Με ντέρμπι ουραγών ανοίγει η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

Ποδόσφαιρο
Με ντέρμπι ουραγών ανοίγει η αυλαία της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναρχίζει σήμερα με τρεις αναμετρήσεις το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με το ντέρμπι των ουραγών να ανοίγει την αυλαία της 27ης αγωνιστικής, αυτό ανάμεσα στη Λαμία και τον Απόλλωνα Σμύρνης που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο Λεβαδειακός θα αγωνιστεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Στην αυριανή ημέρα, τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου της Κρήτης στρέφονται στα Περβόλια εκεί όπου ο Πλατανιάς θα υποδεχτεί στην πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν την διαφορά από τον δικέφαλο του βορρά ενώ ο τελευταίος στη βαθμολογία Πλατανιάς θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστικός κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, ο Γιάννης Χατζηνικολάου θα έχει στη διάθεση του μόλις 19 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τρεις τερματοφύλακες και αρκετοί από την Κ20.Εκτός έμεινε και ο Καρυπίδης που δεν συμμετείχε ούτε χθες στο κανονικό πρόγραμμα ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία.

O Μανόλο Χιμένεθ από την άλλη δεν μπορεί να υπολογίζει τους τιμωρημένους Λιβάγια και Βράνιες αλλά και τον Βίκτωρ Κλωναρίδη που ταλαιπωρείται από μία κάκωση στους προσαγωγούς.

Μπορεί τώρα το αυριανό ματς να είναι εκτός έδρας για την ΑΕΚ όμως υπάρχει  κινητοποίηση στην κιτρινόμαυροι ΠΑΕ, προκειμένου να τηρηθεί η απαγόρευση παρουσίας οπαδών της στα "Περιβόλια" .

Μάλιστα έχουν γίνει και επαφές μ' όλους τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ στην Κρήτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί πως κανείς δεν θα επιχειρήσει να βρεθεί στο γήπεδο. Πάντως είναι δεδομένο πως θα υπάρξει πολύς κόσμος σήμερα στην άφιξη της αποστολής της Ένωσης στο αεροδρόμιο των Χανίων, για την υποδοχή της ομάδας.

Τα συναισθήματα του Γιακουμάκη

Απέναντι στην πρώην του ομάδα θα βρεθεί αύριο Γιώργος Γιακουμάκης που μίλησε για τα συναισθήματα του και το στόχο της νίκης. ««Περίεργα συναισθήματα. Πάμε εκεί για να κερδίσουμε, ο στόχος είναι ένας. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι η ομάδα που με ανέδειξε θα είναι στην Β' εθνική μετά από έξι χρόνια. Παρ' όλα αυτά η ομάδα μου είναι πλέον η ΑΕΚ και το μόνο που θέλουμε είναι να κερδίσουμε και αυτό θα με κάνει χαρούμενο. Ούτως ή άλλως θέλω να σκοράρω γιατί η ομάδα μου είναι η ΑΕΚ και θα κοιτάξω να κερδίσουμε γιατί θέλουμε τη νίκη. Δεν θα κοίταζα αν ήμουν καθοριστικός ή όχι ή αν είχε κριθεί ο υποβιβασμός. Αυτό που με νοιάζει είναι να κερδίσουμε και αν βάλω γκολ, αν το πανηγυρίσω το ξέρω μόνο εγώ. Μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα που με ανέδειξε και της οφείλω πάρα πολλά, αν πανηγύριζα δεν θα έδειχνα σεβασμό», είπε ο ηρακλειώτης ποδοσφαιριστής.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής που θα γίνει σε τρεις δόσεις:

Σήμερα 14/4

15:00 Λαμία-Απόλλων Σμύρνης (novasports2): Ζαχαριάδης, Πάτρας (Μακεδονίας), Χούσκογλου (Θράκης).

17:15 Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (novasports2): Τσαμούρης (Πειραιά) , Ακρίβος (Αθηνών), Σαμοΐλης (Αθηνών).

19:30 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος(novasports1): Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Δίπλαρης (Καρδίτσας). 

Αύριο 15/4

15:00 ΑΕΛ-Παναιτωλικός (novasports2) :Σκουλάς (Θεσσαλίας), Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής), Νικολαΐδης (Μακεδονίας) .

17:15 Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα (novasports3): Νεοφυτιάδης (Κορινθίας) , Καρσιώτης (Κορινθίας), Χατζηνάκος (Δράμας) .

17:15 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (novasports2):  Κατσικογιάννης (Ηπείρου) , Τάτσης (Ηπείρου), Μπαλτάς (Αχαΐας).

19:30 Πλατανιάς-ΑΕΚ (novasports1): Κουμπαράκης (Θράκης) , Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής) , 4ος: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)

Δευτέρα 16/4

Ολυμπιακός-Κέρκυρα (novasports1): Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) , Κωνστάντιος (Εύβοιας), Σινιοράκης (Χανίων).

Η βαθμολογία

ΑΕΚ 60

ΠΑΟΚ 52

Ολυμπιακός 51

Ατρόμητος 47

Αστέρας Τρ. 36

Ξάνθη 36

Πανιώνιος 34

Παναιτωλικός 32

Παναθηναϊκός 32

Λεβαδειακός 31

Γιάννινα 30

Λάρισα 26

Απόλλων Σμ. 25

Λαμία 25

Κέρκυρα 21

Πλατανιάς 10

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News