0 και τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Super League. Στην τρίτη θέση η Ένωση, προσπέρασε τον Ατρόμητο.

ΗΑΕΚ φαίνεται πως έχει βρει και την φόρμα της και τον ρυθμό της και το… σύστημά της. Χωρίς να αλλάξει τίποτα ως προς τον σχηματισμό αλλά και την ενδεκάδα, σε σχέση με το 4-0 επί του ΠΑΣ, η Ένωση κέρδισε με 3-0 και τον Αστέρα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αυτή την φορά η ΑΕΚ πέτυχε τρια γκολ μέσα στα πρώτα 20 λεπτά και δεν άφησε κανένα περιθώριο από εκεί και πέρα στους φιλοξενούμενους, για καμία απολύτως αντίδραση. Πάμε να δούμε τα τέσσερα κομβικά σημεία του παιχνιδιού:

1. ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ… ΡΟΛΑΡΕΙ

Μπορεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης να έκανε τις προηγούμενες μέρες σκέψεις για να μην διατηρήσει τον σχηματισμό με την τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Κυρίως λόγω του συστήματος του Αστέρα Τρίπολης με τον έναν φορ.

Όμως η τελική επιλογή του Ουζουνίδη ήταν να μην αλλάξει απολύτως τίποτα σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΣ. Ούτε στον σχηματισμό της ΑΕΚ, αλλά ούτε καν στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Δεν προφύλαξε καν τον Λιβάγια που είχε ένα μικρο προβληματάκι τραυματισμού, δεν ξεκίνησε καν στη βασική ενδεκάδα τον Κρίστιτσιτς.

Κράτησε ακριβώς τον ίδιο σχηματισμό, τα ίδια πρόσωπα και το ίδιο πλάνο με τον ΠΑΣ. Και η ΑΕΚ είχε την ίδια εικόνα και κυρίως την ίδια… ορμή με το παιχνίδι με τα Γιάννενα. Μάλιστα και ο Αστέρας Τρίπολης, δεν βρήκε κανέναν τρόπο, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, να αντιμετωπίσει την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ.

Βεβαίως αυτή την φορά, τα τρία γκολ που πέτυχε η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο, ήρθαν από στατικές φάσεις. Όμως η ΑΕΚ έδειξε να λειτουργεί ακόμα καλύτερα, το έτσι κι αλλιώς αποτελεσματικό σύστημα του 3-5-2.

2. ΥΠΟΘΕΣΗ 20 ΛΕΠΤΩΝ

Η ΑΕΚ και αυτό το παιχνίδι με τον Αστέρα, το «καθάρισε» μέσα σε 20 λεπτά, όπως και στα Γιάννενα την προηγούμενη Δευτέρα. Αυτή την φορά μάλιστα, το σκορ στο 20 λεπτό ήταν 3-0 υπέρ της Ένωσης και όχι 2-0, όπως με τον ΠΑΣ.

Στο 10' ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ, ο Άλεφ έκανε τακουνάκι, ο Λιβάγια μπήκε στην πορεία της μπάλας και με το στήθος την έστειλε στην γωνιά του Παπαδόπουλου για το 1-0. Ακριβώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, η ΑΕΚ «άγγιξε» το 2-0, όμως το σουτ του Μάνταλου, απέκρουσε με διπλή προσπάθεια και εξαιρετικά δύσκολα, ο Παπαδόπουλος.

Ωστόσο η Ένωση έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 12 λεπτό. Πάλι από κόρνερ, ο Γκάλο πήρε την μπάλα και έβγαλε σέντρα, ο Τσιγκρίνσκι έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο Άλεφ εξ επαφής πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ. Το επιθετικό κρεσέντο του πρώτου 20αλέπτου για την Ένωση, έληξε στο 20 λεπτό.

Ο Μάνταλος ξεχασμένος από την αριστερή πλευρά, έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο Μουνάφο τον πρόλαβε και τον έσπρωξε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Αντίθετα μ’ ότι γίνεται συνήθως, το πέναλτι εκτέλεσε ο Πόνσε και έκανε το 3-0, με το πρώτο του γκολ από την άσπρη βούλα».

3. ΠΑΝΤΟΥ… ΜΟΥΝΑΦΟ

Η αλήθεια είναι πως με το ματς στο 3-0 στο 20 λεπτό, λίγα… δραματικά πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ειδικά από την στιγμή που και ο Αστέρας περισσότερο νευρικότητα έβγαλε μετά τα τρια γκολ, παρά ουσιαστική αντίδραση. Πάντως υπήρχε παίκτης των φιλοξενούμενων που ξεχώρισε. Όχι απολύτως για σωστούς λόγους. Ήταν ο Μουνάφο. Καταρχήν ήταν αυτός που έκανε το πρώτο σουτ του Αστέρα στο ματς, στο 53 λεπτό.

Σουτ που πήγε στην αγκαλιά του Μπάρκα. Ήταν επίσης ο παίκτης που κτύπησε η μπάλα στο χέρι του μέσα στην περιοχή σε σουτ του Γκάλο στο 47’, χωρίς όμως να υποδειχθεί παράβαση. Και ήταν και ο παίκτης του Αστέρα, ο οποίος στο 57’ έδιωξε πάνω στην γραμμή την μπάλα, σε σουτ του Πόνσε. Μάλιστα ο Αργεντινός φορ έχασε και στο 76’ μια τεράστια ευκαιρία για γκολ, καθώς την κεφαλιά του εξ επαφής, απέκρουσε ο Παπαδόπουλος.

4. ΕΞΑΡΙ ΚΑΙ ΟΚΤΑΡΙ ΜΑΖΙ

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς, όπως και στο ματς με τον ΠΑΣ, μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Αστέρα. Αυτή την φορά έπαιξε στην θέση του Μάνταλου και όχι του Μπακασέτα. Ως εσωτερικός χαφ στην τριάδα της μεσαίας γραμμής. Και ο Σέρβος χαφ πρόλαβε και πάλι να δείξει πόσο ποιοτικός μέσος είναι. Από τον τρόπο που άνοιγε το παιχνίδι με την μπάλα στην πόδια, μέχρι να τάκλιν που έκανε όταν χρειαζόταν να παίξει άμυνα.

Χαφ με «πακέτο» την ικανότητα να παίξει και «οκτάρι» και «εξάρι». Παραλίγο μάλιστα, να πιστωθεί και ασίστ στο 89’, όταν έβγαλε μόνο του τον Κλωναρίδη απέναντι στον Παπαδόπουλο, αλλά το πλασέ του «Κλώνα» έφυγε άουτ.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χουλτ, Μπακασέτας, Αλέφ, Μάνταλος (71’ Κρίστιτσιτς), Πόνσε (82’ Γιακουμάκης), Λιβάγια (76’ Κλωναρίδης).

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46’ Βλάχος), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος (65’ Φερνάντεθ), Άνχελ, Βαλιέντε Ιγλέσιας (72’ Δουβίκας), Μουνάφο, Καλτσάς, Μανιάς.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News