Ακόμη ένα βήμα τίτλου για την ΑΕΚ στα Περβόλια (0-1)

Ποδόσφαιρο
Ακόμη ένα βήμα τίτλου για την ΑΕΚ στα Περβόλια (0-1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η ΑΕΚ. Παρότι δεν ήταν καλή η εικόνα της ομάδας του Χιμένεθ, πέρασε από την έδρα του Πλατανιά με σκορ 1-0.

Η Ένωση ήταν αρκετά δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι Χανιώτες στάθηκαν άψογα στο αμυντικό κομμάτι και δεν έδωσαν δικαιώματα. Το άγχος έφυγε στο 39ο λεπτό όταν ο Λάζαρος με κοντινή προβολή ύστερα από ασίστ του Αραούχο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα το ματς ουσιαστικά... έσβησε. Ο Πλατανιάς ήθελε αλλά... δεν μπορούσε επιθετικά, ενώ οι κιτρινόμαυροι δεν απείλησαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκε να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσουν το τρίποντο.

Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε τους 63 βαθμούς ενώ απομένουν ακόμη τρεις στροφές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αν δεν αλλάξει κάτι με την ποινή του ΠΑΟΚ από την έφεση, η Ένωση χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

«Μαγκωμένο» ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στα Περιβόλια. Ο Πλατανιάς οργανώθηκε σωστά αμυντικά και παρότι η Ένωση είχε την μπάλα στα πόδια της από το πρώτο σφύριγμα δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια «καθαρή» ευκαιρία. Το πρέσινγκ ψηλά στις πρώτες πάσες των γηπεδούχων έφερε άμεσα αποτελέσματα καθώς η ομάδα του Χιμένεθ έμεινε πολύ ψηλά στο γήπεδο και άρχισε να αναστατώνει την άμυνα του Κλιάγιτς, που πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να έβλεπαν πως δεν τους έβγαιναν τα πράγματα που επιχειρούσαν στο χορτάρι, ωστόσο, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους. Με τον Πλατανιά να συνεχίζει να αμύνεται σωστά αλλά να μην απειλεί καθόλου οι παίκτες του Χιμένεθ έκαναν τη ζημιά. Στο 39ο λεπτό, η Ένωση τράβηξε πανέξυπνα ψηλά στο γήπεδο τους Χανιώτες και έπειτα από άψογο συνδυασμό του Λάζαρου με τον Αραούχο, ο πρώτος άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή. Μετά το 0-1 το άγχος έφυγε από τα πόδια της ΑΕΚ, που παρέμεινε στην επίθεση και μπήκε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στην… τσέπη.

Πολύ μέτριο ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτο. Η ΑΕΚ δεν μπήκε το ίδιο δυνατά, ενώ η αποχώρηση του Λάζαρου (λόγω ενοχλήσεων) και η κακή εικόνα του Μασούντ (εκτός παιχνιδιού) «βόλεψε» τον Πλατανιά που δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Οι γηπεδούχοι είχαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν πλησίαζαν την περιοχή του Τσιντώτα. Την μοναδική φορά που το έκαναν τον ανάγκασαν σε μεγάλη επέμβαση (65’) με ανάποδο χέρι σε σουτ του Ντικαμονά που «κατέβηκε» ανενόχλητος το κέντρο και έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή.

Τα λεπτά στα Περιβόλια περνούσαν και η εικόνα στο ματς δεν άλλαζε. Η Ένωση είχε την μπάλα στα πόδια της, όμως η κατοχή ήταν ανούσια, αφού φάσεις μπροστά από την εστία του Κλιάγιτς δεν έβγαιναν. Οι Χανιώτες στα τελευταία λεπτά προσπάθησαν να ανοιχτούν και να παίξουν τα ρέστα τους, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αγχώσουν επιθετικά την ΑΕΚ, που έμεινε ψηλά στο γήπεδο, δεν απειλήθηκε και το τελευταίο σφύριγμα τη βρήκε να πανηγυρίζει ακόμη μία νίκη.

Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάγιτς, Νιλί, Ουές, Ντικαμονά, Σκαρντοβέλι, Πατράλης, Μάλσα, Στανισάβλιεβιτς, Παπανικολάου (81’ Σινγκ), Ενσικουλού, Κασάλιτσα (75’ Ουντότζι)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (68’ Αϊντάρεβιτς), Λάζαρος (56’ Γκάλο), Μπακασέτας (90' Χουλτ), Αραούχο

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News