Στο 0-0 έμειναν ΑΕΛ και Κέρκυρα

Ποδόσφαιρο
Στο 0-0 έμειναν ΑΕΛ και Κέρκυρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία νίκη σε δέκα ματς έχουν πια οι "βυσσινί", ενώ οι Φαίακες εξακολουθούν να μην έχουν γευτεί εκτός έδρας τη χαρά της νίκης

Η Κέρκυρα είχε δοκάρι στο 65', στο 68' έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά η ΑΕΛ δεν κατέστη εφικτό να σκοράρει στην έδρα της, παρά το διαρκές πρέσινγκ στο τελευταίο 20λεπτο. Πολύ σημαντικός βαθμός για τους Φαίακες.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε στο AEL FC Arena η αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Κέρκυρα, που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Super League (0-0). Οι Θεσσαλοί δεν εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή (αποβλήθηκε στο 68' ο Σπίνουλας) και παρά τις ευκαιρίες που έκαναν, γκολ δεν έβαλαν.

Μία νίκη σε δέκα ματς έχουν πια οι "βυσσινί", ενώ οι Φαίακες εξακολουθούν να μην έχουν γευτεί εκτός έδρας τη χαρά της νίκης. Ο βαθμός, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικός στην προσπάθεια για παραμονή.

Η ΑΕλ έφτασε τους 26 βαθμούς και είναι 12η, ενώ η Κέρκυρα με παιχνίδι περισσότερο... καβάλησε τον Απόλλωνα, έφτασε τους 20 βαθμούς και είναι 14η.

Πρώτο 45λεπτο που θα ξεχαστεί γρήγορα. Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έβγαλε 3-4 τελικές στο 20λεπτο, με κυριότερη εκ των οποίων το σουτ του Ντέλετιτς μέσα από την περιοχή και δεξιά, το οποίο "έβγαλε" ο Γιαννακόπουλος. Οι Φαίακες άρχισαν να ισορροπούν την αναμέτρηση αφού πέρασαν τα πρώτα 20 λεπτά, κλείνοντας τους κενούς χώρους, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να παράξουν τελικές.

Η πρώτη φορά κατά την οποία απείλησε η Κέρκυρα ήταν στο 31', όταν από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, ο Μπόζοβιτς πρόλαβε και έδιωξε. Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να συνεργαστούν, αλλά η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν τους το επέτρεπε στο βαθμό που το ήθελαν. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο σε γενικές γραμμές.

Η ΑΕΛ είχε φτάσει σε έξι τελικές, η Κέρκυρα σε τρεις, ενώ οι Θεσσαλοί με το σφύριγμα του 45λέπτου είχαν 52% ποσοστό κατοχή μπάλας, αντί 48% των φιλοξενούμενων.

Όπως το πρώτο μισό, έτσι και το δεύτερο είχε διακοπές λόγω τραυματισμών. Στο 49' ήταν η σειρά του Γουάλας να χτυπήσει και να γίνει αλλαγή στο 53' με τον Ρέντζα. Λίγο μετά ήταν η σειρά του τελευταίου να νιώσει ενοχλήσεις και παρότι αρχικά εκφράστηκε η ανησυχία ότι θα αποχωρήσει, εντέλει έμεινε στο ματς. Στο 65ο λεπτό η Κέρκυρα έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Επστάιν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και αριστερά. Με ωραία προσποίηση απέφυγε τον Μασούρα, σούταρε με το δεξί και η μπάλα αφού κόντραρε στον Ζίζιτς κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς.

Και ενώ το μομέντουμ ήταν υπέρ των νησιωτών, τρία λεπτά μετά έμειναν με παίκτη λιγότερο. Στο 40' ο Σπίνουλας δέχτηκε κίτρινη, στο 68' και δεύτερη επειδή κράτησε από τη φανέλα τον Κρίζμαν και η ομάδα του ήταν υποχρεωμένη να παίξει με παίκτη λιγότερο για περισσότερα από 20 λεπτά. Ο Ματζουράκης γύρισε το σχήμα του σε 3-5-1.

Η ΑΕΛ από την αποβολή και μετά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 71' από την πολύ καλή εκτέλεση του Μιλοσάβλιεβιτς, τρεις παίκτες των "βυσσινί" ήταν αμαρκάριστοι, όμως κανένας δεν μπόρεσε να τη βρει και να τη στείλει προς την εστία της Κέρκυρας. Στο 72' από μπαλιά του Ντέλετις ο Περόνε κατέβασε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, όμως ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας είχε βγει έγκαιρα και απέκρουσε. Στο 75' ο Μιλοσάβλιεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Βλέποντας αυτή την υπεροχή της ΑΕΛ ο τεχνικός της Κέρκυρας, πέρασε στο ματς τον στόπερ Γκράσι, βγάζοντας εκτός τον μεσοεπιθετικό Ζορμπά. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν τους Φαίακες στο μισό γήπεδο και προσπαθούσαν να "χτυπήσουν" και από τον άξονα και από τα άκρα. Ο Μλαντένοβιτς στο 84' έκανε τη σέντρα, ο Κρίζμαν σηκώθηκε αφύλαχτος, έκανε όμως αδύναμη κεφαλιά και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Παρά τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων, όσο και αν πίεσε η ΑΕΛ γκολ δεν έβαλε και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε στο 0-0.

ΑΕΛ (Ρ. Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας (53' Ρέντζας), Φατιόν (83' Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης (63' Λεοζίνιο), Περόνε.

Κέρκυρα (Γ. Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (74' Γκράσι), Ρόλε (92' Ινάσιο Κέβεν), Επστάιν, Παμλίδης (87' Μυτίδης).

Πηγή κειμένου: sport24.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News