Νίκη μετά από τέσσερις μήνες για τον Απόλλωνα

Ποδόσφαιρο
Νίκη μετά από τέσσερις μήνες για τον Απόλλωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέτυχε να "πιάσει" πεντάδα η ομάδα του Αγρινίου

Ύστερα από τέσσερις μήνες ο Απόλλων Σμύρνης έφτασε και πάλι σε νίκη. Επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού και έφτασε την Κέρκυρα στους 19 βαθμούς. Απέτυχε να "πιάσει" πεντάδα η ομάδα του Αγρινίου.

Τελευταία νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης είχε καταγραφεί στις 5 Νοεμβρίου, στο εντός έδρας 4-3 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Έκτοτε ακολούθησαν επτά ήττες και έξι ισοπαλίες. Ο Παναιτωλικός προερχόταν από τρεις διαδοχικές νίκες (Πλατανιά, Λεβαδειακό, Κέρκυρα) αλλά και μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Για την 24η αγωνιστική της Super League, η "Ελαφρά Ταξιαρχία" κατάφερε να γευτεί και πάλι τη χαρά μιας νίκης, ακριβώς τέσσερις μήνες μετά. Επιβλήθηκε 2-1 του ανεβασμένου Παναιτωλικού, ο οποίος όμως δεν έκανε καλή εμφάνιση, υπέπεσε σε λάθη και έφυγε άπραγος από τη Ριζούπολη.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με ρυθμό και τον Παναιτωλικό να μπαίνει καλύτερο στο παιχνίδι. Στο 5' ο Μάζουρεκ ενώ θα μπορούσε να "εκτελέσει", δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Χουάντερσον μπλόκαρε, ενώ στο 13' το σουτ του Ρόσα λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Απόλλων άρχισε από εκείνο το λεπτό και μετά να ισορροπεί, δίχως ωστόσο να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του.

Ο Παράσχος δεν ήταν ευχαριστημένος με τις επιλογές των παικτών του, το ίδιο και ο Δέλλας καθώς έβλεπε ότι οι δικοί του ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και έκαναν βιαστικές κινήσεις. Η ομάδα του Αγρινίου έφτασε κοντά στο γκολ στο 23', όταν ο Ρόσα πέρασε στον Ντίας, αυτός πλάσαρε από θέση βολής, αλλά ο Ναδάλες έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Ο Μαζουρέκ ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και στο 27' έγινε αλλαγή με τον Βασιλούδη. Ο τεχνικός των Αγρινιωτών έχασε ένα πολύτιμο εργαλείο, καθώς ο Αργεντινός είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του. Τα λεπτά του πρώτου μέρους περνούσαν, οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν μπορούσαν να φτάσουν σε τελική.

Τελικά λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, σε καίριο χρονικό σημείο, ο Απόλλων Σμύρνης βρήκε γκολ και πήγε στα αποδυτήρια με πλεονέκτημα. Ο Ναδάλες εκτέλεσε κόρνερ στο 45', Ο Στόουκς έσπρωξε τον Μπεχαράνο, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ουίλιαν και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη (1-0). Αμέσως μετά ο διαιτητής Μάνταλος σφύριξε τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Απόλλωνα να έχει πραγματοποιήσει τέσσερις τελικές, αντί μιας του Παναιτωλικού. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία", επίσης, είχε 51% κατοχή μπάλας, ενώ 49% οι φιλοξενούμενοι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με διάθεση να βάλουν γρήγορα και δεύτερο γκολ. Στο 47' ο Μύγας παραλίγο να σημειώσει και δεύτερο αυτογκόλ για την ομάδα του, όταν από σέντρα του Κονέ, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του, στο δοκάρι και κατέληξε τελικά κόρνερ. Στο 51' ο στράικερ του Απόλλωνα, Άντονι Στόουκς, προσπάθησε να κουτουλήσει τον Μπεχαράνο, αλλά τη γλίτωσε με κίτρινη κάρτα. Ο Δέλλας έβγαλε τον Μύγα στο 57', πέρασε τον Γιαννιώτη, ο οποίος στο αμέσως επόμενο λεπτό κατέστη ανέφικτο να περιορίσει τον Αλμπάνη. Ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα τον "άδειασε", ακολούθως έκανε το ίδιο με Μιχάι - Μπεχαράνο και με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα (2-0)!

Η εικόνα του Παναιτωλικο ήταν πολύ κακή στο δεύτερο μέρος, αλλά στο 70' η ομάδα του Αγρινίου κατόρθωσε να ξαναμπεί στο ματς. Από γύρισμα του Μαρινάκη από αριστερά και σουτ του Ρόσα από το ύψος της περιοχής, ο Χουάντερσον έδιωξε, αλλά ο ο Ντίας πήρε το ριμπάουντ και με προβολή μείωσε σε 2-1, παρά την προσπάθεια του Ναδάλες να απομακρύνει. Μετά το τέρμα του Ουρουγουανού, τα "καναρίνια" είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους και στο 78' λίγο έλειψε να φτάσουν στην ισοφάριση.

Από σέντρα του Ιταμπέλ από δεξιά, ο Μαρινάκης στο δεύτερο δοκάρι προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά - ψαράκι, δεν βρήκε τη μπάλα "γεμάτα" και μια καλή ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη για τον Παναιτωλικό! Στα τελευταία λεπτά δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, υπήρξε σκοπιμότητα από τον Απόλλωνα να κρατήσει το προβάδισμα και το πέτυχε...

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Ζησόπουλος, Ναδάλες, Παπάζογλου, Τσουκαλάς (72' Χουάρες), Αλμπάνης, Μενδρινός (82' Ντεβέσα), Κονέ, Στόουκς (91' Καστιγέχος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τρ. Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας (57' Γιαννιώτης), Άργκους, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Ρόσα, Μαζουρέκ (27' λ. τρ. Γιαννιώτης), Ντίας, Ουίλιαν (70' Ιταμπέλ), Μοράρ.

Πηγή κειμένου: sport24.gr

Πηγή φωτογραφίας: intime.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News