default-image

Σύντομα έρχεται το VAR στη Super League

Ποδόσφαιρο
Σύντομα έρχεται το VAR στη Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίνεται πως η αντίστροφη μέτρηση για τη χρήση του VAR στην Ελλάδα έχει αρχίσει για τα καλά. Μετά τη δήλωση του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, πως θα εφαρμοστεί πειραματικά στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η διαδικασία προχωρά....

Το έργο είναι αρμοδιότητας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ενώ ο φορέας υλοποίησής του είναι το υπουργείο Παιδείας, πράγμα που σημαίνει πως πολιτικά δεν περνά πλέον από τα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Βέργης στη Live Sport, το κόστος τοποθέτησης και λειτουργίας του συστήματος θα φτάσει με το ΦΠΑ στα 15 εκατ. ευρώ για διάστημα πέντε χρόνων. Ο διεθνής διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 21 Αυγούστου και υπάρχουν δύο κλειστές προσφορές. Πρώτα θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος/αξιολόγηση των τεχνικών προδιαγραφών και εν συνεχεία των οικονομικών προσφορών. Ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να επιλεγεί στο τέλος του χρόνου.

Τον Ιανουάριο υπολογίζεται ότι θα γίνει η εγκατάσταση του συστήματος και από το Φεβρουάριο θα αρχίσει η πειραματική λειτουργία για να εντοπιστούν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Στόχος είναι να εφαρμοστεί το σύστημα, έστω πειραματικά, στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές, αλλά δεν αποκλείεται αν όλα κυλήσουν ομαλά να υπάρχει κανονική χρήση του προς το φινάλε της περιόδου, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Κώλυμα από πλευράς FIFA δεν υπάρχει, καθώς η ΕΠΟ έχει ήδη απευθύνει σχετικό ερώτημα στην παγκόσμια ομοσπονδία και έχει πάρει την άδειά της για χρήση του VAR όταν αυτό θα είναι έτοιμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News