Εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης επί του Αστέρα Τρίπολης

Ποδόσφαιρο
Εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης επί του Αστέρα Τρίπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τέρμα του Γέντρισεκ η ακριτική ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς...

Ο Αστέρας ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αυτός ήθελε πάση θυσία τη νίκη, αλλά η Ξάνθη έφυγε με το μεγάλο διπλό από την Τρίπολη! Με γκολ του εξαιρετικού φέτος Γέντρισεκ, οι Ακρίτες επικράτησαν 1-0 και διατήρησαν το αήττητο από την 1η αγωνιστική και μετά (από Παναθηναϊκό).

Από την άλλη, ο Αστέρα συνεχίζει να… βυθίζεται στη βαθμολογία, καθώς παραμένει με μόλις νίκη σε 9 ματς. Οι Αρκάδες είναι στην 14η θέση με μόλις 5 βαθμούς, ενώ η Ξάνθη ανέβηκε στην 4η με 18 και ξεπέρασε την ΑΕΚ!

Οι γηπεδούχοι του Σάββα Παντελίδη μπήκαν πιο επιθετικά στην αναμέτρηση και, κατά κάποιον τρόπο, επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Δεν ήταν εντυπωσιακοί, δεν πίεσαν πολύ την Ξάνθη, είχαν όμως την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μια ομάδα η οποία αρκέστηκε, τουλάχιστον, στο πρώτο ημίχρονο, σε παθητικό ρόλο. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο 45λεπτο η κατοχή ήταν στο 63-47 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν και δυο καλές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Φερνάντες, όταν το σουτ του τελευταίου στο 14’ ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς να πέσει εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας δεν ήταν τόσο επιθετικός. Προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. Η Ξάνθη σταδιακά ανέβαζε τις γραμμές της, άρχισε να γίνει πιο «ζωντανή» στο δημιουργικό κομμάτι και… χτύπησε στο κατάλληλο σημείο. Στο 71΄, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, ο Ντουρίτσκοβιτς από τα δεξιά έκανε ωραίο συρτό γύρισμα και ο συνήθης ύποπτος, Ερικ Γέντρισεκ σκόραρε! Με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά για το 0-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Αστέρα έψαξε την αντίδραση και έκανε φάσεις. Στο 81’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καλτσάς σούταρε μέσα από την περιοχή με δύναμη, αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε εντυπωσιακά. Ο Σάββας Παντελίδης με συνεχείς οδηγίες και με αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα προσπάθησε να μεταμορφώσει την ομάδα και να φτάσει προς τη νίκη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Η Ξάνθη πήρε μια ακόμη νίκη με 1-0, έδειξε ότι είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος και ο Αστέρας Τρίπολης προβλημάτισε για μια ακόμη φορά.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (75' Δουβίκας), Φερνάντεθ (42' Τσιλιανίδης), Τόνσο, Καλτσάς, Μανιάς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Κίκε (46' Καντά), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο (85' Μελλιόπουλος), Γέντρισεκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News