Στο… καναβάτσο ο ΠΑΟΚ, νίκη στο 98’ για τον Αστέρα!

Ποδόσφαιρο
Στο… καναβάτσο ο ΠΑΟΚ, νίκη στο 98’ για τον Αστέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγώνας… θρίλερ έγινε στην Τρίπολη με τον Αστέρα να βάζει… μπλόκο στην πορεία του ΠΑΟΚ, με το εντυπωσιακό 3-2 να διαμορφώνεται με γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ ο «δικέφαλος» είχε ισοφαρίσει ένα λεπτό πριν.

Οι Αρκάδες έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί των 16 αγώνων που μετρούσε ο αντίπαλός του και εκείνος, όχι μόνο μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της 5ης θέσης, αλλά την ίδια στιγμή ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε... χοντρή γκέλα στη μάχη του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Αστέρα. Με σωστή τακτική προσέγγιση, «εγκλώβισε» τον ΠΑΟΚ που έπαιζε μονόπατα... μόνο από τα αριστερά με τον Μακ. Ετσι ήταν προβλέψιμος, σε αντίθεση με τους Αρκάδες που ρόλαραν σωστά, τσουλούσαν την μπάλα και στο18'άνοιξαν το σκορ με τον Κυριακόπουλο. Στιο 32' θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους με τον Μανιά, αλλά τελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37' με τον Κάμπος. Ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία κούρσα του Μακ και την πρώτη ουσιαστική επέμβαση των Θεσσαλονικιών στα καρέ των γηπεδούχων. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1) και τον ΠΑΟΚ να έχει μία ανούσια κατοχή μπάλας (67%). Η οποία όμως δεν είχε μετατραπεί σε ευκαιρίες και πίεση.

 Στο δεύτερο μισό το τέμπο παρέμεινε ανάλογο. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μπάλα, αλλά... γιοκ. Συνέχιζαν να φορτώνουν χωρίς λόγο την αριστερή τους πλευρά, ο Κάμπος παρέμενε ανενεργός και στο 53' ο Αστέρας βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Τόνσο. Το οποίο «έφτιαξε» ο Κυριακόπουλος και  πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό επίσης σε Μανιά και Μουνάφο που ήταν  «μέσα» στη φάση.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τα παίξει, και λογικά, όλα για όλα. Μέσα και ο Μπίσεσβαρ και με την παρουσία του, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να βελτιώνονται. Μετά και την είσοδο του Αζεβέδο βγήκαν ακόμη πιο μπροστά και πλέον το ματς έγινε... ροντέο. Ειχαν με τις ευκαιρίες τους (π.χ. Πρίγιοβτς, Βαρέλα), αλλά και ο Αστέρας απείλησε ορισμένες φορές, όπως έπραξε με τον Ντουντού. Μετά το  70' οι Αρκάδες έπαιζαν πλέον 4-3-3, ο ΠΑΟΚ... όλος μπροστά και έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις.

Όπου στο 90'+6' ο Πρίγιοβιτς ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (καταλογίστηκε σε ανατροπή του ίδιου από τον Ιγκλέσιας), αλλά αμέσως μετά, στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, ο Ιγκλέσιας χάρισε στον Αστέρα τη μεγάλη νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (46' Κώτσιρας), Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (67' Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (84' Καλτσάς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (69' Αζεβέδο), Μαουρίσιο, Κάμπος (83' Κουλούρης), Πέλκας, Μακ (57' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News