Ματς… θρίλερ στη Λαμία και νίκη των γηπεδούχων επί του Λεβαδειακού με 3-2

Ποδόσφαιρο
Ματς… θρίλερ στη Λαμία και νίκη των γηπεδούχων επί του Λεβαδειακού με 3-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή εξέλιξη είχε η αναμέτρηση της Λαμίας με τον Λεβαδειακό για την 8η αγωνιστική, με νικητές τελικά τους γηπεδούχους με 3-2.

Το παιχνίδι είχε φινάλε… Χίτσκοκ, καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας προηγήθηκε 2-0, δέχθηκε την ισοφάριση, αλλά τελικά πέτυχε το γκολ της νίκης στην αμέσως επόμενη φάση με τον Αντέτζο στο 83’.

Από το ξεκίνηα η Λαμία έλεγξε απόλυτα τον αγώνα, ήταν πολύ πιο απειλητική και η υπεροχή της καρποφόρησε με το 2-0, που κατάφερε να χτίσει μέχρι το 24ο λεπτό. Η προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου στο 4’ ήταν καλή, αλλά όχι μέχρι τέλους, αφού δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του. Σε μια από τις λίγες καλά εκδηλωμένες επιθετικές τους προσπάθειες στο α’ ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ. Ο Νανγκίς έκανε το γύρισμα από τ' αριστερά (πιθανόν να έχει βγάλει την μπάλα νωρίτερα), ο Μαρκόφσκι έστρωσε με το στήθος για τον Σουμπίνιο, που δεν μπόρεσε να νικήσει (9’) τον αντίπαλο πορτιέρε από πολύ καλή θέση.

Αντί να ράψει το παιχνίδι στα μέτρα του, βρέθηκε να… κυνηγάει λίγο μετά. Ο Βασιλαντωνόπουλος ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι την αναμέτρηση και στο 11’ σέρβιρε για τον Μπερτόλιο, που χωρίς να έχει αντίπαλο πάνω του, έγραψε το 1-0 με σκαστή κεφαλιά. Με την επόμενη καλή της φάση η Λαμία διπλασίασε τα τέρματά της, αφού μετά το γύρισμα του Καραμάνου, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Μπαράλες που από κοντά δεν γινόταν να αστοχήσει (24’). Η ομάδα του Χάβου είχε πάρει... μπρος, ο Λεβαδειακός τα είχε χαμένα και ο Πλιάτσικας λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 στο 28’, στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκών με ωραίο σουτ. Ο Αντιλέχου δεν έκανε καλό γύρισμα στο 32’ σε μια από τις στιγμές που απειλήθηκε η Λαμία, ενώ ο Μαρκόφσκι δεν ανησύχησε τον Σαράνοφ με την κεφαλιά του για να βάλει και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του.

Διαφορετικό ήταν το… σενάριο στο δεύτερο μέρος, όπου η Λαμία δεν είχε τα τρεξίματα του πρώτου ημιχρόνου και ο Λεβαδειακός παρουσιάστηκε με βελτιωμένη εικόνα και ήταν πιο ανταγωνιστικός. Οι Φθιωτοί ήταν πολύ λιγότεροι απειλητικοί, δεν έβρισκαν κενά στην αντίπαλη άμυνα και έδωσαν μέτρα στους φιλοξενούμενους, που το εκμεταλλεύτηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Στην πρώτη πραγματικά καλή τους επίθεση στο δεύτερο μέρος, μπήκαν και πάλι στο ματς με το γέμισμα του Παντελιάδη, που έκανε γκολ με μονοκόμματο σουτ του Νανγκίς (60’). Ο Λεβαδειακός πήρε αυτοπεποίθηση, δημιούργησε λίγες, αλλά καλές φάσεις και μπορεί να μην έγινε το 2-2 στο 71’, με τον Σαβατονγκό να βρίσκει… περιστέρια από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά στο 81’ ο ίδιος παίκτης έβγαλε γλυκιά σέντρα για τον Γιακουμάκη που σκόραρε με κεφαλιά.

Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθε το… κρύο ντους για τον Λεβαδειακό, που δέχτηκε γκολ με τον Αντέτζο να κυριαρχεί στον αέρα (έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη που είχε μπει ως αλλαγή), για να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα. Και πάλι, θα μπορούσε να πάρει άνετα την ισοπαλία η ομάδα της Βοιωτίας. Διότι, ο Σαβατονγκό αστόχησε από πολύ καλή θέση στο 90+1’, ενώ ο Νανγκίς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από «πούλημα» της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή, αλλά «μπλόκαρε» όταν μπήκε στην περιοχή και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Λαμίας.

ΛΑΜΙΑ (Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Μπλάζιτς (57’ Σκόνδρας), Δημούτσος, Μπερτόλιο (79’ Οσμάν), Καραμάνος, Επστάιν (69’ Καραγκούνης), Μπαράλες.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σανίνο): Επασί, Παντελιάδης, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου (66’ Φαβάρο), Μητρόπουλος (79’ Γιακουμάκης), Νανγκίς, Καραχάλιος, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο (69’ Στανόγεβιτς), Μαρκόφσκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News