Έμεινε συγκεντρωμένη και πήρε το διπλό στη Ριζούπολη η ΑΕΚ, 0-2 τον Απόλλωνα

Ποδόσφαιρο
Έμεινε συγκεντρωμένη και πήρε το διπλό στη Ριζούπολη η ΑΕΚ, 0-2 τον Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αφαίρεση τριών βαθμών και το ερχόμενο παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου, θα μπορούσε να βγάλει την ΑΕΚ από τη… ροή της, όμως αυτό δε συνέβη στο σημερινό ματς με τον Απόλλων Σμύρνης.

Η «Ένωση» επικράτησε 0-2, αφήνοντας στην άκρη τη νευρικότητα από την ποινή που της επιβλήθηκε. Η απόδοση δεν ήταν η επιθυμητή για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, όμως οι παίκτες-κλειδιά την οδήγησαν στη νίκη.  

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν νωθροί στο ξεκίνημα και αυτό ήταν ότι καλύτερο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έβγαλαν χωρίς πρόβλημα το πρώτο 20λεπτο. Διάστημα στο οποίο τα λάθη ήταν αυτά που κυριαρχούσαν και από τις δύο πλευρές.

Η φάση του Λιβάγια, ο οποίος κατέβασε ωραία την μπάλα αλλά αστόχησε στο σουτ, στο 23' ήταν αυτή που έδειξε να ξυπνάει κάπως τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να κινούνται πιο γρήγορα. Χωρίς αυτό, πάντως, να σημαίνει ότι βελτιώθηκε εντυπωσιακά η εικόνα τους. Στο 33', μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση του Μπάρκα στο κοντινό σουτ του Ακόστα από πλάγια για να κρατήσει το 0-0. Και λίγα λεπτά μετά, στο 37', χρειάστηκε το τακουνάκι του Μπακασέτα και η πανέμορφη ενέργεια του Μάνταλου, ο οποίος άδειασε τον αντίπαλο του και πλάσαρε άψογα τον Χουάντερσον, για να γίνει το 0-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και όταν επέστρεψαν υπήρχε μια αλλαγή. Ο Μοράν δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω ενός χτυπήματος στον αστράγαλο από το πρώτο ημίχρονο και άφησε τη θέση του στον Αλεφ, με την ΑΕΚ να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 47' για το 0-2 αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε την κεφαλιά του Λιβάγια. Το ματς συνεχίστηκε με την Ενωση να έχει τον έλεγχο αλλά όχι και φάσεις, απέναντι σε έναν Απόλλωνα που όσο έμενε ζωντανός, ήλπιζε ότι θα έκανε και τη ζημιά. Φάσεις, βέβαια, για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά η πρωταθλήτρια δεν... σκότωνε το ματς.

Θα μπορούσε να το κάνει στο 73', όταν ο Χουλτ έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε για τον Λιβάγια, αλλά ο Κροάτης ήταν άστοχος και το 0-1 παρέμεινε. Μέχρι το 85', δηλαδή, όταν ο Κλωναρίδης γύρισε από δεξιά και ο Λιβάγια, αυτή τη φορά, τελείωσε σωστά τη φάση και κλείδωσε το τρίποντο (0-2).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Κονέ, Τριάδης, Οριουέλα, Βαφέας, Γκίνο, Ντούρσο (78’ Γκονζάλες), Μπεντινέλι, Ακόστα (76’ Σικαμπάλα).

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν (46’ Αλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας (75’ Μπογέ), Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε (61’ Κλωναρίδης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News