Νίκησε και τον Λεβαδειακό o Ατρόμητος

Ποδόσφαιρο
Νίκησε και τον Λεβαδειακό o Ατρόμητος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Περιστεριώτες με τρομερό Ουγκράι συνεχίζουν τις υψηλές τους πτήσεις στις πρώτες θέσεις φτάνοντας τους 13 βαθμούς.

Ο Ατρόμητος έχοντας αντίπαλο τον Λεβαδειακό και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου, πέρασε από την πρωτεύουσα της Βοιωτίας επικρατώντας με σκορ 2-0 και πέτυχε την 4η νίκη του σε 5 αναμετρήσεις, φτάνοντας τους 13 βαθμούς.

Χωρίς να κινδυνεύσει στο ελάχιστο και εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος με σκόρερ τους Βασιλακάκη (47’) και Ουγκράι (64’) πέτυχε το 2/2 εκτός έδρας μετά το διπλό της πρεμιέρας επί του Παναιτωλικού και «δήλωσε» ξεκάθαρα ότι και φέτος στοχεύει ψηλά.

MVP της αναμέτρησης ο Ουγκράι, που παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, μερικές φορές έκανε ό,τι ήθελε με την μπάλα, ενώ από αυτόν αρχίζει το πρώτο γκολ (κερδίζει το κόρνερ και εκτελεί τη στατική φάση) και φυσικά με εξαιρετικό τελείωμα «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Σημειώνεται ότι οι Περιστεριώτες διατήρησαν το μηδέν στην εστία τους για τέταρτο ματς σε πέντε αναμετρήσεις, έχοντας δεχθεί ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι από το ματς της πρεμιέρας στο Αγρίνιο.

Σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό στον οποίο η ταχύτητα και η ποιότητα περνά σε δεύτερη μοίρα, ήταν εκ προοιμίου πολύ δύσκολο είτε για τον Λεβαδειακό, είτε για τον Ατρόμητο να φτιάξουν παιχνίδι και να παιχθεί κάποιο ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Παράλληλα και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, δεν είχε άλλη επιλογή από το να σταματά πολλές την εξέλιξη του παιχνιδιού λόγω των πολλών φάουλ, άρα οι φάσεις δημιουργούνταν με το σταγονόμετρο.

Αν πάντως υπήρξε μια ομάδα που μπορούσε να φτάσει το γκολ και δημιούργησε και τις προϋποθέσεις για το γκολ, αυτή ήταν ο Ατρόμητος, που με αιχμή του δόρατος τον Κουλούρη είχε τις ευκαιρίες, έστω και σε αυτή την κατάσταση για να πετύχει το γκολ. Ο διεθνής φορ είχε την πρώτη τελική στο 3’, αλλά η πραγματικά σπουδαία στιγμή για τους Περιστεριώτες (που είχαν και τη στήριξη περίπου 100 φίλων της ομάδας) ήρθε στο 17’ μέσω στατικής φάσης. Ο Ρισβάνης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά, ο Κουλούρης θέλησε να τελειώσει τη φάση, αλλά απέκρουσε ασταθέστατα ο Επασί με τον Βασιλακάκη να μην μπορεί στη συνέχεια να τον νικήσει, αφού πλάσαρε στα πόδια του Γάλλου γκολκίπερ.

Με τον σχηματισμό των τριών στόπερ και τον Λεβαδειακό να είναι ανήμπορος να δημιουργήσει κάτι επιθετικά, ο Ατρόμητος είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο της Λιβαδειάς και στο 32’ δημιούργησε νέα φάση, με τον Γιαννούλη να σεντράρει από τα αριστερά και τον Κουλούρη να τελειώνει βιαστικά τη φάση με τακουνάκι, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν δεδομένο ότι ο Ατρόμητος θα έβρισκε το γκολ, εφόσον το μοτίβο της αναμέτρησης συνεχιζόταν όπως στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις στο 47'...

Ο Ουγκράι που με τις επαφές που είχε με την μπάλα φαινόταν σαν να έπαιζε σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν είχε το παραμικρό, ανάγκασε τον Επασί σε σπουδαία επέμβαση από σουτ έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση του κόρνερ την ανέλαβε ο ίδιος και μέσω της σύγχυσης στη μικρή περιοχή του Γάλλου γκολκίπερ ευνοήθηκε ο Βασιλακάκης που με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, διαμορφώνοντας εντελώς διαφορετικά δεδομένα στην αναμέτρηση.

Για την ακρίβεια, οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν προκειμένου να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που τελικά ευνόησε τους παίκτες του Νταμίρ Κάναντι. Από τη μία δεν είχαν κανένα πρόβλημα να απομακρύνουν τις συνεχόμενες σέντρες προς την καρδιά της περιοχής, χάρη στους Χατζηισαΐα, Ρισβάνη, Καρασαλίδη και από την άλλη είχαν αρκετό... γήπεδο για να επιτεθούν και πράγματι έτσι τελείωσε το παιχνίδι.

Στο 64' ο Κουλούρης έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, πάσαρε στον Ουγκράι που με εξαιρετικό τελείωμα δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Επασί, κάνοντας το 0-2 και οδηγώντας την ομάδα του στην 4η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Λεβαδειακός (3-6-1): Επασί - Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (82’ Ιωαννίδης), Κρνέτα, Αντιλέχου, Παντελιάδης – Φαβάρο (57’ Σαβατογκό), Όμο, Γιακουμάκης (65’ Νανγκίς), Σουμπίνιο – Μαρκόβσκι

Ατρόμητος (3-4-1-1): Μέγερι – Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης – Σάκιτς, Μάντσον, Βασιλακάκης (90’ Ούμπιντες), Γιαννούλης – Ουγκράι (84’ Μούγιακιτς) – Κουλούρης (92’ Κωτσόπουλος)

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News