Και τυπικά στην Σούπερ Λίγκα ο ΟΦΗ, με 14 ομάδες η σεζόν 2019-20

Ποδόσφαιρο
Και τυπικά στην Σούπερ Λίγκα ο ΟΦΗ, με 14 ομάδες η σεζόν 2019-20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ είναι και τυπικά μέλος της Σούπερ Λίγκας από σήμερα, καθώς στην κρίσιμη συνεδρίαση που αφορούσε την αναδιάρθρωση, έγινε η εγγραφή της κρητικής ΠΑΕ στον συνεταιρισμό.

Έτσι, παρουσία του προέδρου, Γιώργου Αλετρά έγινε και η συζήτηση για τον αριθμό των ομάδων την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Η Λίγκα πήρε την απόφαση να διεξαχθεί με 14 ομάδες το πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20 και να υπάρξει νέα συζήτηση για τη σεζόν 2020-21 και την περαιτέρω μείωση των ομάδων.

Ουσιαστικά η Σούπερ Λίγκας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρωταθλήματος με 12 ομάδες, όπως επιθυμεί ο Υφυπουργός, αλλά από την άλλη δεν δεσμεύεται για αυτό. Μάλιστα από τη διοργανώτρια αρχή εξέφραζαν την άποψη πως ο κ. Βασιλειάδης θα αποδεχτεί την πρόταση αυτή αν και την ίδια ώρα από το Υπουργείο τόνιζαν πως ο Υφυπουργός εμμένει στην απόφαση του για πρωτάθλημα 12 ομάδων από τη σεζόν 2020-21.

Υπέρ της πρότασης του Υφυπουργού για μείωση σε 12 ομάδες από τη μεθεπόμενη σεζόν τάχθηκαν οκτώ ομάδες και συγκεκριμένα οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννενα και Ξάνθη.

Βέβαια για να περάσει μια τέτοια πρόταση απαιτείται η ψήφος των 3/4 των ΠΑΕ, δηλαδή των 12 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας. Κάτι που σημαίνει πως η πρόταση του Βασιλειάδη καταψηφίστηκε στο Δ.Σ. της Τετάρτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News