Έχει ΑΕΚ-Ολυμπιακός απόψε (20.30) στο ΟΑΚΑ

Ποδόσφαιρο
Έχει ΑΕΚ-Ολυμπιακός απόψε (20.30) στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει ντέρμπι, έχει ΑΕΚ-Ολυμπιακός απόψε (20.30) στο Ολυμπιακό Στάδιο...

Η ΑΕΚ κατεβαινει στο ντέρμπι με ανάγκη το τρίποντο αλλά και δύσκολες συνθήκες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει το δύσκολο έργο να βρει απαντήσεις σε πολλές απουσίες παικτών κορμού. Εκτός μάχης είναι οι Λόπες, Άλεφ, Πόνσε, Μάνταλος και Αλμπάνης, ενώ ο Μπογέ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή μετά από σχεδόν δύο μήνες και είναι αμφίβολο αν λογίζεται έστω και ως έσχατη λύση από τον πάγκο. 

Οι επιλογές σε ορισμένες θέσεις είναι μετρημένα κουκιά. Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Χουλτ αριστερά και Μπακάκη δεξιά στην άμυνα, στόπερ τον Τσιγκρίνσκι με έναν εκ των Λαμπρόπουλου ή Τσόσιτς, στο κέντρο τους Σιμόες και Γαλανόπουλο, δεξιά τον Μπακασέτα, αριστερά τον Γιαννιώτα ή τον Γκάλο και τον Κλωναρίδη πίσω από τον Λιβάγια. Στη 18άδα πέρα από τους προαναφερθέντες ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Τσιντώτας, οι… ξεχασμένοι και μέχρι πρότινος εκτός πλάνων Αϊντάρεβιτς και Μοράν, ο Γιακουμάκης και ο αγωνιστικά ανέτοιμος Μπογέ. 

Στις εξέδρες αναμένονται πάνω από 30-35 χιλιάδες φίλοι της ομάδας. Πέρα από τον κόσμο, σύμμαχος της ΑΕΚ είναι και η παράδοση, καθώς από τη στιγμή που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

                                Ο Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς έχοντας φρεσκάρει όλους τους παίκτες του μετά το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, προτίθεται να επαναφέρει τους περισσότερους αλλά όχι όλους όσοι πήραν ανάσες την Πέμπτη απέναντι στη Μίλαν. Από την ενδεκάδα του «Σαν Σίρο» τη θέση τους αναμένεται να διατηρήσουν οι Μιράντα, Γκιγέρμε και Γκερέρο. Αν και δοκιμές ουσιαστικά δεν έγιναν, ο Πορτογάλος προπονητής προσανατολίζεται να βάλει τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τον Μεριά με έναν εκ των Σισέ ή Μιράντα στόπερ, τους Ελαμπντελαουί σε ρόλο δεξιού και Τσιμίκα αριστερού μπακ, τον Γκιγέρμε «εξάρι» δίπλα στον Καμαρά, την τριπλέτα Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλου και Ποντένσε μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης τον Γκερέρο.

Όλα, λοιπόν, δείχνουν πως ο Χριστοδουλόπουλος θα ξεκινήσει βασικός. Ο Λάζαρος έχει ισχυρό προσωπικό κίνητρο απέναντι στην παλιά του ομάδα και παρότι δεν δείχνει εσχάτως στην καλύτερη κατάσταση λογικά θα είναι στην ενδεκάδα. Στην 22μελη αποστολή (θα «κοπούν» τέσσερις) πέρα από όσους προαναφέρθηκαν βρίσκονται και οι Σα, Χουτεσιώτης, Κούτρης, Βούκοβιτς, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Ναουέλ και Χασάν, ενώ εκτός είναι ο τραυματίας Βασίλη Τοροσίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News