Μπαταγιάννης: «Στην ΕΠΟ προτίμησαν την ικανοποίηση κάποιων ψηφοφόρων τους»

Ποδόσφαιρο
Μπαταγιάννης: «Στην ΕΠΟ προτίμησαν την ικανοποίηση κάποιων ψηφοφόρων τους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την αναδιάρθρωσή του, την ΕΠΟ και τα τηλεοπτικά μίλησε ο πρόεδρος της Super League Βαγγέλης Μπαταγιάννης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦM.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μπαταγιάννη:

Για την περιπετειώδη έναρξη του πρωταθλήματος: «Από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος της Super League τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Πρωταρχικός στόχος ήταν να λύσουμε τα προβλήματα αυτά που είχαν να κάνουν με την έναρξη του πρωταθλήματος και να αρχίσουμε το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου. Μέσα από πολλά εμπόδια και πολλές παλινωδίες αυτό το καταφέραμε. Να ευχηθώ καλή αρχή και να έχουμε ένα καλό, ανταγωνιστικό και υγιές πρωτάθλημα, στο οποίο θα κερδίζουν οι καλύτεροι. Τους δύο μήνες που είμαι πρόεδρος προσπάθησα αν όχι να λύσω τα προβλήματα, να τα δρομολογήσω και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι το πρωτάθλημα αρχίζει με τις αρχικές προβλέψεις. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για να γίνει το πρωτάθλημα καλύτερο και να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτά που έχουμε χαράξει και στους κανονισμούς. Το πρωτάθλημα θα αποκτήσει αξιοπιστία αν τηρούνται από όλους οι κανονισμοί».

Για την απόφαση της ΕΠΟ να παρουσιάσει διαφορετική προκήρυξη την οποία δεν αποδέχεται η Λίγκα: «Πρέπει να ρωτήσετε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της. Εγώ δεν μπορώ να ανιχνεύσω προθέσεις. Άλλαξε η εισήγηση. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε το αμίμητο, από τη μια μεριά ενέκρινε την προκήρυξή μας και από την άλλη είπε στη Football League να φέρει προκήρυξη με τους όρους που θα της πουν οι ίδιοι. Τα καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και θα προσφύγουμε και δικαστικώς για να βρούμε το δίκαιό μας. Μετά την ψηφοφορία κατήγγειλα τον εμπαιγμό που έγινε κατά της Super League και αποχώρησα. Η τοποθέτησή μου ήταν σε σχέση με την πρόταση όπως είχε γίνει στην Επιτροπή και για την προκήρυξη. Από την ομοσπονδία δεν μίλησε κανένας, αλλά έγινε μια τρίτη πρόταση και ως δια μαγείας ψηφίστηκε, ακόμη κι από μέλη που μια μέρα πριν είχαν ψηφίσει την προκήρυξη. Δεν είχαμε κάνει κρυφή συνάντηση ή κρυφή ατζέντα. Ο κ. Γραμμένος ψήφισε ο ίδιος την αναδιάρθρωση, απλώς για άλλα πράγματα στην ΕΠΟ προτίμησαν να ικανοποιήσουν κάποιους ψηφοφόρους τους. Έπαιξαν ακριβώς το ρόλο που παίζουν οι πολιτικοί σε κάποιες ελληνικές ταινίες».

Για τη στάση της Football League: «Όταν γίνεται αναδιάρθρωση, κάπου ωφελούνται και κάπου θίγονται όλοι. Πρέπει να βάλουν πλάτη όλοι. Η Football League εσείς οι ίδιοι λέτε ότι δεν πάει καλά, για να μην πω καμιά βαρύτερη έκφραση. Λέγεται ότι είναι από τα διεφθαρμένα πρωταθλήματα. Δίνεται η ευκαιρία σε αυτό το πρωτάθλημα να έχει πολύ καλή χρηματοδότηση, όταν θα γίνει η νέα κατηγορία θα παίρνουν 1 εκατ. ευρώ. Κάτι πρέπει να δώσουν κι αυτοί. Η Super League είναι η πιο παρεξηγημένη κατηγορία. Πληρώνει το μισό προϋπολογισμό της ΕΠΟ, γύρω στα 10-11 εκατ. ευρώ, και αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο. Πέρσι η Football League έκανε πρωτάθλημα με τα λεφτά της Super League, από αυτά που έδωσε στην ΕΠΟ».

