default-image

Η FIFpro απειλεί τον ΠΑΟΚ για Πρίγιοβιτς

Ποδόσφαιρο
Η FIFpro απειλεί τον ΠΑΟΚ για Πρίγιοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω ανακοίνωσής της η παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αυτηριάζει την πράξη αρκετών συλλόγων να χρησιμοποιήσουν στα προκριματικά Champions και Europa League παίκτες που δεν είχαν συμπληρώσει πάνω από 4 εβδομάδες ξεκούρασης, μετά το τέλος των υποχρεώσεων τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μια εξ αυτών των περιπτώσεων είναι και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η FIFPro είναι ενήμερη για τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν στις διοργανώσεις της UEFA, μεταξύ δύο και τεσσάρων εβδομάδων αφότου συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αφήνοντάς τους χωρίς επαρκές διάλειμμα.

Παρότι κατανοούμε τη σημαντικότητα των οικονομικών κινήτρων που δίνει το Champions και το Europa League στους συλλόγους, η υγεία αυτών των παικτών μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο λόγω του βεβαρημένου αγωνιστικού τους προγράμματος. Οι παίκτες βρίσκονται σε καθεστώς μεγάλης πίεσης, αφού καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και τις δικές τους ως ανθρώπινα όντα.

Στο παρασκήνιο των συζητήσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν με τη FIFA αναφορικά με το πρόγραμμα, η FIFPro καλεί για την επείγουσα κατοχύρωση μίας ελάχιστης περιόδου ξεκούρασης τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων όλων των παικτών, ανάμεσα στο τέλος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν.

Αυτή η υποχρεωτική ανάπαυση τεσσάρων εβδομάδων βασίζεται στις τελευταίες ιατρικές έρευνες που σχετίζονται με την επιβάρυνση και τις εξετάσεις που έχουν γίνει σε ποδοσφαιριστές στη διάρκεια των σεζόν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News