Με Πρίγιοβιτς-Πασχαλάκη ο ΠΑΟΚ έκανε "διπλό" στο Χαριλάου!

Ποδόσφαιρο
Με Πρίγιοβιτς-Πασχαλάκη ο ΠΑΟΚ έκανε "διπλό" στο Χαριλάου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ανατροπή και 1-2 με τον Άρη να χάνει πέναλτι στο 1-1

Mε... φύλακες άγγελους Πρίγιοβιτς και Πασχαλάκης ο ΠΑΟΚ έκανε το διπλό με ανατροπή κόντρα στον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης...

Ο μεν Πρίγιοβιτς σκόραρε δύο φορές, με πέναλτι στο 36’ και με κοντινή προβολή τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο δε Πασχαλάκης φρόντισε να μην γίνει το 2-1, αποκρούοντας το πέναλτι του Γιουνές στο 66’ κι έτσι ήρθε το έβδομο «τρίποντο» του «δικέφαλου του Βορρά» στη φετινή Σούπερ Λίγκα!

Το ματς αναλυτικά:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά και αποφασιστικά το παιχνίδι. Με πίεση ψηλά, έδειξε να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2’ και να βάλει… φωτιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όταν από ελεύθερο του Κουέστα, ο Γκάμα πάσαρε στον Γκαρσία, που με πολύ ωραία προσπάθεια έκανε το 1-0, εκμεταλλευόμενος ότι ο Μάτος έκανε βήματα προς τα πίσω, αντί να τον μαρκάρει!

άλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, δέκα λεπτά μετά, με τον Ντιγκινί να φεύγει ταχύτατα αλλά να σουτάρει από πλάγια θέση, αντί να πασάρει στην άλλη πλευρά στον αμαρκάριστο Γκάμα, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει τελικά…

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, έχοντας μεν την κατοχή, αλλά χωρίς να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Σταδιακά, ωστόσο, πήρε μέτρα στο γήπεδο και σε συνάρτηση με τα εύκολα λάθη του αντιπάλου, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 27ο λεπτό.

Όταν ο Πρίγιοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, μετά το λάθος του Σιώπη, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε το σουτ του Σέρβου επιθετικού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ξανά ο Κουέστα έδιωξε με τα πόδια το «χλιαρό» πλασέ του Πέλκα που είχε πάρει το "ριμπάουντ" και θα μπορούσε απλά να τον πλασάρει...

Ο Γκάμα έχασε στο… καπάκι την ευκαιρία να σκοράρει, με το σουτ του έξω από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ και στη συνέχεια οι «ασπρόμαυροι» έψαξαν με μεγαλύτερη ένταση το 1-1.

 την επιβράβευσή τους να έρχεται στο 35’, με τον Τζανακάκη να σταματάει με το χέρι τη μπάλα στο γύρισμα του Βιεϊρίνια και τον Πρίγιοβιτς να ευστοχεί στο πέναλτι που σωστά υπέδειξε ο διαιτητής Ντοβέρι, στο επόμενο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από τον Κουέστα!

Οι δύο ομάδες είχαν από μια ακόμα φάση, με τον Ντιγκινί στο 43’ και τον Ζαμπά στο 44’, αμφότερες πέρασαν ανεκμετάλλευτες και κάπως έτσι πήγαν δίκαια στα αποδυτήρια ισόπαλες. Με τις τελικές να είναι 5-5 και την κατοχή της μπάλας 46%-54%.

Η επανέναρξη του αγώνα βρήκε τον Ουάρντα στο γήπεδο αντί του αρνητικού στο πρώτο μέρος Ζαμπά και τον ρυθμό της επίθεσης των «ασπρόμαυρων», αλλά και του παιχνιδιού συνολικά ανεβασμένο. Οι μεγάλες φάσεις έλειψαν, όμως χωρίς πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και με τη μετάβαση των φάσεων από την άμυνα στην επίθεση ευκολότερη, το παιχνίδι έγινε πιο θεαματικό.

Η πρώτη σημαντική φάση καταγράφεται στο 65’, όταν ο Ντοβέρι υπέδειξε πέναλτι στο άτσαλο μαρκάρισμα του Ουάρντα στον Γκάμα, σε μια φάση που οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ο Πασχαλάκης ωστόσο φρόντισε να μην αφήσει την… κουβέντα να αποπροσανατολιστεί από το παιχνίδι, αποκρούωντας εντυπωσιακά με τα πόδια την εκτέλεση του Γιουνές!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναθάρρησε αμέσως, κάτι που φάνηκε στη χαμένη ευκαιρία του Ουάρντα με σουτ σύριζα στο δεξί δοκάρι του Κουέστα (69’), όσο και στην κεφαλιά του Μάτος (75’). Συνολικά οι φιλοξενούμενοι έψαξαν με μέθοδο το γκολ της ανατροπής, την ώρα που ο Άρης συνέχισε το παιχνίδι της κόντρας, δίχως όμως τους Γκαρσία και Γκάμα σε καλή μέρα και σωστές επιλογές.

Τελικά η ανατροπή ήρθε, με τον ίδιο σκόρερ (Πρίγιοβιτς) και πολλά αμυντικά λάθη. Στο 84’ ο Ελ Καντουρί γύρισε παράλληλα στο κέντρο της άμυνας των «κίτρινων», ο Σέρβος φορ κυριάρχησε επί του Σόουζα και πέφτωντας νίκησε με πλασέ από πολύ κοντά τον ανήμπορο να αντιδράσει Κουέστα, «γράφοντας» το 1-2 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα.

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ (24’ Σόουζα), Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα (54’ Ματίγια), Γκαρσία, Ντιγκινί, Γκάμα, Γιουνές (71’ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (46’ Ουάρντα), Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85’ Καρέλης).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλία).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News