Νίκη με ανατροπή ο Λεβαδειακός, 2-1 την Λάρισα

Ποδόσφαιρο
Νίκη με ανατροπή ο Λεβαδειακός, 2-1 την Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα στην επανάληψη και με δύο γκολ σε τρία λεπτά να κάνει την ανατροπή (2-1)

Παρότι η ΑΕΛ προηγήθηκε με γκολ του Κριζμάν στο τέλος του πρώτου μέρους, η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει στην επανάληψη και με δύο γκολ σε τρία λεπτά να κάνει την ανατροπή (2-1).

Ο Σουμπίνιο με φάουλ από τα 40 μέτρα και τραγική εκτίμηση του Μπόζοβιτς (60’) ισοφάρισε για τους γηπεδούχους για να έρθει ο Μαρκόφσκι τρία λεπτά αργότερα και να κάνει την ανατροπή με άψογο πλασέ.

Στους 29 βαθμούς ο Λεβαδειακός, παρέα στην 10η θέση με τον Παναιτωλικό. Έμεινε στους 25 βαθμούς και την 12η θέση η ΑΕΛ.

Εξαιρετικός ο Λεβαδειακός στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τα… μπούνια και πίεζαν αρκετά την άμυνα της Λάρισας, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Το παιχνίδι περνούσε πολύ από τα πόδια του Σουμπίνιο, ο οποίος έψαχνε συνεχώς με κάθετες μπαλιές τους επιθετικούς του. Σε μία εξ αυτών στο 8ο λεπτό έβγαλε τον Γιακουμάκη απέναντι από τον Μπόζοβιτς, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να τον περνάει αλλά να ανοίγει το κοντρόλ και να μην μπορεί να κάνει καλό τελείωμα! Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπόζοβιτς πρόλαβε τον Μαρκόφσκι σε τετ-α-τετ και δεν του επέτρεψε να απειλήσει.

Ο Λεβαδειακός συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό, έκανε συστηματικές επιθέσεις και πίεζε διαρκώς την αντίπαλη άμυνα. Ο Σουμπίνιο στο 14’ είδε τον Μπόζοβιτς να σταματάει εντυπωσιακά το σουτ του, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο προωθημένος Τριποτσέρης δεν κατάφερε να βρει εστία από καλή θέση. Αμέσως μετά ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Ζαραδούκα και στα… καπάκια η ΑΕΛ έφτιαξε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία! Μετά από σουτ του Λεοζίνιο, ο Σωτηρίου απόκρουσε ασταθώς με τον Περόνε να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το... τσιμπητό πλασέ. Ωστόσο, ο Ζαραδούκας με ανάποδο ψαλίδι πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή όπως είπε ο διαιτητής και φάνηκε από το ριπλέι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ΑΕΛ ισορροπούσε το ματς, άρχιζε να βγαίνει από το… καβούκι της και «πάγωσε» το Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (43’). Μετά από γέμισμα του Μιλοσάβλιεβιτς, ο Περόνε έσπασε με το κεφάλι την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, με τον Κριζμάν να πιάνει το σουτ στην κίνηση και με τη βοήθεια της τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Τριποτσέρη, κατέληξε στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 1-0.

Ο Λεβαδειακός μπήκε στο δεύτερο μέρος όπως και στο πρώτο. Θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και στη συνέχεια να κυνηγήσει την ανατροπή. Στο 49’ άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Μπόζοβιτς είπε «όχι» στον Γιακουμάκη με μεγάλη επέμβαση. Όμως, ο πορτιέρε της ΑΕΛ έντεκα λεπτά αργότερα δεν είχε καλή αντίδραση, κάνοντας ένα τραγικό λάθος! Ήταν το 60ο λεπτό όταν ο Σουμπίνιο εκτέλεσε το φάουλ από τα 40 μέτρα, με την μπάλα να σκάει στην μικρή περιοχή και τον Μπόζοβιτς να κάνει απίστευτη… φάβα (1-1). Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο Μαρκόφσκι με άψογο τελείωμα από το ύψος της περιοχής μετά την μπαλιά του Τσαμπούρη έκανε την ανατροπή για την ομάδα του (2-1)!

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους. Ο Ανιγκό από την μία προσπαθούσε να φρεσκάρει την ομάδα του και ο Ντόστανιτς από την άλλη θέλοντας να βοηθήσει επιθετική την ΑΕΛ. Ο Σέρβος κόουτς, όμως, δεν κατάφερε κάτι τέτοιο. Οι Βοιωτοί κράτησαν με χαρακτηριστική άνεση το υπέρ τους σκορ και στο τέλος πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο που τους ανεβάζει στην 10η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Αντιλέου, Ζαραδούκας (62' Καραχάλιος), Νιάς, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (80' Καθάριος), Γιουσούφ (70' Σαβαντογκό), Μαρκόφσκι.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεβ (82' Μόρας), Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (76' Μλαντένοβιτς), Λεοζίνιο (69' Ρέντζας), Κρίζμαν, Περόνε.

Πηγή: sport-fm.gr

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News