Ντέρμπι «αιωνίων» και δύσκολες αποστολές για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ντέρμπι «αιωνίων» και δύσκολες αποστολές για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Τρίπολη και η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Πανιώνιο

Αιώνιο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», δοκιμασία του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και με την ΑΕΚ να περιμένει τον Πανιώνιο, ενώ στην Λιβαδειά ο Λεβαδειακός περιμένει την ΑΕΛ στα ματς της Κυριακής για την 24η αγωνιστική, την πιο κρίσιμη αγωνιστική της Super League.

Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός περιμένει τον Παναθηναϊκό στο αιώνιο ντέρμπι. Και μπορεί οι «πράσινοι» φέτος να διανύουν μια άσχημη χρονιά σε όλα τα επίπεδα αλλά τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ξεχωριστά. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να είναι το φαβορί και παίζουν τις τελευταίες τους ελπίδες για τον τίτλο κόντρα στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που στόχο έχει την πέμπτη θέση. Χωρίς κόσμο ο Ολυμπιακός αλλά με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του ο Όσκαρ Γκαρθία. Από την πλευρά του ο τεχνικός των «πρασίνων» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει τον Κουρμπέλη ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Νωρίτερα, το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της φετινής του σεζόν. Η ομάδα του Λουτσέσκου δοκιμάζεται στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και ξέρει καλά ότι χρειάζεται μόνο τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας και να περιμένει στη συνέχεια την απόφαση για το ντέρμπι. Ο Ρουμάνος τεχνικός ο οποίος μετράει 16 σερί νίκες, δεν υπολογίζει τον τραυματία Ελ Καντουρί. Στον Αστέρα θέλουν να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες έχουν για την έξοδο στην Ευρώπω και να κόψουν βαθμούς από άλλον ένα μεγάλο αντίπαλο. Μοναδική απουσία αυτή του Ισνάλδο.

Στο ΟΑΚΑ η κουρασμένη ΑΕΚ φιλοξενεί τον μισό Πανιώνιο. Και οι δύο ομάδες έχουν καταπονηθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και τις απουσίες. Η Ένωση μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και ξέρει ότι μπορεί ακόμα και από σήμερα να είναι πρώτη. Οι Κονέ, Λόπες, Γιακουμάκης, Λιβάια και Αραούχο τέθηκαν στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, αντίθετα εκτός είναι οι Τσιγκρίνσκι, Χουλτ και Σιμόες. Με πολλά προβλήματα πάει στο ΟΑΚΑ και ο Πανιώνιος.  Στους από καιρό τραυματίες Σιώπη, Ντουρμισάι, προστέθηκαν και οι Νίλσεν, Μακρύλλο. Την ίδια στιγμή ο Λάμπρου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη θλάση που υπέστη την περασμένη αγωνιστική και επίσης έμεινε εκτός, ενώ ο Ουάσινγκτον είναι μεν στην αποστολή, αλλά δεν δείχνει σε θέση να αγωνιστεί.

Τέλος, στην Λιβαδειά ο Λεβαδειακός περιμένει την ΑΕΛ σε ένα ανοικτό ματς με τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από την σπουδαία νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ. Εκτός ο τραυματίας Λεονάρντο, τέλος ο Τόνι Σίλβα στους γηπεδούχους, με πολλές απουσίες η ΑΕΛ αφού εκτός είναι οι Ναζλίδης, Φατιόν, Ουάλας και Αγκάνοβιτς.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Κυριακή (4/3)

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ (15:00, NS2)

Λεβαδειακός - ΑΕΛ (17:15, NS3)

ΑΕΚ - Πανιώνιος (17:15, NS2)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19:30, NS1) 

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News