«Χρυσή» ισοπαλία για τη Λαμία μέσα στην Κέρκυρα

Ποδόσφαιρο
«Χρυσή» ισοπαλία για τη Λαμία μέσα στην Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λαμία πήρε την ισοπαλία (0-0) στην Κέρκυρα με κορυφαίο τον Παπαδόπουλο και διατήρησε το +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου μπήκε ξανά η Κέρκυρα μετά τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί της ΑΕΛ.

Η Λαμία πήγε στην Κέρκυρα για δύο αποτελέσματα. Ιδανική θα ήταν η νίκη, ως μη χείρον βέλτιστον θα κρινόταν η ισοπαλία. Για την Κέρκυρα, η νίκη θα ήταν μονόδρομος.

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 26η αγωνιστική της Super League Σουρωτή δεν έβγαλε νικητή. Δεν είχε ούτε γκολ (0-0). Αυτή που "χαμογέλασε" ήταν η ομάδα της Φθιώτιδας.

Διατήρησε το +4 από τη ζώνη υποβιβασμού. Εκεί βρίσκεται πλέον η Κέρκυρα. Οι Φαίακες βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από τον Απόλλωνα Σμύρνης - ο οποίος μετά τη νίκη (3-0) επί της ΑΕΛ προσπέρασε τη νησιωτική ομάδα - ενώ έχει και ματς λιγότερο από την "Ελαφρά Ταξιαρχία", καθώς τη Μεγάλη Τετάρτη θα παίξει στους "Ζωσιμάδες" με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΛΑΜΙΑ

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κέρκυρας. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Ρόλε έδωσε στον Τουράμ, ο Βραζιλιάνος "έστρωσε" την μπάλα στον Αργεντινό, εκείνος έκανε το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΙ

Ύστερα από τρία λεπτά (13'), ο Πίτι εκτέλεσε το φάουλ κι ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε αποφασιστικά. Στο 17ο λεπτό, η ομάδα τς Φθιώτιδας άγγιξε το γκολ. Και πάλι με δράστη τον Ίβηρα.

Ο Πίτι δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά, η μπάλα πήρε φάλτσα, ο Γιαννακόπουλος απομάκρυνε, η μπάλα έκρουσε στο δεξί δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε και κατέληξε άουτ.

Στο 32', ο Πίτι εκτέλεσε το κόρνερ στην άμυνα των Φαιάκων επικράτησε σύγχυση, αλλά το κεντρικό αμυντικών δίδυμο των Φθιωτών - Αναστασιάδης και Κουκόλης - δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αντέτζο στο 44ο λεπτό απομάκρυνε επιτυχώς τη σέντρα που επιχείρησε ο Ασίγκμπα.

ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 50ό λεπτό, ο Τουράμ έκανε την κίνηση από τα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο, έδωσε στον Ρόλε, αλλά ο Αναστασιάδης απομάκρυνε εύστοχα για την ομάδα του.

Μετά από εννιά λεπτά (59'), η νησιωτική ομάδα έχασε την πιο σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ρόλε έβγαλε τον Επστάιν μόνο του, ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Γερμανό στο τετ-α-τετ εντός περιοχής, ο Τουράμ στο ριμπάουντ σε σουτ στα όρια της περιοχής έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 74', οι Φαίακες είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά συνάντησαν εκ νέου την άρνηση του Παπαδόπουλου. Ο Επστάιν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ζορμπάς πήδησε σε λάθος χρόνο και η κεφαλιά του στο δεύτερο (δεξί) δοκάρι είναι έως εκ τούτου άστοχη.

Η Κέρκυρα αγχώθηκε υπερβολικά, δεν είχε καθαρό μυαλό και ούτε στις καθυστερήσεις μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποιες στιγμές σύγχυσης των φιλοξενούμενων.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σιόντης, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78' Μυτίδης), Μπαλάφας, Παμλίδης (28' λ. τρ. Ζορμπάς), Ρόλε, Επστάιν, Τουράμ (83' Αρτυματάς).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (78' Μπεν Τζεμιά), Βασιλαντωνόπουλος, Μπουλούλης, Μπλάζιτς, Τσούκαλος (62' Βάντερσον), Πίτι, Μπούντικ (86' Αντρόνικ).

H "MΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ"

  1. ΑΕΛ 26
  1. Λαμία 25
  1. Απόλλων Σμύρνης 22*
  1. Κέρκυρα 21
  1. Πλατανιάς 10

*Έχει ματς λιγότερο ο Απόλλων Σμύρνης (τη Μεγάλη Τετάρτη στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα)

Πηγή κειμένου: sport24.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News