Νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας με 2-1, και πλεονέκτημα τίτλου με +8

Ποδόσφαιρο
Νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας με 2-1, και πλεονέκτημα τίτλου με +8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο +7 από τη 2η θέση η ομάδα της Θεσσαλονίκης

Τα έφερε… Τούμπα και βρέθηκε στο +8 από τον Ατρόμητο, αλλά και στο +8 από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» τα βρήκε σκούρα κόντρα στην ΑΕΛ (έπαιξε με δέκα για ένα ημίχρονο) στο γήπεδό του, βρέθηκε να… κυνηγάει, αλλά έκανε ανατροπή (2-1)… πρωταθλητή (δεδομένα είναι πρωταθλητής χειμώνα) και απομακρύνθηκε από τη δεύτερη θέση, εκμεταλλευόμενος το 1-1 των «ερυθρόλευκων» (υποχώρησαν στην τρίτη θέση) στην Ξάνθη.

Η ομάδα της Λάρισας άνοιξε το σκορ στο 37’ με κεφαλιά Νούνιτς, αλλά οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ξεπεράσουν το μίνι-σοκ, βρήκαν απάντηση σχετικά γρήγορα και ισοφάρισαν λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Πρίγιοβιτς κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις και αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Καρανίκα, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα (1-1).

«Χρυσές» αποδείχθηκαν οι αλλαγές του Σάκχοφ και του Άκπομ από τον Λουτσέσκου, καθώς τρία λεπτά μετά την είσοδό τους στην αναμέτρηση, ο πρώτος… σέρβιρε και ο δεύτερος σκόραρε για το 2-1 στο 69ο λεπτό.

Τα ευχάριστα (για τον ίδιο) νέα που προέκυψαν από το απόγευμα, έδωσαν περισσότερη προσμονή (ίσως όμως και πίεση) στον ΠΑΟΚ για το ματς με την ΑΕΛ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι, ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, που θα τον έφερνε πιο κοντά και στη νίκη, αλλά και στον τίτλο. Διότι, ήξερε ότι θα απομάκρυνε από τη διεκδίκηση και τον Ολυμπιακό, μετά την ΑΕΚ.

Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: Η ομάδα του Λουτσέσκου ήθελε να γίνει αφεντικό της αναμέτρησης, να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να στριμώξει από την αρχή τους «βυσσινί». Από την άλλη, οι παίκτες του Φέστα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να περιοριστούν σε ρόλο κομπάρσου, οχυρώθηκαν καλά πίσω και παίζοντας με κοντά τις γραμμές βραχυκύκλωσαν τους γηπεδούχους.

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε καθαρό μυαλό σε αρκετά διαστήματα του πρώτου μέρους και σε συνδυασμό με την αμυντική τακτική της ΑΕΛ αναπτύχθηκε ανορθόδοξα σε μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Έδειξε να «πνίγεται», παρότι υπήρχε πολύς χρόνος και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δοκίμασε αρκετά σουτ εκτός περιοχής (τα περισσότερα με τον Μαουρίτσιο) και δίχως να υπάρχουν καλές προϋποθέσεις.

Ουσιαστικά, μέχρι τις καθυστερήσεις, δεν φλέρταρε σε κάποιο σημείο του α’ ημιχρόνου με το γκολ και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του από το 20’ μέχρι το 28’,που κυκλοφόρησε καλά την μπάλα. Το πλάνο της ΑΕΛ ήταν ξεκάθαρο επιθετικά: κλέψιμο της μπάλας με στόχο να βγει καλά στην κόντρα για να βρει ευάλωτο τον ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν.

Με όχι ακριβώς αυτόν τον τρόπο (αλλά με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας) έγινε το 0-1. Ο Ντέλετιτς βρήκε δεξιά τον Καρανίκα που σέντραρε ωραία και ο Νούνιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 37ο λεπτό. Η Τούμπα «πάγωσε», ο ΠΑΟΚ έδειχνε να… θολώνει, αλλά δεν τα παράτησε και ισοφάρισε στο κατάλληλο (για τον ίδιο) τάιμινγκ. Ο Πρίγιοβιτς τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια και ο Καρανίκας έπεσε εντελώς άγαρμπα πάνω στον Σέρβο, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη.

Κάπως έτσι… γύρισε ο διακόπτης του ματς. Όχι μόνο πήγαν στα ίσα στην ανάπαυλα οι γηπεδούχοι, αλλά πλέον είχαν και ψυχολογία και παίκτη παραπάνω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο (σε σχέση με το πρώτο), αλλά με κάποιες σημαντικές διαφορές. Ο ΠΑΟΚ βγήκε και πάλι μπροστά και παρουσιάστηκε αυτήν τη φορά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, η ΑΕΛ (με τρεις στην άμυνα πλέον) από την άλλη με λιγότερες δυνάμεις και το παιχνίδι άρχισε σιγά-σιγά να ράβεται στα μέτρα του «δικεφάλου».

Σταδιακά άρχισε να στριμώχνει τους «βυσσινί» στην άμυνά τους (και σε πολλά σημεία μέσα στην περιοχή τους), να μην τους επιτρέπει να κρατήσουν καθόλου μπάλα και να πάρουν ανάσες, που χρειάζονταν λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος. Πάντως, κατάφεραν να υπηρετήσουν πιστά το πλάνο τους οι παίκτες του Φέστα μέχρι να γίνει το 2-1. Κι αφού ο Πρίγιοβιτς δεν εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Βιεϊρίνια και την κακή έξοδο του θετικότατου γενικότερα Κρίστινσον στις αρχές του β’ μέρους, αλλά και ο Μάτος το γεγονός ότι βρέθηκε σε θέση βολής στο 60’, «μίλησαν» οι χρυσές αλλαγές του Λουτσέσκου.

Ο Βέρνμπλουμ βγήκε και ο πιο δημιουργικός, Σάκχοφ, έβγαλε σχεδόν κατευθείαν κάθετη στον Άκπομπ που μπήκε σφήνα στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας και με προβολή να γράψει στο 69’ το 2-1. Η ΑΕΛ θέλησε να βγει πιο μπροστά από εκείνο το σημείο, αλλά δεν είχε τα… κουράγια και τις δυνάμεις, ο ΠΑΟΚ επιδίωξε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη πριν το τελευταίο σφύριγμα με τρίτο γκολ και παρότι δεν τα κατάφερε ουσιαστικά δεν ζορίστηκε μετά το δεύτερο του τέρμα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66' Σάχοβ), Μαουρίτσιο, Λημνιός (81' Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66' Άκπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς, Ακόστα (86' Πίτι), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (46' Γκόλιας), Νούνιτς.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News