Νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΣ Γιάννινα, στη πέμπτη θέση οι Ακρίτες

Ποδόσφαιρο
Νίκη της Ξάνθης επί του ΠΑΣ Γιάννινα, στη πέμπτη θέση οι Ακρίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος, η Ξάνθη επικράτησε με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και ανέβηκε στη πέμπτη θέση της βαθμολογία. Εκπληκτικό γκολ του Γέντρισεκ στο 56’!

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού άνηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν το απόλυτο έλεγχο και μετέτρεπαν συνεχώς την υπεροχή τους σε ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Χαρακτηριστικό της αστοχίας του ΠΑΣ, η πρώτη ευκαιρία του στο παιχνίδι, με το Κόντε στο 11’ από το ένα μέτρο να κάνει το σουτ και τον Φλίσκα να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καρανίκας απώλεσε μεγάλη ευκαιρία αφού από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ στο 18’ ο Σκόνδρας ανενόχλητος δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στην επανάληψη, το σκηνικό στην αναμέτρηση άλλαξε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα οπισθοχώρησε ολοσχερώς σε αντίθεση με την Ξάνθη η οποία μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να φτάσει στη νίκη και στη κατάληψη της πέμπτης θέσης.

Μόλις στο 50’ ο Ντουρίτσκοβιτς επιχείρησε το σουτ από μακριά, νικώντας τον Βελλίδη, δίνοντας το προβάσιμα στη  Ξάνθη, σε ένα σημαντικό σημείο του παιχνιδιού.

Η Ξάνθη είχε το μομέντουμ και την ψυχολογία, με αποτέλεσμα ότι έκανε στο παιχνίδι να της βγαίνει με απόλυτη επιτυχία. Χαρακτηριστισκότερο παράδειγμα,  ο Γέντρισεκ ο οποίος έκλεψε την μπάλα και με έναν κεραυνό λίγο κάτω από την σέντρα, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του μέσα σε αποθέωση, πετυχαίνοντας ένα πραγματικά  γκολ.

Ωστόσο, οι Ακρίτες δεν σταμάτησαν εκεί και κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ. Ο Γέντρισεκ στο 72’ εκματελεύτηκε το λάθος του Βελλίδη και από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, με αυτό να είναι και το τελικό σκόρ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας (22' λ.τ. Φασίδης), Φλίσκα, Σιλά, Ντε Λούκας, Μεχία, Ντουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (46' Κάστρο), Τριάδης (73' Λουσέρο), Γέντρισεκ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Σκόνδρας (57' Χαλκιαδάκης), Τσικάρσκι, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος (68' Χέλκβιστ), Καρανίκας (53' Νικολιάς), Μανθάτης, Κόντε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News