Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δύο γκολ του Αραούχο και ένα του Γκάλο η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Παναθηναϊκό που έπαιζε με δέκα παίκτες απ' το 35'. Νίκη τίτλου για την ΑΕΚ που πλέον είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια.

Οι φίλοι της ΑΕΚ πήγαν στο "Σπύρος Λούης" για να δουν την Ένωση να κάνει το τελευταίο μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν τους απογοήτευσε και πέτυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση φετινή της νίκη σε ντέρμπι, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε απαντήσεις μετά την αποβολή του Ινσούα.

ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ψήφισε δεξιά στο δίλημμα για τη θέση του Μιχάλη Μπακάκη. Ο Έλληνας αμυντικός ξεκίνησε στα δεξιά, με τον Γκάλο να παίζει μπροστά του, ενώ στην απέναντι πλευρά το δίδυμο ήταν Χουλτ-Χριστοδουλόπουλος. Ο Λιβάγια ήταν τιμωρημένος και έτσι στη θέση του ως παρτενέρ του Αραούχο ξεκίνησε ο Μπακασέτας. Γιακουμάκης και Μασούντ έμειναν στον πάγκο, με τον Κλωναρίδη να είναι εκτός αποστολής.

Ούτε ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε το κλασικό του 4-4-2. Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε μόλις δύο διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση μ'αυτήν που ξεκίνησε στο "Καραϊσκάκης" απέναντι στον Ολυμπιακό: Ο Κολοβέτσιος ήταν ο παρτενέρ του Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας και όχι ο Οικονόμου, ενώ ο Μουνιέ ξεκίνησε βασικός,

"ΣΦΙΧΤΟ" ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αναμενόμενα "κλειστό". Ο Παναθηναϊκός έδειξε και στο Φάληρο πως μπορεί να υπηρετήσει reactive ρόλο πίσω απ'την μπάλα, να είναι συμπαγής με το αμυντικό 4-4-2 του Ουζουνίδη, ενώ η ΑΕΚ του Χιμένεθ σπάνια "ανοίγει" τα κρίσιμα ματς, εκτός κι αν μείνει πίσω στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός δούλεψε καλά ανασταλτικά. Το δίδυμο των Κάτσε-Τζανδάρη επανέλαβε αυτό που έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό, έστελνε την ΑΕΚ στα άκρα, εκεί που δούλευαν καλά τα δίδυμα Ινσούα-Μουνιέ και Κουλιμπαλί-Γιόχανσον.

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Η ομάδα του Ουζουνίδη κατάφερε να είναι πιο απειλητική. Όχι απ'την πλευρά του Μουνιέ (κλεισμένος καλά από Μπακάκη-Γκάλο), αλλά απ'τα δεξιά. Ο Χριστοδουλόπουλος δεν βοηθούσε τον Χουλτ και ο Κουλιμπαλί έβρισκε συχνά μέτρα να επιτεθεί.

Μόλις στο 8' ο Κουλιμπαλί πέρασε με φοβερή ενέργεια τον Χουλτ, έφερε την μπάλα στο αριστερό και εκτέλεσε από πλάγια θέση. Το σουτ ήταν πολύ δυνατό, αλλά ο Μπάρκας άπλωσε το αριστερό του χέρι και έβγαλε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Απ'τα πόδια του Κουλιμπαλί ήρθε κι άλλη τελική εντός περιοχής για τον Παναθηναϊκό. Στο 10' ο Δώνης κράτησε ωραία με πλάτη, ο Κουλιμπαλί έτρεξε το γήπεδο, στο γύρισμά του σούταρε ο Κάτσε με την μπάλα να κοντράρει στον Βράνιες.

"ΜΙΛΗΣΕ" Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ

Στην αρχική ορμή του Παναθηναϊκού η ΑΕK απάντησε με τον Αραούχο. Στο 13' ο Κολοβέτσιος αντιμετώπισε λανθασμένα τη σέντρα του Γκάλο, ο Αραούχο πήρε και εκτέλεσε με το αριστερό εντός περιοχής, αλλά ο Κολοβέτσιος επανήλθε και κόντραρε με τάκλινγκ.

