Λευκή ισοπαλία στο Πανιώνιος – Ξάνθη

Ποδόσφαιρο
Λευκή ισοπαλία στο Πανιώνιος – Ξάνθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε ο αγώνας του Πανιωνίου με την Ξάνθη, με τους ακρίτες να διατηρούν το +2 στη μάχη της 5ης θέσης. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, κυρίως στο ξεκίνημα, μέτριο θέαμα στη Νέα Σμύρνη.

Αν και το ξεκίνημα του αγώνα προμήνυε καλό θέαμα, φάσεις και γκολ, εντούτοις το 0-0 "σφράγισε" τις προσπάθειες για Πανιώνιο και Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League Σουρωτή.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι ακρίτες διατήρησαν το +2 από τους "κυανέρυθρους" στη μάχη για την κατάληψη της 5ης θέσης, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε της σεζόν. Με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο, όπου οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι, η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει το ματς σε χαμηλό τέμπο και να φτάσει σχετικά εύκολα στο βαθμό της ισοπαλίας.

Την επόμενη αγωνιστική, η οποία διεξάγεται μετά τη διακοπή για το Πάσχα, η Ξάνθη υποδέχεται στα Πηγάδια τον ΠΑΣ Γιάννινα (15/4, 17:15), ενώ ο Πανιώνιος, ο οποίος έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο σερί ματς, έχει δύσκολη αποστολή στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (14/4, 19:30).

Έτσι παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε την ομάδα του με τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τους Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα, τους Κόρμπο και Σιώπη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Σαββίδη σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, τους Μασούρα, Σπιριντόνοβιτς στα άκρα και τον Ντουρμισάι στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Μίλαν Ράσταβατς είχε τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Φλίσκα, Σβάρνα, Σιλά στην άμυνα, τους Μεχία και Ντε Λούκας στη μεσαία γραμμή, τους Τριάδη και Μπρίτο στις πτέρυγες και τον Τζουρίτσκοβιτς πίσω από τον Γέντρισεκ, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ καλύτερα στον αγώνα και με διάθεση να επιβάλει τους "κανόνες" του στο χορτάρι. Η αλήθεια είναι πως το πρώτο 20λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, που πίεζαν και κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα. Δεν το εξαργύρωσαν όμως με κάποιο τέρμα, αφού είτε ο Ζίβκοβιτς είτε ο εξαιρετικός Μπαξεβανίδης σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ήταν εκεί που έπρεπε για τους ακρίτες.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 7' για τους Νεοσμυρνιώτες. Έπετα από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, έπιασε κεφαλιά ο Μπανανά και υποχρέωσε σε δύσκολη επέμβαση τον Ζίκβοβιτς στη δεξιά του γωνία. Στη συνέχεια το κοντινό πλασέ του Σταυρόπουλου βρήκε πάνω σε αντίπαλο. Νέα καλή στιγμή για τον Πανιώνιο (9'), με τον Παπαγεωργίου να πασάρει στον Μασούρα, το σουτ του οποίου από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή κατέληξε άουτ, ενώ στο 11' ο γκολκίπερ της Ξάνθης μπλόκαρε το σουτ του Σπιριντόνοβιτς.

 Για μερικά ακόμη λεπτά, ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση, αλλά μετά το 20' οι παίκτες του Ράσταβατς ισορρόπησαν, έκλεισαν τους χώρους και άρχισαν σιγά σιγά να ανεβαίνουν προς τα αντίπαλα καρέ. Ο Τριάδης στο 28' είχε την πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους, με τον Κότνικ να μπλοκάρει εύκολα, ενώ στο 43' ο Μασούρας προτίμησε να σουτάρει αντί να πασάρει στον Σαββίδη και έστειλε τη μπάλα άουτ από πλάγια θέση.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, έγιναν ελάχιστα πράγματα μπροστά στις δυο εστίες και το 0-0 φαντάζει σε γενικές γραμμές δίκαιο. Οι παίκτες του Ράσταβατς είχαν κλείσει καλά τους χώρους και προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν δημιούργησαν απειλητικές φάσεις.

Ένα σουτ του Μεχία στο 73' κατέληξε άουτ, ίσως στην καλύτερη στιγμή για την Ξάνθη, με τους Νεοσμυρνιώτες να μην έχουν κλασική ευκαιρία στο β' μέρος. Ο Μιχάλης Γρηγορίου μετά το 70' έπαιξε με δυο επιθετικούς, βάζοντας τον Γεσίλ, η ομάδα του πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα και να φτάσει στους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85' Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81' Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (70' Γεσίλ), Ντουρμισάι.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ζβάρνας, Βαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90' Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (58' Κάστρο), Γέντρισεκ (69' Λουσέρο).

Πηγή κειμένου: sport24.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News