Συνεχίζει αήττητος ο ΠΑΟΚ, άνετο «τρίποντο» (2-0) κόντρα στην Ξάνθη

Ποδόσφαιρο
Συνεχίζει αήττητος ο ΠΑΟΚ, άνετο «τρίποντο» (2-0) κόντρα στην Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΠΑΟΚ πάτησε το… γκάζι όσο χρειαζόταν απέναντι στην Ξάνθη και έφτασε στη νίκη με 2-0, στο παιχνίδι για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το «ταμείο» της βραδιάς είναι άκρως θετικό για τους «ασπρόμαυρους» που με το 2-0 επί της Ξάνθης έφτασαν 29 βαθμούς, 12 περισσότερους από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ που την ίδια σχεδόν ώρα έχανε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και ενώ την Κυριακή παίζουν Ατρόμητος-Ολυμπιακός.

Η Τούμπα όρθια αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, τον Πρίγιοβιτς που έφτασε τα 49 γκολ με τη φανέλα της ομάδας σε 80 ματς!

Ο ΠΑΟΚ πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά μέχρι το 18ο λεπτό και την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πέλκα, που έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, δεν είχε τελική προς την εστία.

Η Ξάνθη με πολυπρόσωπη αμυντική παράταξη δεν επέτρεπε στους «ασπρόμαυρους» να πατήσουν με ευκολία στην περιοχή της, ενώ ήταν αυτή που άγγιξε πρώτη το γκολ, με τον Πασχαλάκη να εξουδετερώνει με εντυπωσιακό τρόπο την καρφωτή κεφαλιά του Ντουρίτσκοβιτς (29’) και τον ΠΑΟΚ να απαντά με το χαμένο τετ α τετ του Πρίγιοβιτς (31’) που αστόχησε μόνος απέναντι στον Ζίφκοβιτς.

Στο 40ο λεπτό ο Σέρβος τερματοφύλακας της Ξάνθης είπε «όχι» στον Μπίσεσβαρ, που με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή επιχείρησε να λύσει το γόρδιο δεσμό, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κίτσιου σπατάλησε την καλύτερη στιγμή του στον αγώνα.

Ο Στέλιος Κίτσιου ξεκίνησε για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά ως αριστερός μπακ, αντί του ανέτοιμου Βιεϊρίνια, αλλά με το πρώτο μέρος να λήγει 0-0, ο Λουτσέσκου δεν το σκέφτηκε καθόλου και έριξε στο ματς τον Πορτογάλο ακραίο ποδοσφαιριστή.

Στην πρώτη ενέργεια του ο Βιεϊρίνια σέρβιρε την μπάλα στο κεφάλι του Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος φορ αυτή τη φορά δεν αστόχησε! Το 1-0 (47’) έβαλε φωτιά στην Τούμπα, με την ΑΕΚ την ίδια ώρα να χάνει στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε κι άλλο στροφές και παρότι έχασε τον Βαρέλα, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα (58’), ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Πρίγιοβιτς να δημιουργεί και τον Πέλκα από πλεονεκτική θέση να αστοχεί (59’), αλλά δεν αστόχησε ο Μαουρίσιο στο 65ο λεπτό, ο οποίος με δυνατό σουτ εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Ζίφκοβιτς κάνοντας το 2-0.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58’ Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46’ Βιεϊρίνια), Κάνιας, Μαουρίσιο (75’ Βέρνμπλουμ), Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Κοβάσεβιτς (82’ Μελιόπουλος), Καμαρά, Γέντρισεκ, Καντά (56’ Σαρπόνγκ), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (69’ Μπρίτο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News