Η συγκίνηση των Γιάννη Σαμαρά και Ηλία Πουρσανίδη για τη νέα προσπάθεια

Ποδόσφαιρο
Η συγκίνηση των Γιάννη Σαμαρά και Ηλία Πουρσανίδη για τη νέα προσπάθεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φανερή συναισθηματική φόρτιση, οι Γιάννης Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης μίλησαν για το νέο εγχείρημα και την ανάπτυξη από τη βάση, που επιθυμούν για τον ΟΦΗ.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε ο ρόλος του Γιάννη Σαμαρά, που θα είναι διευθυντής ποδοσφαίρου στο σύνολο του «οικοδομήματος».

Συγκινημένος ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Πως να αρχίσουμε τώρα? Λίγο δύσκολο. Δεν περίμενα ότι θα βρεθώ ποτέ σε αυτή τη θέση, με τον Μάικ, με τον Γιώργο, με ανθρώπους και φίλους που ξέρουν τι έχουμε κάνει εδώ στο παρελθόν. Ξέρουμε τι έχουμε κάνει στο παρελθόν, τι είχαμε σαν νοοτροπία ως ομάδα, τι κάναμε ως άνθρωποι, πόσο βοηθηθήκαμε και το πόσο βοηθήσαμε αυτή την ομάδα. Πρεσβεύουμε αυτή την αθλητική νοοτροπία, για εμάς είναι στάση ζωής. Νιώθω πολύ περίεργα, με πολλά συναισθήματα. Θέλουμε να κάνουμε αλλαγή νοοτροπίας σε πολλά πράγματα, από την ακαδημία. Να βοηθήσουμε τα παιδιά, κάτι που δεν έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι πολλά παιδιά πάνε στην Αμερική, στην Ευρώπη. Θέλουμε να δώσουμε κατεύθυνση στα παιδιά, να κάνουμε επαγγελματικά πράγματα. Μίλησα και με τα παιδιά της 1ης ομάδας, πρεσβεύουμε μια νοοτροπία, συμπεριφορά, δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Θα ασχοληθούμε μόνο με το ποδόσφαιρο, με την ανάπτυξη, αυτό θα ακολουθήσουμε. Μεγάλη πρόκληση, ωραία πρόκληση. Πετυχημένος ο Μάικ, πολύ πετυχημένος σε αυτό που κάνει. Νιώθω λίγο άβολα γιατί είναι και ο Γιώργος εδώ, έχω να τον δω κάποια χρόνια σ’ αυτή την πόλη, τώρα βρισκόμαστε εδώ. Χθες ήταν παίκτης, σήμερα είναι κάτι άλλο για την ομάδα. Αυτός είναι υπεύθυνος για όλα. Ευχαριστώ για όλα».

Για το ποδοσφαιρικό πλάνο και αν υπάρχουν σκέψεις ενίσχυσης υπογράμμισε: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε είναι να υποστηρίξουμε τα παιδιά. Ξέρουμε το πλάνο και το σχέδιο, τα πάω πολύ καλά με αυτά. Οι φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρεσβεύουμε κάτι άλλο. Έχουμε μια διαφορετική νοοτροπία, να πέσει η ένταση και να πάμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια. Για εμένα στόχος είναι να αλλάξουμε την νοοτροπία και να οργανωθούμε και όλα θα έρθουν με το χρόνο τους. Από εδώ και πέρα θα μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ο κόσμος να πάει στο γήπεδο και να βοηθάει είτε είναι καλές ή κακές στιγμές. Πρέπει να γίνουμε ένα από τις ακαδημίες μέχρι την μεγάλη ομάδα. Ποιος δεν θέλει να σωθούμε; Φυσικά θα παλέψουν τα παιδιά και θα το πετύχουμε. Από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε μόνο προς τα πάνω. Μην ανησυχεί κανένας γιατί θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Από την πλευρά του ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Πουρσανίδης επισήμανε: «Είναι λίγο δύσκολο να ειπωθούν εύκολα λόγια. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι όπως είπε και ο Γιώργος ότι λάθη θα γίνουν, όμως ξέρετε το κίνητρο μας. Και τα λάθη που θα κάνουμε θα είναι ανθρώπινα, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Έχει γίνει πολύ σωστά και οργανωμένα όλο αυτό, ώστε να έχει αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τους μετόχους για την καθοριστική συμβολή τους. Βλέπω πρόσωπα και μάτια δακρυσμένα που μας κάνουν χαρούμενος γιατί με πολλούς έχουμε ιδρώσει για την φανέλα».

Για το όνειρο που έχουν: «Αυτό που λείπει από την ομάδα όπως το αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι η ταλαιπωρία, όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν ταλαιπωρηθεί. Χάθηκε η αξιοπιστία και ο σεβασμός, πρώτα εσωτερικά. Χάθηκε αυτό που έζησα εγώ, όταν με είχαν πάρει κάποια φορά τηλέφωνο και μου είπαν ότι σε θέλει ο ΟΦΗ και έτρεξα σαν τρελό. Αν πάμε σε ολόκληρη την Κρήτη και ζητήσουμε έναν παίκτη ίσως το σκεφτεί 2-3 φορές. Αν φτιαχτεί αυτό είναι το οικοδόμημα. Θα το πρεσβεύει όλο το κλαμπ, από την πρώτη ομάδα, αλλά και οι ακαδημίες. Το πώς θα κατεβαίνουν οι ομάδες μας σε ένα άλλο γήπεδο και το τι υγεία θα μεταδίδουν και τι σεβασμό είναι ο αρχικός στόχος. Εμείς δεν θέλουμε λόγια ούτε θα γεμίσουμε τον κόσμο με πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν. Είναι πολλά στο σχέδιό μας και δρομολογημένα ένα - ένα σε βήματα. Αν φτιάξουμε το εσωτερικό μας, αυτό που είχε το 1984-85 όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια με τον Γιάννη Σαμαρά και τον Ευγένιο, αν το ξαναβγάλουμε προς τα έξω έχουμε κάνει πρώτο βήμα. Ένα κλαμπ σαν τον ΟΦΗ πρέπει να μεγαλώσει, αλλά ο κόσμος πρέπει να τα βλέπει ένα- ένα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News