Πρώτη απώλεια για τον ΠΑΟΚ, ισόπαλος 1-1 στο Περιστέρι

Ποδόσφαιρο
Πρώτη απώλεια για τον ΠΑΟΚ, ισόπαλος 1-1 στο Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προηγήθηκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά οι γηπεδούχοι είχαν "απάντηση"...
Απώλεια βαθμών για πρώτη φορά (εκτός το -2 που ξεκίνησε) είχε ο ΠΑΟΚ που κόλλησε στο 1-1 με τον  Ατρόμητο στο Περιστέρι.Η ομάδα του Λουτσέσκου προηγήθηκε στο 40’ με τον Κρέσπο, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 73’ με τον Ουγκράι.

Ατρόμητος και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν πολύ επιφυλακτικά το παιχνίδι και δεν πήραν μεγάλα ρίσκα στα πρώτα λεπτά. Και οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σε παιχνίδι... κέντρου και έκλεισαν καλά τους κενούς χώρους προς τις εστίες τους.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις δύο πρώτες καλές στιγμές, στο 16’ με τονΜπουσούλατζιτς να σουτάρει με τη μία εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά και στο 18’ με τον Ουγκράι να δοκιμάζει σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου να κρεμάσει τον Πασχαλάκη, όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. 

Από το 20’ και μετά η ομάδα του Λουτσέσκου ανέβασε στροφές και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να βρει καθαρή φάση. Στο 24’ ο Ελ Καντουρί δέχθηκε ένα μαρκάρισμα στην περιοχή από τον Στρούγγη, έπεσε στο έδαφος, όμως ο διαιτητής Τζήλος άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 40’, με τον Βαρέλα να «αδειάζει» τον Μούγιακιτς, να μπαίνει στην περιοχή και να σερβίρει στον Κρέσπο, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά από το ύψος του πέναλτι για το 0-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Κάναντι πραγματοποίησε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, με τους Ενσικουλού και Κωτσόπουλο να παίρνουν στο ματς αντί των Στρούγγη, Μούγιακιτς. Κατά συνέπεια, άλλαξε και το σύστημα για τους γηπεδούχους, που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Εντούτοις, οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν να βρουν ελεύθερο πεδίο για να απειλήσουν τον Πασχαλάκη. Αντ’ αυτού, ο ΠΑΟΚ είχε πολύ σημαντική ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη του στο 66’, με τον Ελ Καντουρί να φεύγει γρήγορα στην κόντρα και να γυρίζει στον Ζαμπά, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε άστοχα.

Στο 73’ η ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε, με τον Ουγκράι να μπαίνει στην περιοχή και να εκτελεί με ωραίο διαγώνιο σουτ τον Πασχαλάκη για να ισοφαρίσει (1-1), την ώρα που η ομάδα του Λουτσέσκου έδειχνε να έχει επαναπαυτεί στο προβάδισμά της.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν κάπως και κυνήγσαν το νικητήριο γκολ: στο 82’ ο Βέρνμπλουμ πλάσαρε άστοχα μέσα από την περιοχή, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Πρίγιοβιτς μιμήθηκε τον συμπαίκτη του καθώς εκτέλεσε με το... καλάμι μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο 92’ οι γηπεδούχοι βγήκαν επικίνδυνα στην αντεπίθεση, με τον Κωτσόπουλο να έχει την ευκαιρία, όμως να πλασάρει αδύναμα και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει εύκολα. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τον προβληματικό ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη του απώλεια βαθμών στη φετινή Σούπερ Λίγκα και τον μαχητικό Ατρόμητο να διευρύνει το αήττητο σερί του.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Στρούγγης (46' Ενσικουλού), Μπουσουλάντζιτς, Μάντσον, Ουγκράι, Μπρούνο (87' Ούμπιδες), Μούγιακιτς (46' Κωτσόπουλος)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Ελ Καντουρί (81' Ουάρντα), Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ (67' Λημνιός) Κάνιας, Ζαμπά (76' Πέλκας), Πρίγιοβιτς

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News