Πρώτη νίκη με ανατροπή για την Λαμία, 1-2 την ΑΕΛ

Ποδόσφαιρο
Πρώτη νίκη με ανατροπή για την Λαμία, 1-2 την ΑΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκε να χάνει από την ΑΕΛ, αλλά με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος κατέκτησε το τρίποντο

Ύστερα από τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες η Λαμία, κατέκτησε την πρώτη της νίκη στη Super League στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ στη Λάρισα, πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο μισό, έπαιξε από το 75' με παίκτη λιγότερο, αλλά κράτησε το 1-2 και έκανε σεφτέ. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη ανατροπή που σημειώνει η ομάδα της Φθιώτιδας σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας.

Ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε το σκορ η ΑΕΛ ήταν εντυπωσιακός. Ο Μίλος Ντέλετις υποδέχτηκε τη μπάλα κοντά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με φοβερό τρόπο προστάτεψε τη μπάλα, έφτασε έξω από την περιοχή της Λαμίας και με καταπληκτικό σουτ με το αριστερό βρήκε δίχτυα. Και τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει η ΑΕΛ επί της Λαμίας για τη Super League, τα εχει βάλει όλα ο Μίλος Ντέλετιτς. Ο Σέρβος έχει βάλει επτά όλα κι όλα, τα τέσσερα στη Λαμία, ενώ έχει δύο σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης και ένα κόντρα στον Πλατανιά. Ο αριστεροπόδαρος με τις ενέργειές του υποχρέωσε τρεις παίκτες της Λαμίας να δεχτούν κίτρινη κάρτα, ενώ πήρε και την αποβολή του Βάντερσον.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από τη Λαμία. Ολοκλήρωσε το 45λεπτο με 54% κατοχή μπάλας, επτά τελικές, ενώ οι Φθιωτοί είχαν κατοχή 46% και μόλις τρεις τελικές, με τον Σαράνοβ να μετρά τέσσερις επεμβάσεις (μία ο Κρίστινσον της ΑΕΛ). Εκτός από την πάρα πολύ καλή θετική παρουσία του Ντέλετιτς, ο Πίτι ξεχώριζε με την ποιότητά του. Ο 37χρονος Ισπανός έδινε τη μπάλα τη στιγμή που έπρεπε και κυρίως ακριβως όπως έπρεπε για να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του. Πανέξυπνη μεταγραφή για τους βυσσινί ο Ίβηρας, που τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα, δίχως εντέλει να την "πληγώσει".

Ό,τι έχτισε στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ, το "γκρέμισε" στο δεύτερο μισό, μέχρι το 65'. Απρόσεχτη άμυνα, προβληματική ανασταλτική λειτουργία. Η Λαμία κατόρθωσε να βρει δύο γκολ, να φτάσει στην ανατροπή και τελικά να φύγει με τη μεγάλη νίκη. Το 1-1 έγινε στο 48' με κοντινή κεφαλιά του Μπαράλες (από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν και κεφαλιά - πάσα του Δημούτσου), τον οποίο έχασε ο Μόρας, ενώ το 1-2 στο 65' με καταπληκτικό σουτ του Επστάιν, ύστερα από πανέμορφη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, κατά την οποία και πάλι αδράνησε η άμυνα.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Κόεφ, Γκόλιας, Μόρας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μπάλλας (75' Μιλοσάβλιεβιτς), Μπαργκάν (70' Κούνιτς), Σαχίτι (13' λ. τρ. Ακόστα), Πίτι, Ντέλετιτς.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μπλάζιτς (63' Οσμάν), Επστάιν (83' Ασιγκμπα), Πλιάτσικας, Μπαράλες, Δημούτσος (68' Μπερτόγλιο), Καραμάνος

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News