Διεύρυνε το αήττητο σερί της η Ξάνθη, 2-1 τον ΠΑΣ

Ποδόσφαιρο
Διεύρυνε το αήττητο σερί της η Ξάνθη, 2-1 τον ΠΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκή πορεία διαγράφει η ακριτική ομάδα …

«Μάγκικη» νίκη (3η συνεχόμενη) για την Ξάνθη, που ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 στο εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στο 2-1 και να διευρύνει το αήττητο σερί της στα 7 παιχνίδια (4-3-0)!

Χαμένο πέναλτι από τον Γέντρισεκ στο 7’, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε στο 21’ με τον Μυστακίδη. Εντούτοις, οι Ακρίτες αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν στο 64’ με τον Μπρίτο.

Στο 77’ ολοκληρώθηκε η ανατροπή των γηπεδούχων από τον Γέντρισεκ. Τέταρτη συνεχόμενη ήττα για τους φιλοξενούμενους, που παραμένουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Η Ξάνθη μπήκε πιο… ζωηρά στο παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 6’ ο Μπρίτο βρέθηκε στην περιοχή, με τον Αποστολόπουλο να τον κρατάει ελαφρώς και να τον ρίχνει στο έδαφος. Ο διαιτητής του αγώνα δίστασε, αλλά καταλόγισε (το κάπως αυστηρό) πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Γέντρισεκ, με τον Βελλίδη να του λέει «όχι» αφού έδιωξε με τα πόδια.

Στο 12’ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία κλασική ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη: ο Σλοβάκος φορ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση φάουλ του Σιλά και πλάσαρε με τη μία, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Μετά από αυτή τη φάση ο ΠΑΣ αφυπνίστηκε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Στο 19’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, όμως η κεφαλιά του Αθανασιάδη μέσα από την περιοχή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι κι ενώ λίγα δευτερόλεπτα ο Αποστολόπουλος απείλησε ξανά.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο 21’ πήρε το προβάδισμα με τον Μυστακίδη να πηδάει πολύ ψηλά και να εκτελεί με κεφαλιά μέσα από την περιοχή τον Ζίβκοβιτς.

Αυτό το γκολ επηρέασε αρνητικά τους γηπεδούχους, που έχασαν το ρυθμό τους και για ένα τέταρτο περίπου δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Στο 39’ ο Τζουρίτσκοβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Πετράκη απείλησε με κεφαλιά του Τζημόπουλου, όμως ο Ζίβκοβιτς δεν ανησύχησε. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με τον ΠΑΣ να προηγείται 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο καλές στιγμές: στο 48’ το γυριστό του Λίλα μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 50’ ο Νικολιάς σούταρε δυνατά από το ύψος του ημικυκλίου, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο, η Ξάνθη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε στην ισοφάριση. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζουρίτσκοβιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ στο 64’, η μπάλα βρήκε στο τείχος και επέστρεψε πάλι στον ίδιο, με τον Σέρβο να σεντράρει στην περιοχή, εκεί που ο Μπρίτο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα ο Βελλίδης έχει κάνει τραγική έξοδο.

Οι Ακρίτες αναθάρρησαν μετά από αυτό το γκολ και πίεσαν ακόμα περισσότερο. Στο 67’ το σουτ του Κοβάτσεβιτς πήρε πορεία προς την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά ο τερματοφύλακάς τους έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά-ψαράκι μέσα από την περιοχή κι ενώ ήταν αμαρκάριστος, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Το συγκρότημα του Ράσταβατς συνέχισε να πιέζει και στο 77’ δικαιώθηκε για την επιμονή του: μετά από μια ωραία συνεργασία Τζουρίτσκοβιτς-Μπαξεβανίδη, ο δεύτερος γύρισε στην περιοχή όπου βρήκε τον Γέντρισεκ, ο οποίος εκτέλεσε τον Βελλίδη για να ολοκληρώσει την ανατροπή της ομάδας του (2-1).

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και δημιούργησαν δύο καλές στιγμές με Νικολιά (81’) και Αθανασιάδη (82’), ωστόσο ο Ζίβκοβιτς δήλωσε «παρών».

Από ‘κει και πέρα, η Ξάνθη διατήρησε με σχετική άνεση το προβάδισμά της και πανηγύρισε την 3η διαδοχική νίκη της (2-1) κόντρα σε έναν ΠΑΣ που υπέστη την 4η σερί ήττα του. Να σημειωθεί ότι στο φινάλε οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες, με τους Τζουρίτσκοβιτς (92’) και Μιχαήλ (94’) να δέχονται δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά - Ντε Λούκας (57’ Καμαρά), Κοβάτσεβιτς – Μελισσόπουλος (46’ Κάστρο), Τζουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (79’ Κίκε) – Γέντρισεκ

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης - Αποστολόπουλος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι - Νικολιάς, Σιόντης (87’ Γιάκος), Λίλα, Ντόλοβατς (83’ Βιντάλ) – Μυστακίδης (65’ Ξύδας), Αθανασιάδης

Πηγή: sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News