Νέα οδυνηρή ήττα για τον Πλατανιά, έχασε 4-0 στην Τρίπολη

Ποδόσφαιρο
Νέα οδυνηρή ήττα για τον Πλατανιά, έχασε 4-0 στην Τρίπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον αγώνα με τον Πλατανιά για την 26η αγωνιστική της Super League ο Αστέρας. Η ομάδα της Τρίπολης ήταν καλύτερη, πολύ πιο ποιοτική ομάδα και επικράτησε με 4-0 στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Με το αποτέλεσμα αυτό πήγε στην 5η θέση, όπου ισοβαθμεί με την Ξάνθη στους 36 βαθμούς.

Βέβαια, λόγω καλύτερης επίθεσης και διαφοράς τερμάτων, με δεδομένο ότι τα μεταξύ τους ματς ήταν ισόπαλα, οι Αρκάδες είναι πάνω από τους ακρίτες. Λίγα πράγματα ο Πλατανιάς, που είναι τελευταίος και υποβιβασμένος.

Υπήρχε εξ' αρχής ξεκάθαρο φαβορί στο ματς, ο Αστέρας Τρίπολης. Πολύ καλύτερη ομάδα από τον Πλατανιά και το πιστοποίησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποιοτικοί του μεσοεπιθετικοί με κοντινές μπαλιές επεδίωκαν να αποσυντονίσουν τους Χανιώτες, να τους διασπάσουν την άμυνα και να βρουν ένα γρήγορο γκολ για να τους φύγει το άγχος. Στο 8' οι Αρκάδες προειδοποίησαν με σουτ του Τόνσο που πέρασε άουτ και στο 12' κατόρθωσαν να βρουν δίχτυα.

Ο Μαντιντά πέρασε στον Μανιά μέσα στην περιοχή και αυτός με γυριστό σουτ ανάμεσα σε Ντικαμονά και Μαλσά άφησε ακίνητο τον Κλιάιτς. Εξαιρετική κίνηση από τον στράικερ των Αρκάδων, αμυντική αδράνεια από τους δύο στόπερ των Χανιωτών. Ο Χατζηνικολάου είχε παράπονα γενικά από τον τρόπο που λειτουργούσαν οι αμυντικοί του, αν και ο Μαλσά δεν είναι στόπερ, αλλά αμυντικός μέσος. Ο Πλατανιάς δυσκολευόταν αισθητά να κυκλοφορήσει τη μπάλα και η πρώτη και τελευταία φορά που απειλήθηκε στο πρώτο μέρος η εστία του Αθανασιάδη ήταν στο 24', όταν την κεφαλιά του Ντικαμονά εξουδετέρωσε ο κίπερ του Αστέρα.

Ήταν εμφανής η υπεροχή και η ανωτερότητα των "κυανοκίτρινων", οι οποίοι χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα απείλησαν στο 26' με Τσιλιανίδη, στο 32' με τον Μαντιντά και στο 35' με τον Μανιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Αστέρα να έχει 66% ποσοστό κατοχής μπάλας, ενώ ο Πλατανιάς ήταν στο 34%. Επίσης οι γηπεδούχοι είχαν 8 τελικές (οι 5 προς την εστία), αντί 2 (2) των Κρητικών.

Στο δεύτερο μέρος ο Χατζηνικολάου έβγαλε τον Μαλσά από το κέντρο της άμυνας και τον πέρασε στη φυσική του θέση (αμυντικό μέσο). Στη θέση του πήγε ο Βάντερσον, που είχε ξεκινήσει αριστερός μπακ. Ο Πλατανιάς κυκλοφορούσε πολύ καλύτερα τη μπάλα με την έναρξη του δεύτερου μισού και στο 50' έχασε την καλύτερή του ευκαιρία, με το σουτ του Ενσικουλού που έδιωξε δύσκολα ο Αθανασιάδης. Και ενώ η ομάδα του Χανίων έδειξε κάτι διαφορετικό στο δεύτερο μισό, στο 55' δέχτηκε και δεύτερο γκολ, με αποτέλεσμα εκεί να χαθεί κάθε ελπίδα έστω για ισοπαλία. Ο Τόνσο "ντύθηκε" Μανιάς και "εκτέλεσε" με σεντερφορίσια κεφαλιά. Εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κώτσιρα από αριστερά, αλλά και την αδράνεια του Ουές και έγραψε το 2-0.

Είχαν "κοπεί" τα πόδια του Πλατανιά με το δεύτερο τέρμα του Αστέρα, τόσο πολύ που ακολούθησαν άλλα δύο. Το τρίτο εντυπωσιακό. Στο 72' μπήκε στο ματς και στο 77' με ένα υπέροχο ψαλιδάκι ο νεαρός Δουβίκας έκανε το 3-0, αφού πρώτα είχε προηγηθεί εξαιρετική απόκρουση του Κλιάιτς σε πλασέ του Μουνάφο! Πέντε λεπτά μετά ο κορυφαίος του ματς, Μαρτίν Τόνσο, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του συμπατριώτη του Ισνάλδο και με υπέροχο πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Σέρβου γκολκίπερ του Πλατανιά. Τυπική διαδικασία τα εναπομείναντα λεπτά, δίκαιη και "καθαρή" νίκη του Αστέρα.

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης (81' Τσιφτσής), Μπέρτος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ντουντού, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (72' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Μαντιντά (62' Ισνάλδο).

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Ντουαλά (66' Στόιτσεφ), Μαλσά, Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Ουές, Ουντότζι (89' Σινγκ), Παπανικολάου (71' Ζίκο), Ενσικουλού.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News