Κανονικά η εκδίκαση της υπόθεση του ΠΑΟΚ, παρά το αίτημα αναβολής

Ποδόσφαιρο
Κανονικά η εκδίκαση της υπόθεση του ΠΑΟΚ, παρά το αίτημα αναβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τα γεγονότα της Τούμπας ζήτησε ο ΠΑΟΚ θεωρώντας αναγκαία την παρουσία του διαιτητή Κομίνη για να δώσει διευκρινίσεις. Υπενθυμίζεται πως ο ρέφερι κλήθηκε αλλά ενημέρωσε πως αδυνατεί να παραστεί για οικογενειακούς λόγους. Ο πρόεδρος της έδρας επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος, αλλά δεν διέκοψε τη διαδικασία που συνεχίστηκε κανονικά.

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Λάκης Σημαιοφορίδης, τόνισε: «Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρουσία του κ. Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στην διαδικασία. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και ζητούμε να υποχρεωθεί να παραστεί. Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για την διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε ότι υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες του αγώνα και αν κάλεσε τις ομάδες να συνεχίσουν τον αγώνα. Αν δεν εμφανιστεί δεν θα έχουμε δίκαιη δίκη. Είστε δικαστής και απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε μια ομάδα η οποία καταστρέφεται και μας στερεί ένα πρωτάθλημα. Αν δεν έρθει δεν θα υπάρχει δίκαιη κρίση. Είναι προφανές ότι μπορείτε να ξανακαλέσετε τον κ. Κομίνη, το θέλουμε οπωσδήποτε. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι παρών, είναι σημαντικό πρόσωπο στην διαδικασία. Συμμετέχει στα γεγονότα».

Σε αυτό το σημείο επενέβη ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, αναφέροντας: «Έτσι και αλλιώς, κ. πρόεδρε, για τις επόμενες δυο εβδομάδες δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Άρα δεν υπάρχει καμία πίεση χρόνο. Μια οποιαδήποτε μέρα που θα μπορεί ο κ. Κομίνης οποιαδήποτε ώρα δεν έχουμε πρόβλημα».

Η πλευρά της ΑΕΚ, δια της νομικής εκπροσώπου, Έλλης Ρίζου, ήταν κάθετα αντίθετη στην αναβολή. «Στο δικαστήριο σας δεν υπάρχουν μείζονος ή ελάσσονος σημασίας υποθέσεις. Εφόσον όμως εθίγη η μεγάλη σημασία αυτού του αγώνα, θα υπενθυμίσουμε ότι διεκόπη το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του αγώνα. Ομάδες που δεν έχουν καμία υπαιτιότητα δεν παίζουν εξαιτίας αυτού του αγώνα. Οποιαδήποτε αναβολή θα είναι εις βάρος του πρωταθλήματος. Υπάρχει πρόσφατη υπόθεση του δικαστηρίου σας που ο κ. Αρετόπουλος κλήθηκε να δώσει κάποιες διευκρινήσεις και δεν προσήλθε χωρίς τη διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει προσβολή επί πλαστότητας του φύλλου αγώνα. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε οποιαδήποτε αναβολή έστω και ωρών θα είναι σε βάρος της υπόθεσης και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου, πρόσθεσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sport-fm.gr : «Με σεβασμό εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε κάτι που είναι εκτός πλαισίου».

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου, Σπυρίδων Καποδίστριας, διέκοψε για να συζητηθεί το αίτημα αναβολής και επιστρέφοντας μετά από 5-10 λεπτά είπε: «Το πειθαρχικό όργανο επιφυλάσσεται για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Το δικαστήριο θα δικάσει με βάση τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλλάσσεται άρα δεν απορρίπτει το αίτημα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News