Ισοπαλία στο 89΄(1-1) που έμοιαζε...με νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη

Αθλητισμός
Ισοπαλία στο 89΄(1-1) που έμοιαζε...με νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος αλλά ο Παναθηναϊκός στο 89' πήρε μια ισοπαλία (1-1) που έμοιαζε με νίκη απόψε στην Αρκαδία. Έτσι οι 2.500 φίλοι του πανηγύρισαν... το αήττητο και κυρίως για την ψυχή που έβγαλε η ομάδα τους στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"...

Και ενώ ο Αστέρας είχε τις φάσεις να σκοράρει στο πρώτο μέρος, το 0-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια...

Ο Αστέρας μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δευτερο μέρος με τον Μανιά να πετυχαίνει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του στο 47' για το 1-0!

Ο Δώνης προσπάθησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, έριξε στο ματς τον Τζανδάρη αντί του Πούγγουρα και γύρισε την διάταξη σε 4-3-3 ενώ στην συνέχεια έβαλε και τον Καμπετσή και έπαιξε 4-4-2.  Παρά τις συνεχείς οδηγίες και τις κινήσεις τακτικής, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ηρεμία στο δημιουργικό κομμάτι και ο Αστέρας που περίμενε να βρει χώρο στην κόντρα γινόταν ιδιαίτερα απειλητικός, όπως στην φάση με τον Καλτσά στο 63'.

Ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα, όμως, οι γηπεδούχοι που «κλείστηκαν» στα δύο τρίτα του αγωνιστικού χώρου, παρουσίασαν μεγάλα ποσοστά συγκέντρωσης και τακτικής προσήλωσης, έκλειναν χώρους και δεν άφησαν το «τριφύλλι» να απειλήσει.

Εξάλλου, πέρα από την κατοχή, η ομάδα του Δώνη άργησε να βγάλει αντίδραση, δεν έβγαλε φαντασία και κάτι το ξεχωριστό για να βρει την λύση και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 85' έγινε η πρώτη τελική και αυτή με το... τσαφ του Καμπετσή που δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν το παράτησε. Μέχρι το τελευταίο λεπτό το έψαχνε και στο φινάλε ο Κυριακόπουλος έκανε πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη. Ο Σκουλάς έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Μακέντα δεν λάθεψε. «Έσκαψε» την μπάλα, εκείνη κατέληξε στα δίχτυα και το «τριφύλλι» παρέμεινε αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης Αθανασιάδης, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40’ Βαλιέντε), Καλτσάς (78’ Μπελόκ), Τόνσο, Τσιλιανίδης (86’ Μαρτίνεθ), Μανιάς.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας (58’ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Στάικος (24’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Δώνης (77’ Καμπετσής), Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News