Το ματς σταμάτησε να έχει φάσεις και στο 30' μίλησε η ποιότητα του Αραούχο. Ο Λάζαρος τον σημάδεψε από χαμηλά κι ο Αργεντινός πήγε στη μονομαχία με τον Ινσούα που είχε συγκλίνει απ'τα αριστερά. Ο Αραούχο τον έβγαλε εκτός φάσης και εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο με το αριστερό, σε ένα γκολ "καρμπόν" με εκείνο απέναντι στον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του Κυπέλλου.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΝΣΟΥΑ ΚΑΙ 4-4-1

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Θάνος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ινσούα για μαρκάρισμα στον Αραούχο και πλέον η ΑΕΚ είχε και προβάδισμα και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Ουζουνίδης διατήρησε τις δύο τετράδες και ο Παναθηναϊκός στήθηκε ως εξής: Ο Γιόχανσον ήρθε ως αριστερό μπακ στη θέση του Ινσούα, ο Κουλιμπαλί έγινε δεξιός μπακ και ο Λουντ ήρθε να παίξει μπροστά απ'τον Αφρικανό στο 4-4-1.

Ακόμα και με δέκα παίκτες, ο Παναθηναϊκός απείλησε πάλι με τον Κουλιμπαλί, που στο 45' γύρισε απ'τα δεξιά στην περιοχή, ο Δώνης εκτέλεσε ωραία με τη δεύτερη επαφή και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα στο δεύτερο μέρος και γρήγορα βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 52' ο Χουλτ πήρε εκδίκηση για τις κούρσες του Κουλιμπαλί και με εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και έφτασε μέχρι την τελική γραμμή. Το γύρισμα προς τα έξω πέρασε από Λάζαρο-Κουρμπέλη και ήρθε ο Γκάλο με συρτό σουτ να κάνει το 2-0 για την Ένωση.

Τα κέφια των παικτών του Χιμένεθ ανέβηκαν και στο 58' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την ενέργεια του αγώνα. Ο Λάζαρος απ'τα αριστερά εκτός περιοχής "τρύπησε" ανάμεσα σε Τζανδάρη και Κουλιμπαλί και με το δεξί σημάδεψε την απέναντι γωνία του Βλαχοδήμου, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

ΦΙΕΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΣΕ ΑΡΑΟΥΧΟ

Η Ένωση συνέχισε να επιτίθεται απ'τα αριστερά και στο 67' ο Χουλτ είχε νέο ανέβασμα και γύρισμα, αλλά το πολύ δυνατό σουτ του Μπακασέτα πήγε πάνω στον Βλαχοδήμο. Απελευθερωμένη η ΑΕΚ δεν σταμάτησε να επιτίθεται και ο Αραούχο βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 69' ο Αργεντινός ήταν μόνος του σε εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, αλλά η κεφαλιά του βρήκε στο κάθετο δοκάρι. Ο Αραούχο πήγε ανενόχλητος και στο ριμπάουντ και εξ επαφής έκανε το 3-0.

Ο αγώνας γρήγορα μετατράπηκε σε πάρτυ τίτλου, με τον κόσμο στις κερκίδες να ζητάει "πρωτάθλημα-κύπελλο" απ'την ΑΕΚ. Και το τρίτο δοκάρι της Ένωσης ήρθε απ'την ίδια πλευρά, με τον Μπακασέτα να παίρνει ωραία και να εκτελεί με το αριστερό πάνω στο δοκάρι απ'το δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Στο 85' όλοι σηκώθηκαν όρθιο για να αποθεώσουν τον Αραούχο στην αλλαγή του.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77' Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63' Μασούντ), Αραούχο (84' Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (73' Οικονόμου), Μουνιέ (62' Λουτσιάνο), Λουντ, Κουλιμπαλί, Δώνης (73' Μυστακίδης).

Πηγή κειμένου: sport24.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News