«Μοιρασιά» στο ντέρμπι αιωνίων με δύο πέναλτι!

Ποδόσφαιρο
«Μοιρασιά» στο ντέρμπι αιωνίων με δύο πέναλτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι «αιωνίων» της Σούπερ Λίγκας, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη» για την 24η αγωνιστική.

Η αναμέτρηση κρίθηκε με δύο πέναλτι, ενώ θα περάσει στην ιστορία ως ένα από τα χειρότερα ποιοτικά ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής, όπως τον περιμέναμε. Οι παίκτες του Ουζουνίδη πίεζαν ψηλά όταν τους δινόταν η ευκαιρία, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αμύνονταν χαμηλά με δύο τετράδες πολύ "σφιχτές".

Ο Ολυμπιακός ήταν αναγκασμένος να πάει στα άκρα, εκεί που Ινσούα-Λουντ και Γιόχανσον-Κουλιμπαλί έκαναν καλή δουλειά όπου κι αν έστελνε ο Γκαρθία τους Μιραλάς-Πάρντο.

Με τέτοια εικόνα ήταν λογικό οι τελικές να έρθουν είτε από κλέψιμο (λάθος του Ένχελς και σουτ πάνω στον Προτό απ'τον Δώνη στο 7') είτε από στημένες φάσεις: Ο Μιραλάς βρήκε το τείχος σε φάουλ στο 11', ο Ένχελς πήρε κεφαλιά άουε σε φάουλ στο 12', ο Μιραλάς σούταρε στους αμυνόμενους μετά από κόρνερ στο 14'.

Και οι δύο ομάδες είχαν δύο καλές στιγμές χωρίς τελική. Στο 24' ο Άλτμαν πέρασε ωραία τον Ομάρ, γύρισε στην περιοχή, αλλά ο Λουντ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και ο Χατζισαφί απομάκρυνε. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ρομαό σήκωσε από χαμηλά, ο Οφόε κινήθηκε ως φορ, κοντρόλαρε, αλλά ο Κουρμπέλης τον πρόλαβε πριν εκτελέσει.

Το ημίχρονο έκλεισε με την μοναδική πραγματικά καλή στιγμή. Ομάρ και Πάρντο συνδυάστηκαν ωραία στα δεξιά, το γύρισμα του Κολομβιανού βρήκε τον Μιραλάς ελεύθερο στο κέντρο της περιοχής. Ο Βέλγος κοντρόλαρε και εκτέλεσε άμεσα πριν τον προλάβουν οι στόπερ του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από Ουζουνίδη-Γκαρθία και χωρίς μεταβολή στην εικόνα του αγώνα. Στο 49' ο Ολυμπιακός βρήκε για πρώτη φορά χώρο στην κόντρα, όταν Ταχτσίδης-Οφόε συνδυάστηκαν γρήγορα και κάθετα, βγάζοντας τον Μιραλάς πλάγια στην περιοχή.

Το σουτ του Βέλγου από χαμηλά έβγαλε μάλλον εύκολα με τα πόδια ο Βλαχοδήμος, ενώ απ'την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ένχελς και μετά πάνω στο οριζόντιο και άουτ.

Στο 56' ο Γκαρθία έβαλε τον Φορτούνη στη θέση του Οφόε, που είχε μικρή συμμετοχή στο ματς, "μπλεγμένος" ανάμεσα σε Κάτσε-Τζανδάρη.

Στο 60' έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες. Η μπάλα χάθηκε στο κέντρο, ο Ρομαό έπαιξε γρήγορα κάθετα, ο Φορτούνης τον μιμήθηκε και μια επαφή έδωσε την ευκαιρία στον Ανσαριφαρντ να φύγει προς την περιοχή μαζί με τον Οικονόμου.

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκό τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Ιρανού εντός και εκτός περιοχής και ο Ευαγγέλου υπέδειξε το πέναλτι παρότι ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να εκτελέσει. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και στο 62' έκανε το 1-0 στέλνοντας τον Βλαχοδήμο στην άλλη πλευρά.

Ο Ουζουνίδης προχώρησε άμεσα σε διπλή αλλαγή. Ο Αυλωνίτης μπήκε στη θέση του Κάτσε για να παίξει δίπλα στον Κουρμπέλη και ο Μουνιέ μπήκε στη θέση του Δώνη. Ο Γάλλος πήγε αριστερά, ο Λουντ ήρθε κεντρικά δίπλα στον Τζανδάρη και ο Άλτμαν έμεινε μόνος στην κορυφή στο 4-4-1 του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να δείχνει θάρρος ακόμα και με παίκτη λιγότερο. Στο 69' ο Κουλιμπαλί σέντραρε από δεξιά, ο Μουνιέ γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν υπήρχε συμπαίκτης του για να εκτελέσει σε κενή εστία με τον Προτό εκτός θέσης. Στο 80' ο Γιόχανσον γύρισε ωραία απ' τα δεξιά, ο Λουντ κινήθηκε ως φορ στο πρώτο δοκάρι, έκανε την προβολή από πολύ κοντά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ένχελς.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του ευκαιρία μετά το 1-0 στο 82'. Ο Μιραλάς έτρεξε αριστερά, ο Φορτούνης έφησε την μπάλα να περάσει, αλλά ο Τζούρτζεβιτς πλάσαρε απογοητευτικά ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Σέβρος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής στην αντεπίθεση, επέλεξε να πασάρει στον Μιραλάς, αλλά το έκανε άσχημα και ο Ολυμπιακός δεν εκτέλεσε.

Κι αφού ο Ολυμπιακός δεν έκανε το 2-0, το θάρρος του Παναθηναϊκού επιβραβεύτηκε. Στο 84' ο Μουνιέ έδωσε κεντρικά στον Ινσούα, που κινήθηκε κάθετα στην περιοχή. Ο Αργεντινός τσίμπησε την μπάλα, ο Ένχελς τον βρήκε και ο Ευαγγέλου υπέδειξε το σημείο του πέναλτι (οριακή φάση για το αν είναι εντός περιοχής ή εκτός).

Ο Μουνιέ εκτέλεσε εύκολα, ισοφάρισε και ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε μέχρι το τέλος και κατάφερε να κρατήσει το 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Μποτία, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (88' Μάριν), Οτζίτζα (56' Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (78' Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάνης), Κάτσε (65' Μουνιέ), Τσανδάρης, Λουντ, Αλτμαν, Δώνης (65' Αυλωνίτης).

Πηγή: www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News