Με ανύπαρκτο πέναλτι η Ξάνθη 2-1 τον Ατρόμητο

Ποδόσφαιρο
Με ανύπαρκτο πέναλτι η Ξάνθη 2-1 τον Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψε στις νίκες μετά από δυόμιση μήνες και έριξε τους Περιστεριώτες από την τρίτη θέση…

Mε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής η Ξάνθη επικράτησε του Ατρόμητου με 2-1 σε ένα ματς που μπορεί με βάση την απόδοση της στο μεγαλύτερο διάστημα να άξιζε τους τρεις πόντους αλλά αυτοί ήρθαν τελικά χάρη σε ένα ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Σκουλάς στο 58' της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών ενώ αντέδρασαν παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή της αναμέτρησης και το 0-1 του Κουλούρη μόλις στο 5'. Η Ξάνθη ισοφάρισε πριν φύγει το πρώτο 45λεπτο και είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα αλλά οι αμυντικοί του Ατρόμητου και ο Μέγερι ήταν πάντα στις σωστές θέσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι δυο ομάδες δεν απείλησαν όσο στο πρώτο 45λεπτο και το γκολ της Ξάνθης για το 2-1 ήρθε με ένα ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Κάστρο στο 58' και το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα για να δώσει το προβάδισμα και τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στην "Xanthi FC Arena":

1. ΡΥΘΜΟΣ, ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Οι δυο ομάδες και δη η Ξάνθη μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν καλό ρυθμό και οι Ακρίτες έφτιαξαν φάσεις για να σκοράρουν αλλά ο Μέγερι είπε όχι στο πρώτο λεπτό ενώ ένα λανθασμένο γύρισμα του Ρισβάνη στο δεύτερο λεπτό έφυγε έξω. Από την πλευρά του ο Ατρόμητος ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη τελική που δημιούργησε χάρη στην επιμονή του Ενσικουλού. Ο μέσος του Ατρόμητου έδωσε στον Βασιλακάκη και αυτός από τα δεξιά πάσαρε στον Κουλούρη ο οποίος σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 12ο φετινό του τέρμα. Ένα γκολ που βέβαια ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα.

Η Ξάνθη δεν πτοήθηκε όμως και συνέχισε να παίζει σωστά και να απειλεί τον Ατρόμητο. Στο 8' το σουτ του Μπαριέντος έφυγε πάνω από την εστία του Μέγερι. Στο 17' η Ξάνθη βρέθηκε αρκετά κοντά στο 1-1 όταν ο Ντουρίτσκοβιτς μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε και το σουτ αλλά ο Καρασαλίδης είχε κάνει το τάκλιν με το οποίο έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 35' μετά από μια όμορφη φάση και ανάπτυξη από τα αριστερά. Ο Κασάδο έκανε τη σέντρα, ο Κάστρο άνοιξε τα πόδια του και άφησε τη μπάλα να περάσει για να έρθει ο Ντουρίτσκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να ισοφαρίσει το σκορ.

Η ομάδα του Ράσταβατς μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή στο 39' όταν έχασε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Αρχικά ο Κάστρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ με τον Κιβρακίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή με κεφαλιά και εν συνεχεία το σουτ του Κοβάσεβιτς έφυγε έξω.

2. ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΞΑΝΘΗ

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που είχαμε φάσεις, καλό ρυθμό και δυο γκολ από τις δυο ομάδες στο δεύτερο μέρος η απόδοση τόσο της Ξάνθης όσο και του Ατρόμητου έπεσε κατακόρυφα και φαινόταν πως όποιος έβαζε το γκολ θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε και το τρίποντο.

Οι Ακρίτες ήταν αυτοί που σκόραραν στο 59' με το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Κάστρο στο 58' και εκτέλεσε ο ίδιος ο σέντερ φορ της Ξάνθης. Ο Αργεντινός επιθετικός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και χτύπησε το ένα του πόδι με το άλλο και έπεσε με τον Καρασαλίδη που τον μάρκαρε να μην έχει συμμετοχή στη φάση. Ο Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα καθώς ο επόπτης Νικολακάκης δεν είδε πως δεν υπήρχε πέναλτι.

Ο Κάστρο ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, ευστόχησε, και με το τρίτο συνεχόμενο γκολ του σε δυο αγωνιστικές έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

3. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟΜΙΣΙ ΜΗΝΕΣ

Η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες μετά από δυόμιση μήνες και την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 29 Οκτωβρίου 2018 όταν είχε επικρατήσει και πάλι με το ίδιο σκορ. Με αυτή τη νίκη οι Ακρίτες έφτασαν τους 23 βαθμούς και εκμεταλλεύτηκαν τις γκέλες του Άρη και του Παναιτωλικού πλησιάζοντας στην πεντάδα.

Παράλληλα με το 2-1 που επικράτησαν του Ατρόμητου και με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα την ίδια ώρα έριξαν τους Περιστεριώτες από την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ για την ομάδα ομάδα του Νταμίρ Κάναντι αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (82' Χατζητερζόγλου), Αλμέιδα, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (89' Γέντρισεκ), Καντά (65' Μπρίτο), Κάστρο, Μπαξεβανίδης.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς (74' Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Καρασαλίδης, Κουλούρης, Μπρούνο (64' Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Ενσικουλού (46' Γιαννούλης).

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News