Μοιράστηκαν τους βαθμούς Λαμία και Λεβαδειακός (1-1)

Ποδόσφαιρο
Μοιράστηκαν τους βαθμούς Λαμία και Λεβαδειακός (1-1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία και Λεβαδειακός ήθελαν τη νίκη για την 25η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Οι γηπεδούχοι για να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, οι φιλοξενούμενοι για να κυνηγήσουν το στόχο κατάκτησης της πέμπτης θέσης.

Τελικά, μοιράστηκαν από ένα βαθμό! Αποτέλεσμα, το οποίο σίγουρα δεν θα μπορεί να αφήνει ευχαριστημένη καμία εκ των δύο ομάδων.

Περισσότερο αυτή της Φθιώτιδας, καθώς είχε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και δοκάρι. Ο Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ για τους Βοιωτούς, ο Τσούκαλος ισοφάρισε για τη Λαμία και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά. Τα σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής ο Μάρκο Μπλάζιτς (4' και 8'), ή το αντίστοιχο (ασθενές) του Γεβγέν Μπούντνικ (6') δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι προκάλεσαν ανησυχία στον Δημήτρη Σωτηρίου.

Στο ένατο λεπτό, ο Βάντερσον υποδέχθηκε την μπάλα στα δεξιά, συνέκλινε στα αριστερά, έκανε και το σουτ με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Σωτηρίου.

Στο 24', πάλι ο Βραζιλιάνος με σκαστό σουτ στην κίνηση στο όριο της περιοχής - ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Τσούκαλο - προσπάθησε να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά δεν τα κατάφερε.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς (30'), ο Βάντερσον επιχείρησε μια κεφαλιά, χωρίς αποτέλεσμα. Ύστερα από δύο λεπτά (32'), ο Μαρκόβσκι έκανε το σουτ από θέση αριστερά στα όρια της περιοχής. Κακή, βιαστική επιλογή. Είχε δίπλα του Σουμπίνιο και Γιακουμάκη.

Στο 33', ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ. Ύστερα από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Γιουσούφ - η "κυανόλευκη" άμυνα αδράνησε κι έμεινε εντελώς στάσιμη - ο Γιακουμάκης μπήκε στην περιοχή, ο Ασίγκμπα έσπευσε πάνω του, αλλά δεν μπόρεσε να τον προλάβει και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος.

Ο Γιουσούφ προσπάθησε με διπλή προσποίηση να "αδειάσει" τον Παπαργυρίου, υπερέβαλε όμως κι απώλεσε την κατοχή της μπάλας.

Η Λαμία έφθασε στην ισοφάριση στο 40ό λεπτό. Ο φορ των "κυανόλευκων", Νίκος Τσούκαλος, υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής, δοκίμασε το πόδι του. Το σουτ ήταν καλό καλό, αλλά έφερε ευθύνη ο Σωτηρίου. Δεν εκτίμησε καλά τη φάση.

Στο 45ο λεπτό, οι Βοιωτοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαρκόβσκι ξέφυγε από τον Αναστασιάδη. Αλλά, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να παρατηρηθεί η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία. Στο 56', ο Μπλάζιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Βασιλαντωνόπουλο, ο δεύτερος έβαλε πλάτη τον Αντιλεού, έκανε το σουτ εντός περιοχής με το αριστερό και ο Σωτηρίου με δύσκολη απόκρουση, έβγαλε σε κόρνερ.

Ύστερα από δέκα λεπτά (66'), οι γηπεδούχοι "άγγιξαν" την ανατροπή. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά τη σέντρα του Αναστασόπουλου από τα δεξιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Σωτηρίου.

Στο 70ό λεπτό, η Λαμία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Βάντερσον μπήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Καραγιάννης το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Τριποτσέρης με το πόδι και τη βοήθεια της τύχης απομάκρυνε.

Ο Νοέ Ακόστα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ στο 73', η εκτέλεση ήταν καλή. Όχι, όμως, τόσο για να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου.

Η τελευταία χρονικά ευκαιρία παρατηρήθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Και ήταν πάλι για τη Λαμία. Ο Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος προωθήθηκε στα τελευταία λεπτά, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (58' Αναστασόπουλος), Όμο (81' Άστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Βάντερσον, Μπούντνικ,Τσούκαλος (69' Καραγιάννης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Ζοάο Φαβάρο (75' Ζαραδούκας), Αντιλεού, Νιάς, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (83' Νίκας), Σουμπίνιο (63' Σαβαντογκό), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι.

Πηγή: sport24.gr

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News