Δυσαρεστημένος με τα ανεξήγητα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Μαρτίνς

Ποδόσφαιρο
Δυσαρεστημένος με τα ανεξήγητα του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Μαρτίνς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού γίνονται πράγματα που μειώνουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος…

Τη δυσφορία του για διάφορες καταστάσεις που θεωρεί ότι επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς με τις καθιερωμένες δηλώσεις του στη Nova.

«Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και επηρεάζουν αποτελέσματα και μειώνουν την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπάρχουν παίκτες που επιλέγουν να μην παίξουν σε κάποια παιχνίδια για ανεξήγητους λόγους αλλά σε άλλα παιχνίδια επιλέγουν να παίξουν. Και αυτό είναι ανεξήγητο. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθούν πολλά πράγματα για να γίνει αξιόπιστο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού και τόνισε ότι περιμένει διαφορετικό τον ΠΑΣ τo Σάββατο (19/01, 17:15).

Επιπλέον ανέφερε μεν ότι η ομάδα του έχει κάνει τρομερή πρόοδο, αλλά και ότι θέλει να δει ακόμη καλύτερο πρόσωπο από αυτήν. Τι είπε για Σολδάνο και Γιώργο Μασούρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τα λάθη που εντόπισε στο ματς με Λεβαδειακό: «Έχουμε αλλάξει τον τρόπο που παίζουμε στην επίθεση. Πρέπει να βελτιωθεί ο τρόπος συνεργασίας των δύο επιθετικών μας. Έχουμε συνέπεια στο παιχνίδι μας αλλά τα τελευταία λεπτά στη Λιβαδειά χαλαρώσαμε. Σε γενικές γραμμές είμαστε βελτιωμένοι, έχουμε κυκλοφορία και κατοχή και δεν αφήνουμε τους αντιπάλους μας να βρουν ελεύθερους χώρους».

Για το γρήγορο γκολ που κυνηγά κάθε φορά ο Ολυμπιακός: «Όταν βάζεις γρήγορα γκολ αλλάζει το παιχνίδι. Είναι ένας από τους στόχους μας να βάζουμε νωρίς γκολ. Ένα από τα θετικά στοιχεία της ομάδας είναι ότι δεν μένει στο ένα γκολ. Αυτός είναι πια ο τρόπος του παιχνιδιού μας».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν την ελευθερία να κινηθούν και στη γραμμή της επίθεσης: «Όταν μιλάμε για επίθεση, μιλάμε για όλη την ομάδα. Όλη η ομάδα γνωρίζει το ρόλο της. Κούτρης και Ομάρ βοηθούν την ομάδα στην επίθεση γιατί έχουν την ποιότητα να το κάνουν και γιατί υπάρχουν άλλοι παίκτες που μπορούν να ενισχύσουν την άμυνα και το κέντρο. Όλοι βοηθούν και στην άμυνα».

Για το αν ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο επιθυμητό, για τον ίδιο, επίπεδο: «Ικανοποιημένος δεν είμαι. Θα ήμουν αν βρισκόμασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Υπάρχουν παιχνίδια που η ομάδα δεν λειτουργεί καλά σε όλους τους τομείς. Η ομάδα έχει κάνει τρομερή πρόοδο, έχει άψογο χαρακτήρα, δουλεύουμε πάντα για το καλύτερο. Δεν καταλογίζω τίποτα στους ποδοσφαιριστές που κάνουν ότι μπορούν. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, κυνηγώντας μέχρι το τέλος τους στόχους μας».

Για το πώς περιμένει τον ΠΑΣ και τα ανεξήγητα ...φαινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ο ΠΑΣ θα είναι τελείως διαφορετικός αυτή την εβδομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μοιράζονται οι κίτρινες σε κάποια παιχνίδια και σε κάποια άλλα όχι. Σε συγκεκριμένες ομάδες δίνονται εύκολα και σε κάποιες άλλες όχι. όλα αυτά είναι πραγματικά ανεξήγητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και επηρεάζουν αποτελέσματα και μειώνουν την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπάρχουν παίκτες που επιλέγουν να μην παίξουν σε κάποια παιχνίδια για ανεξήγητους λόγους αλλά σε άλλα παιχνίδια επιλέγουν να παίξουν. Και αυτό είναι ανεξήγητο. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθούν πολλά πράγματα για να γίνει αξιόπιστο. Παρόλα αυτά εμείς δεν πτοούμαστε θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με δύσκολες καταστάσεις και δύσκολους αντιπάλους, πολλά πράγματα είναι εναντίον μας, εμείς όμως δεν πτοούμαστε».

Για το αν αλλάζει η ενδεκάδα που κερδίζει: «Φυσικά αλλάζει. Μελετάμε τους αντιπάλους, έχουμε παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν στην ενδεκάδα».

Για το ντεμπούτο του Σολδάνο: «Είναι σπουδαίος επαγγελματίας. Έχει ποιότητα, δουλεύει. Είναι νέο παιδί, δεν έχει ακόμη αγωνιστικό ρυθμό, είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ευρώπη. Πρέπει να έχουμε υπομονή, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και θα τον δούμε να αγωνίζεται και στην ομάδα μας».

Για τον Μασούρα: «Γνωρίζουμε την ποιότητα του και από την προηγούμενη ομάδα του. Πρέπει να συνηθίσει στο διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Χρειάζεται χρόνο, δεν έχει εμπειρία. Ξέρουμε την ποιότητα του , περιμένουμε πολλά πράγματα από αυτόν».

Για το αν η πορεία του Τσιμίκα είναι ένα παράδειγμα για τους υπόλοιπους παίκτες, που δίνονται δανεικοί από τον Ολυμπιακό: «Υπάρχει σπουδαίο μέλλον γι' αυτούς στον Ολυμπιακό. Ο Μάνος είναι δυνατός αλλά είναι δύσκολη η μετάβαση από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία, έπρεπε λοιπόν να προσαρμοστεί σε ομάδα πρώτης κατηγορίας. Ο Ανδρούτσος είναι ένας παίκτης που ήθελε να παίζει αλλά υπήρχαν άλλοι στη θέση του οπότε ήταν καλύτερα να έχει συμμετοχές σε άλλες ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τον Νικολάου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News