Για τη μελλοντική αναδιάρθρωση: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ όπως εκφράζεται. Η Super League έχει μια προκήρυξη που λέει ότι θα πέσουν τρεις και θα ανέβει ένας. Μετά στην ομαλοποίηση θα πέφτουν δύο και θα ανέβουν δύο. Η πρόβλεψη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι να έχει 26 ομάδες, 14 και 12 αντίστοιχα στις δύο κατηγορίες. Να λειτουργήσει πρώτα αυτό το σχέδιο και μετά θα δούμε αν αναβάθμισε το προϊόν η συγκεκριμένη τομή».

Για τη στάση της Λίγκας και των ΠΑΕ: «Μετά την απόφαση της συνεδρίασης της Super League αισθάνθηκα περήφανος που είμαι πρόεδρος, γιατί όλα τα μέλη του συνεταιρισμού έβαλαν πάνω από όλα το ποδόσφαιρο, παρόλο που βαλλόμαστε. Αρκετά το έχουμε τιμωρήσει το ποδόσφαιρο, καιρός να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και η Super League το έκανε χθες».

Για το αν μπορεί να υπάρξει νομικό κώλυμα για τη σέντρα στο πρωτάθλημα: «Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα κώλυμα. Αν υπάρχει, να μας το πει η ΕΠΟ να μην ξεκινήσουμε».

Για τη στάση του Γιώργου Βασιλειάδη: «Ο υφυπουργός έδωσε μια κατευθυντήρια γραμμή και ένα πλάνο χρηματοδότησης. Τις αποφάσεις για μας και για τη Football League τις πήραν οι ομάδες. Ίσα-ίσα ο υφυπουργός αποδέχτηκε κάποιες προτάσεις. Ο κ. Βασιλειάδης μιλούσε για 16 ομάδες και τελικά είναι 14. Η Super League μόνη της ζητά να ελέγχεται, να πληρώνει το δημόσιο, να έχει καλά γήπεδα, να έχει μια καλή χρηματοδότηση κλπ. Μόνοι μας τα ζητάμε αυτά τα πράγματα, γιατί θέλουμε να αναβαθμιστεί το προϊόν, δεν έχει να κάνει με παρεμβάσεις από τον υφυπουργό. Προσπαθούμε να κάνουμε έναν καλύτερο σχεδιασμό για να βγει ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπήρχε πραγματικό πρόβλημα, δεν μπορούσε να αρχίσει και δεν θα ήταν καλό να ξεκινήσει πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτικό πάροχο για όλες τις ομάδες. Αυτό δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει αξιοπιστία. Είναι άλλο ανάλογα με την εμπορικότητα της ομάδας να είναι διαφορετικό το τίμημα και άλλο κάποιες ομάδες να μην έχουν καθόλου τηλεοπτικό συμβόλαιο. Εκεί ήταν καθοριστική η βοήθεια όλης της λίγκας, ενώ βοήθησε και το υπουργείο. Και οι ομάδες κατάλαβαν πως έπρεπε να έχουν όλοι τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η Super League δεν επεμβαίνει, δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση. Εμείς απλώς προσπαθήσαμε να βρεθεί λύση ώστε να έχουν και οι 16 ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο και να υπάρχουν ίσοι όροι. Με την ΕΡΤ όλες οι ομάδες έχουν για δύο χρόνια συμβόλαιο, με τη Nova είναι ανάλογα με τη συμφωνία κάθε ομάδας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News