Νίκη... βάλσαμο για τον Απόλλωνα επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Ποδόσφαιρο
Νίκη... βάλσαμο για τον Απόλλωνα επί του ΠΑΣ Γιάννινα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με σκοπό να πιέσουν και να πετύχουν ένα τέρμα το οποίο και θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα στη συνέχεια.

Ο Απόλλων Σμύρνης παρατάχθηκε με εμφανή στόχο να κλείσει τους διαδρόμους στα μετόπισθεν ούτως ώστε να περιορίσει όσο περισσότερο γινόταν τον κίνδυνο.

Στο 10’ καταγράφηκε μια πολύ καλή στιγμή για τον Απόλλωνα, όταν ο Αλμπάνης πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε στον Καρανίκα.

Είκοσι λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 30’ ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι, του οποίου την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέδρο Κόντε όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε σωτήρια και κράτησε το μηδέν για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Δύο λεπτά αργότερα και στο απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων, ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ. Ο Στάθης με σέντρα από… πλάγιο στη καρδιά της μεγάλης περιοχής βρήκε τον Ναδάλες ο οποίος διαμόρφωσε από κοντά το 0-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι και οι φιλοξενούμενοι κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια με ένα ρευστό αλλά πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη εμφανίστηκε αποφασισμένη για την ισοφάριση, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 51’ με τον Χουάντερσον για μια ακόμα φορά να σώζει τον Απόλλωνα, απομακρύνοντας σε κόρνερ το σουτ του Μανθάτη.

Ένα λεπτό μετά, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια «ανάσα» από το 0-2, ο Βελλίδης απέκρουσε μπλόκαρε με τη μπάλα ίσως να είχε περάσει τη γραμμή.

Στη συνέχεια ο ΠΑΣ πήρε ακόμα περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας με Κόντε και Μιχαήλ δίχως ωστόσο αποτέλεσμα.

Έτσι, αν και δύσκολα, ο Απόλλωνας κράτησε μέχρι το φινάλε το αποτέλεσμα και «έφυγε» με τρεις υπερπολύτιμους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος βαθμούς από τους Ζωσιμάδες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Καρανίκας(78’ Τσικάρσκι), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Λιλά, Γιάκος(74’ Χελκβιστ), Βιδάλ(46’ Νικολιάς), Μανθάτης, Χαλκιαδάκης, Κόντε

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Κύργια, Ζησόπουλος, Ναδάλες, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Χουάρες(79’ Μενδρινός), Αλμπάνης(83’ Στόουκς), Κονέ, Ελμπάζ(75’ Κούρος)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News