Σε απολογία ο Ολυμπιακός με το άρθρο για αφαίρεση βαθμών

Ποδόσφαιρο
Σε απολογία ο Ολυμπιακός με το άρθρο για αφαίρεση βαθμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ θα βρεθεί ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή και με βάσει το άρθρο που κλήθηκε είναι πιθανή η αφαίρεση βαθμών.

Πρόκειται για το άρθρο 15 4β., στο οποίο προβλέπεται αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας. Πρόκειται για το ίδιο άρθρο με βάση το οποίο είχε κληθεί η ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τελικά είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει πως «… εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Αξίζει να σημειωθεί πως η κλήση σε απολογία κάνει λόγο για «… αφαίρεση βαθμών από μία Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος». Αυτό σημαίνει πως είναι δύσκολο ο Ολυμπιακός να πετύχει την πιθανή αφαίρεση βαθμών από το Κύπελλο (στους ομίλους) και αυτή θα συμβεί στο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πιθανή τιμωρία έδρας δεν επηρεάζει τη διεξαγωγή του ντέρμπι αιωνίων, καθώς σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί με κόσμο τον Παναθηναϊκό την Κυριακή για τη 10η αγωνιστική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News