«Πεντάσφαιρος» ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα

Ποδόσφαιρο
«Πεντάσφαιρος» ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλα κέφια είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και έτσι ήρθε το 5-1 με την Κέρκυρα, στο ματς που «έκλεισε» την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Πειραιώτες έβγαλαν διάθεση υπό το βλέμμα του νέου προπονητή, Πέδρο Μάρτινς.

Η Κέρκυρα μπήκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση στην αναμέτρηση και μόλις στο 4' είχε μια καλή στιγμή με τον Επστάιν, που κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή από μεταβίβαση του Ρόλε αλλά χωρίς ισορροπία δεν μπόρεσε να βρει εστία με το αριστερό.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στην πρώτη ουσιαστική του ευκαιρία να προηγηθεί, όταν από κάθετη πάσα του Φορτούνη ο Ανσαριφάρντ κινήθηκε στον χώρο και πλάσαρε τον εξερχόμενο Γιαννακόπουλο για το 1-0 στο 12'.

Πέντε λεπτά αργότερα ακυρώθηκε ορθώς δεύτερο τέρμα του Ιρανού, που ήταν εκτεθειμένος μπροστά από την άμυνα στη σέντρα του Μάριν.

Ο Νικολάου ενήργησε επιπόλαια στο 27' και ο Ρόλε βρήκε στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας τον Επστάιν, που έφερε τη μπάλα στο δεξί και πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Προτό για το 1-1!

Ο Ολυμπιακός είχε την δυνατότητα να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Μάριν βιάστηκε να εκτελέσει όντας αμαρκάριστος στην περιοχή από την κάθετη του Ταχτσίδη στο 32' και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ.

Στο 45' ο Γερμανός πέρασε και τον Γιαννακόπουλο αλλά το πλασέ του κόντραρε σωτήρια σε κόρνερ ο Αντέτζο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μιραλάς θύμισε τον... κανονικό του εαυτό, σκοράροντας με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής για το 2-1, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Γιαννακόπουλος με εντυπωσιακή επέμβαση σταμάτησε την προσπάθεια του Μάριν στο 48' και δύο λεπτά αργότερα ο Μυτίδης ολομόναχος έξω από την μικρή περιοχή επιχείρησε να ισοφαρίσει με το κεφάλι, αλλά ο Προτό έσωσε την εστία του.

Στο 51' οι Ταχτσίδης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και Φορτούνης έκρυψαν την μπάλα και την εμφάνισαν ξανά στα δίχτυα της Κέρκυρας, με τον Έλληνα διεθνή μέσο να σκοράρει για το 3-1 στην καλύτερη φάση του αγώνα. Άψογο τέρμα σε δημιουργία και εκτέλεση.

Το ματς είχε καλό ρυθμό αλλά και χώρους προς εκμετάλλευση, αφού ούτε η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού ούτε αυτή της Κέρκυρας ήταν οι ενδεδειγμένες. Με τη δεύτερη ασίστ του στο ματς, ο Φορτούνης έδωσε την ευκαιρία στον Ένχελς να σημειώσει το 4-1 με κεφαλιά στο 71'.

Στο 82' ο Προτό ύψωσε απαγορευτικό στην προσπάθεια του Μυτίδη να σκοράρει με το δεξί μέσα από την περιοχή και ένα λεπτό αργότερα ο Νικολάου κόντραρε το σουτ του Τουράμ, που επιχείρησε να μειώσει το σκορ.

Ο Ανσαριφάρντ στο 87' τροφοδότησε την κάθετη κίνηση του Βρουσάι και ο μεσοεπιθετικός της Κ-20 του Ολυμπιακού πλάσαρε τον Γιαννακόπουλο ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο τελικό 5-1 στο Φάληρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί (73' Ανδρούτσος), Ένχελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Μαρτίνς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ανσαριφάρντ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης (55' Ιωάννου), Μπαλάφας, Γεωργίου (73' Τουράμ), Επστάιν, Ρόλε, Μυτίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News