Μόνη 5η η Ξάνθη που νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό

Ποδόσφαιρο
Μόνη 5η η Ξάνθη που νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γκολ του Κάστρο στο 23' της αναμέτρησης η Ξάνθη επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 και έστησε... κάστρο στην πέμπτη θέση καθώς πλέον είναι μόνη της 5η με 35 βαθμούς και πήρε προβάδισμα για τη μάχη που οδηγεί στην έξοδο στην Ευρώπη.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός που πέταξε ένα ημίχρονο, πάλεψε μόνο στο δεύτερο 45λεπτο αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες, πήρε το προβάδισμα στο σκορ και από εκεί και πέρα κράτησε το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος του ματς. Η ομάδα του Δέλλα ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο 45λεπτο αλλά στάθηκε άτυχη καθώς στα τελευταία δέκα λεπτά έπαιξε με δέκα παίκτες καθώς χτύπησε ο Άργκους και ο Δέλλας είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Η Ξάνθη γνώριζε πριν από το παιχνίδι ότι με νίκη θα ανέβαινε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μπήκε από την αρχή της αναμέτρησης με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ακρίτες χάθηκε στο 14' λεπτό όταν σε γύρισμα από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Κάστρο που από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά ο Κυριακίδης έδιωξε και κράτησε το μηδέν.

Οι παίκτες του Ράσταβατς συνέχισαν να έχουν την υπεροχή, να κρατούν τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 23' όμως βρήκαν αυτό που έψαχναν από το πρώτο λεπτό καθώς πήραν κεφάλι στο σκορ. Σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Κάστρο πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Κυριακίδη κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν και μετά το υπέρ τους 1-0 να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη τους και είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 44' και πάλι με τον Κάστρο. Ο σκόρερ της Ξάνθης αυτή τη φορά ήταν εκτεθειμένος στην εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο επόπτης δεν καταλόγισε τη παράβαση, με τον Κάστρο να παίρνει την κεφαλιά και τον Κυριακίδη να διώχνει με το πόδι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δέλλας προχώρησε σε μια αλλαγή καθώς πέρασε στην αναμέτρηση τον Κλέσιο αντί του Ιταμπέλ και άλλαξε το σύστημα της ομάδας του κάνοντας πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι πήραν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Την ίδια ώρα η Ξάνθη έδειχνε να θέλει περισσότερο να κρατήσει το υπέρ της σκορ και να μην ρισκάρει αφήνοντας κενά στην άμυνα της.

Οι παίκτες του Δέλλα ανέβασαν την πίεση τους, κέρδισαν κόρνερ και φάουλ έξω από την περιοχή και απείλησαν ουσιαστικά στο 66' με τον Ντίας να στρώνει με το στήθος στον Μάρκος Πάουλο που μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Σβαρνάς πρόλαβε και έβαλε την κόντρα.

Στο 68' ο Παναιτωλικός βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μοράρ εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, μπόρεσε να περάσει τη μπάλα από το τείχος αλλά ο Ζίβκοβιτς με ένα εντυπωσιακό μπλοζόν στην δεξιά αγωνία του έστειλε την μπάλα κόρνερ. Η πίεση της ομάδας του Αγρινίου συνεχίστηκε αλλά χωρίς τις κλασικές ευκαιρίες από πλευράς της ομάδας του Δέλλα.

Η Ξάνθη που στο δεύτερο μέρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο απείλησε για πρώτη φορά στο 80' όταν σε μια ωραία αντεπίθεση η μπάλα έφτασε δεξιά στον Τριάδη που μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει την μπάλα χωρίς πρόβλημα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες καθώς τραυματίστηκε ο Άργκους και δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς με τον Δέλλα να έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Αυτό φυσικά επηρέασε τις προσπάθειες της ομάδας του Αγρινίου και αντίθετα έδωσε αέρα στην Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα έκλεισαν το ματς με μια ακόμα καλή στιγμή και πάλι με τον Τριάδη. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή έκανε το αριστερό σουτ και ανάγκασε τον Κυριακίδη σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Μεχία, Ντε Λούκας (78' Κάσα Καμαρά), Ντουρίτσκοβιτς (59' Λουσέρο), Μπρίτο (73' Γέντρισεκ), Τριάδης, Κάστρο.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Σοάρες Άργκους, Μαρινάκης, Τσοκάνης (73' Γιαννιώτης), Μπεχαράνο (79' Γουίλιαν), Μοράρ, Χόρχε Ντίας, Φάρλεϊ Ρόσα, Κεβν Ιταμπέλ (46' Κλέσιο), Μάρκος Πάουλο.

Πηγή: sport24.gr

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News