Στο «μικροσκόπιο» του Γιώργου Δώνη ο 20χρονος εξτρέμ Παναγιώτης Αρμενάκας

Ποδόσφαιρο
Στο «μικροσκόπιο» του Γιώργου Δώνη ο 20χρονος εξτρέμ Παναγιώτης Αρμενάκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού συμμετέχει ο Ελληνοαυστραλός μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Αρμενάκας, με τον Γιώργο Δώνη να «τσεκάρει» τον 20χρονο παίκτη.

Το τελευταίο τρίμηνο έκανε προπονήσεις με την Γουέστ Χαμ, δεν υπέγραψε συμβόλαιο με τα «σφυριά», ενώ είναι ελεύθερος από την Ουντινέζε. Έχει αγωνιστεί στην Κ17 της Ελλάδας, ενώ τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές τις έχει με την Εθνική Ελπίδων της Αυστραλίας!

Ο Πάνος Αρμενάκας πριν καν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του είχε κατορθώσει να απασχολήσει με τα κατορθώματα του. Τον αποκάλεσαν «wonder-kid» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αναγκάζοντας τους σκάουτερ που τον παρακολουθούσαν να παραμιλούν με τις ικανότητες του.

Ο Αρμενάκας προσκλήθηκε στις ακαδημίες των Άγιαξ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μπλάκμπερν, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι αλλά και της Μίλαν.

Επίσης πέρασε το κατώφλι της Μασία σε ηλικία μόλις 6 ετών. Παρέμεινε για τρεις εβδομάδες της Μπαρτσελόνα ως μέλος της U-8 ομάδας, ενώ για τρία χρόνια βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της Μίλαν. Με τους "ροσονέρι" πήρε μέρος σε αρκετά τουρνουά. Μάλιστα στο Μουντιαλίτο της Πορτογαλίας το 2010 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ!

Τον Νοέμβριο του 2012, μετακόμισε οικογενειακώς στην Αγγλία και εντάχθηκε στην ακαδημία της Γουότφορντ, η οποία ανήκει στην οικογένεια του Τζιαμπάολο Πότσο, που έχει στην ιδιοκτησία της και τις Ουντινέζε και  Γρανάδα. Προτού κλείσει τα 16 του χρόνια μεταπήδησε στην Ουντινέζε. Στον σύλλογο του Φρίουλι υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο ενώ εντάχθηκε στην ομάδα primavera U-19 της Ουντινέζε. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την ιταλική ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News