default-image

Δίωξη στον Ραζβάν Λουτσέσκου από τον αθλητικό εισαγγελέα

Ποδόσφαιρο
Δίωξη στον Ραζβάν Λουτσέσκου από τον αθλητικό εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πριν λίγες ημέρες συνδέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με "τη Γερμανία του Χίτλερ" και τελικά οι δηλώσεις που έκανε σε Μέσο της πατρίδας του δεν πέρασαν απαρατήρητες...

Ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε σήμερα δίωξη σε βάρος του...

Η ανακοίνωση: "Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Ραζβάν Λουτσέσκου, προπονητή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για πράξη (δηλώσεις σε ΜΜΕ) που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ. 1, 2 και 3α, 25 παρ.1 Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".

Η ποινή που προβλέπεται σε περίπτωση που τιμωρηθεί, είναι πρόστιμο από 20.000 ευρώ έως και 40.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να του επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους για τουλάχιστον τρεις μήνες, που μπορεί να φτάσει και τους έξι για τις επιβαρυντικές περιπτώσεις.

Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ. Δεν θυμάμαι ποτέ καμιά αντίστοιχη κατάσταση. Να χάνεις δυο παιχνίδια, το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα. Στο ένα ματς, δεν κάναμε τίποτα και στο άλλο σκοράραμε ένα κανονικό γκολ, το οποίο μέτρησε αρχικά για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια πήραν πίσω την απόφαση τους και ακύρωσαν το τέρμα.

Στα αποδυτήρια ο ρέφερι διαπίστωσε το λάθος του. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Για εμάς παραμένει αυτή η πικρία για όλα όσα έγιναν… Στην Ελλάδα αρκετοί αντίπαλοι μου επιτίθενται επειδή λέω την αλήθεια. Είναι πολύ απλό. Το λέω φυσικά, είναι ένα γεγονός", ανέφερε μεταξύ άλλων στο "Fanatik.ro" ο Ρουμάνος προπονητής και αυτές οι δηλώσεις του τον φέρνουν στο... σκαμνί.

Για τις δημόσιες δυσμενείς κρίσεις προβλέπεται:

"Στους παραβάτες επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

– Χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) Ευρώ έως σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ,

– Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής επιβάλλεται η διπλάσια χρηματική ποινή.

– Σε περίπτωση κάθε νέας υποτροπής επιβάλλεται χρηματική ποινή, τουλάχιστον εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον 120.000,00 εφόσον οι παραβάτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα σχετίζονται με το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, πενήντα χιλιάδων (50,000) Επιπλέον επιβάλλεται αφαίρεση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

– Για τις περιπτώσεις υποτροπής στους παραβάτες φυσικά πρόσωπα δύναται σωρευτικά να επιβληθούν:

απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον τριών (3) μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον έξι (6) μηνών

απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον τριών (3) μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον έξι (6) μηνών

Σε περίπτωση που ο υπαίτιος της δήλωσης ή της κρίσης ανακαλέσει τη δυσμενή δήλωση ή κρίση με δήλωση του στις εφημερίδες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, πριν από την άσκηση οποιασδήποτε δίωξης από το αρμόδιο όργανο μπορούν να του επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται παραπάνω μειωμένες έως το μισό.

Οι υποθέσεις δυσμενών κρίσεων που αφορούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και προέρχονται από τις ομάδες και τους αξιωματούχους των ομάδων που συμμετέχουν σ΄ αυτά, δικάζονται σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. Η Πειθαρχική Επιτροπή θα επιλαμβάνεται είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν παραπομπής (άσκηση δίωξης) από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης. Στον τελευταίο η σχετική αναφορά με τα στοιχεία των δυσμενών κρίσεων θα κατατίθεται είτε απευθείας από τον θιγόμενο, είτε από την αρμόδια υπηρεσία που θα ορίσει η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. είτε από την ίδια την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. Η δίωξη θα ασκείται εντός πέντε (5) ημερών από την κατάθεση της αναφοράς".

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News