default-image

Ισόπαλο το τεστ για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Άντερλεχτ

Ποδόσφαιρο
Ισόπαλο το τεστ για τον ΠΑΟΚ απέναντι στην Άντερλεχτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Θεσσαλονικείς παρατάσσοντας και σε αυτό το φιλικό από δύο ενδεκάδες, έμειναν στο 2-2 με την Άντερλεχτ, καταφέρνοντας στο δεύτερο ημίχρονο και να γυρίσει το σκορ του πρώτου μέρους (2-0 υπέρ των Βέλγων) και να βελτιώσει την εικόνα του, φτάνοντας και στην ισοφάριση. 

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν ο Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός που το φετινό καλοκαίρι κάνει κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, με την ευχή να μην έχει πάλι μυϊκούς τραυματισμούς όπως την περσινή σεζόν, αγωνίστηκε με την ενδεκάδα του δεύτερου ημιχρόνου και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, αμφότερες με πολύ ωραίο τρόπο, δείχνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει εσωτερική μεταγραφή. 

Κέρδος για την ομάδα του «Δικεφάλου» και η παρουσία του Λάμπρου, επίσης στο δεύτερο ημίχρονο. 

Στο 47’ ο Ελ Καντουρί με ωραία περιστροφή του σώματός του ταυτόχρονα με την μπάλα, πλάσαρε και μείωσε σε 2-1, ενώ το 2-2 το διαμόρφωσε στο 53’ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έπειτα από τέλεια σέντρα του Λάμπρου. 

Το 2-0 υπέρ των Βέλγων διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (41’ και 45’+1’) με κεφαλιές των Μπορνό και Γκέρκενς, δείχνοντας ότι ο ΠΑΟΚ έχει θέματα στο ψηλό παιχνίδι. 

Το ματς 

Το πρώτο ημίχρονο είχε μία ομάδα πρωταγωνίστρια και αυτή ήταν η Άντερλεχτ. Μόλις στο 7’ ο Μαουρίσιο... πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Μουσόνα έπειτα από μια κακή πάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά ο Πασχαλάκης με καίρια επέμβαση διόρθωσε ουσιαστικά το λάθος του συμπαίκτη του. 

Η άμυνα του ΠΑΟΚ όμως συνέχισε να φανερώνει προβλήματα στην λειτουργία της, καθώς ειδικότερα στις πλάγιες σέντρες, και ο Πασχαλάκης παρουσίαζε θέματα, ενώ και οι αμυντικοί έχαναν πολύ εύκολα τους αντιπάλους τους. Ακόμα και στις στημένες φάσεις, οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να απομακρύνουν εύκολα τις μπαλιές των Βέλγων και στο 29’ μάλιστα η Άντερλεχτ είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Τρεμπέλ. 

Τελικά, το μοιραίο για τον δυσλειτουργικό ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 43’ ο Μπορνό νίκησε τον Βαρέλα στον αέρα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τρεμπέλ και άνοιξε το σκορ, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα και πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο, ο Γκέρκενς εκμεταλλεύτηκε νέα σέντρα από αριστερά και αφού άφησε πίσω του τον Κρέσπο, με κεφαλιά έκανε το 2-0. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου όπως ήταν φυσικό μοίρασε το χρόνο σε δύο ενδεκάδες και στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, αν και στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα δεν ήταν κάποιο ιδιαίτερο συγκρίσιμο μέγεθος. Το θετικό για τον «Δικέφαλο» ήταν ότι πολύ γρήγορα κατάφερε να σκοράρει και να μειώσει το σκορ με τον Ελ Καντουρί. Έπειτα από ωραία ενέργεια του Μυστακίδη, ο Μαροκινός έκανε μια περιστροφή γύρω από τον άξονά του και με αριστερό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το 2-1. 

Η ισοφάριση του σκορ δεν άργησε να έρθει, όταν στο 53’ ο Λάμπρου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ελ Καντουρί με κεφαλιά πάνω στην κίνηση, κρέμασε τον αντίπαλο γκολκίπερ γράφοντας το 2-2. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε σχέση με τον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου και στο 63’ το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ζαμπά έχασε την ευκαιρία και για το 3-2, αλλά ο τερματοφύλακας των Βέλγων του είπε «όχι». 

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο, με τους παίκτες να είναι πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους, μην ρισκάροντας κάποιον τραυματισμό. 

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: 

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο – Μαουρίσιο, Χαρίσης – Ενρίκε, Πέλκας, Μπίσεσβαρ - Κουλούρης 

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: 

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Ρέι - Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μπαλογιάννης - Κάνιας, Σάχοφ - Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Λάμπρου - Μυστακίδης 

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News