Πέρασε από τη Λιβαδειά η Ξάνθη με 2-1

Ποδόσφαιρο
Πέρασε από τη Λιβαδειά η Ξάνθη με 2-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ευρωπαϊκή πορεία η ακριτική ομάδα που βύθισε περισσότερο την ομάδα του Μάντζιου

Από το καλό στο καλύτερο βαδίζει η Ξάνθη, η οποία πραγματοποίησε πολύ ώριμη εμφάνιση στη Λιβαδειά και έφτασε σε ένα σημαντικό διπλό (1-2) για να παραμείνει αήττητη για 6η σερί αγωνιστική (3-3-0).

Οι Ακρίτες προηγήθηκαν στο τέλος του ημιχρόνου (45’) με τον Μπαξεβανίδη, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 70’ με πέναλτι του Γέντρισεκ. Η ομάδα του Μάντζιου μείωσε απλά στο 91’ με πανέμορφο του Σουμπίνιο, ενώ στάθηκε άτυχη καθώς είχε δύο δοκάρια.

Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη ήττα του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα, αλλά και το πρώτο φετινό διπλό της Ξάνθης.

Μοιρασμένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την Ξάνθη να έχει τις δύο πρώτες καλές στιγμές σε ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ από τον Ντουρίτσκοβιτς (10’, 11). Από ‘κει και πέρα όμως, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο, με τις δύο ομάδες να απειλούν ελάχιστα.

Μετά το 25’ ο Λεβαδειακός προσπάθησε να κάνει… παιχνίδι και να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία: στο 28’ ο Σουμπίνιο σούταρε δυνατά, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε, ενώ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πρόλαβε τον Ιωαννίδη στο 34’.

Στο 37’ οι γηπεδούχοι είχαν τη σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα, με τον Ιωαννίδη να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαμπούρη, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα, ήρθε ο Μπαξεβανίδης να ανοίξει το σκορ στο 45’. Ο αρχηγός των Ακριτών έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Κίκε κι αυτός στον Γέντρισεκ, ο οποίος με τη σειρά του «έστρωσε» στον συμπαίκτη του που πλάσαρε εύστοχα για να γράψει το Λεβαδειακός-Ξάνθη 0-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι Βοιωτοί μπήκαν… φουριόζοι στο δεύτερο μέρος και κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ιωαννίδη να στέκεται πάλι άτυχος, αφού στο 50’ επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές (56’, 57’), αρχικά με σουτ του Γιακουμάκη και εν συνεχεία με κεφαλιά του Όμο, που έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Όπως και στο πρώτο 45λεπτο, έτσι και στο δεύτερο, η Ξάνθη βρήκε δεύτερο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα: ο Όμο ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κάστρο, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γέντρισεκ για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του (70’).

Αυτό το γκολ «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Μάντζιου, που είδαν την υπεροχή τους να μην καρποφορεί. Στο 79’, ο Καθάριος σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Ζίβκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά.

Οι Βοιωτοί μπήκαν και πάλι στο ματς, με τον Σουμπίνιο να μειώνει σε 1-2 στο 91’ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στο 2-2, ωστόσο δεν βρήκαν κάποια καθαρή ευκαιρία, με την Ξάνθη να διατηρεί το πολύτιμο προβάδισμά της (1-2).

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Επασί - Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Φαβάρο (62’ Μαρκόβσκι), Παντελιάδης (85’ Στανόγεβιτς) - Όμο, Μητρόπουλος - Σαβαντογκό, Σουμπίνιο, Γιακουμάκης – Ιωαννίδης (72’ Καθάριος)

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς - Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά - Ντε Λούκας, Κοβάτσεβιτς – Κίκε (52’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς (85’ Αλμέιδα), Μπρίτο (73’ Μελισσόπουλος) - Γέντρισεκ

Πηγή: sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News