Ξανά στην κορυφή o ΠΑΟΚ, 2-1 τον Παναιτωλικό

Ποδόσφαιρο
Ξανά στην κορυφή o ΠΑΟΚ, 2-1 τον Παναιτωλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε πολλές ευκαιρίες όμως βρέθηκε απέναντι σε έναν εκπληκτικό Κυριακίδη αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη…

Ο μεν ΠΑΟΚ έψαχνε αντίδραση μετά την ήττα στην Ουγγαρία και την δεύτερη ήττα από την Βίντι, ο δε Παναιτωλικός ήθελε να αφήσει πίσω του την τριάρα στην Ν.Σμύρνη και να ψάξει μια καλή εμφάνιση δεδομένου ότι έχει μπροστά του μια τριάδα δύσκολων παιχνιδιών, αρχής γεγομένης από αυτό στην Τούμπα (σ.σ. ακολουθεί ΑΕΚ - Ολυμπιακός). Ο Δικέφαλος του Βορρά παρότι  είχε πολλές ευκαιρίες βρέθηκε απέναντι σε έναν εκπληκτικό Κυριακίδη αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη (2-1)…

Στο α΄ημίχρονο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θεωρητικά τα είχε όλα. Υπεροχή, κατοχή μπάλας, πιέση ψηλά, στημένα, ευκαιρίες αλλά στην πράξη του έλειψε το βασικότερο, το γκολ. Ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό Κυριακίδη σε μια σωρεία ευκαιριών που είχε, ο οποίος ήταν φύλακας - άγγελος της εστίας του Παναιτωλικού.

Με την σειρά του, η ομάδα του Αγρινίου δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει τους «ασπρόμαυρους» και αρκέστηκε στην άψογη διαχείριση της πίεσης του Δικεφάλου.

Όλα αυτά μέχρι το 63ο λεπτό της αναμέτρησης. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν δώσει έναν τόνο... ισορροπίας στο παιχνίδι, ωστόσο, μια στιγμή ήταν αρκετή για τον Πρίγιοβιτς με την... βοήθεια του Μαρινάκη! Ο Λημνιός έκανε την σέντρα, ο Σέρβος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Έλληνα αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Άκπομ σημείωσε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ και δικαίωσε τον προπονητή του που επέλεξε να αγωνιστεί με δύο επιθετικούς για να... ξεμπλοκάρει την άμυνα των φιλοξενούμενων για το 2-0.

Σε μια στιγμής αδράνειας του ΠΑΟΚ, ο Παναιτωλικός βρήκε απάντηση, μείωσε με τον Καμαρά στο 71' σε 2-1, ωστόσο, το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αγκαλιά με το... τρίποντο και... ηγέτη της κούρσας του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου (84’ Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάχοφ (72’ Μαουρίσιο), Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (57’ Άκπομ), Πρίγιοβιτς.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μαλής, Αργκους (85’ Λιάβας), Τσοκάνης, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (74’ Ρότσα), Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Καμαρά.

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News