default-image

Φιλική τεσσάρα του Παναθηναϊκού στη Τσβόλε

Ποδόσφαιρο
Φιλική τεσσάρα του Παναθηναϊκού στη Τσβόλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίζοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα 4-0 την Τσβόλε κι έδειξε έτοιμος για τα ματς του Europa League. Ντεμπούτο με γκολ ο Γουακάσο, σούπερ ο Λεντέσμα.

Εξαιρετικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο φιλικό πριν τους αγώνες του γ' προκριματικού γύρου του Europa League. Οι πράσινοι νίκησαν 4-0 την Τσβόλε στη Λεωφόρο πραγματοποιώντας επίδειξη ισχύος αλλά και ετοιμότητας ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

Εντυπωσιακός και σε αυτό το παιχνίδι ο Λεντέσμα που άνοιξε το σκορ, βρήκε δίχτυα ο Γουακάσο με προσωπικό γκολ στο ντεμπούτο του, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανα ξανά ο Λουντ που πρόσθεσε κι αυτός το όνομά του στη λίστα τον σκόρερ, με τον Μπεργκ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Με πέντε νέες μεταγραφές στην ενδεκάδα και τον έναν από αυτούς (Γουακάσο) να πραγματοποιεί την πρώτη εμφάνισή του με την ομάδα, πιθανότατα ήταν λογικό να είναι κάπως προβληματική η εικόνα του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά του αγώνα απέναντι στην Τσβόλε.

Βέβαια, ένα βασικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τις καλές ομάδες από τις υπόλοιπες είναι η ύπαρξη είτε εναλλακτικού πλάνου, είτε προσωπικοτήτων που με κάποια ατομική ενέργεια θα αλλάξουν την… ιστορία.

Στην περίπτωση του αγώνα κόντρα στην Τσβόλε ίσχυσε το δεύτερο. Ο Κριστιάν Λεντέσμα ήταν με διαφορά ό,τι πιο… πληθωρικό είχαν να παρουσιάσουν οι πράσινοι στο γήπεδο. Όταν αντιλήφθηκε και ο ίδιος πως οι Ολλανδοί δεν θα ήταν ικανοί να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, προσανατόλισε το παιχνίδι του προς την επίθεση και… άρχισαν τα… όργανα.

Από τα πόδια του Αργεντινού και ένα δικό του προσωπικό τέρμα ξεκίνησε ένα διαβολεμένο τέταρτο μέσα στο οποίο οι πράσινοι πέτυχαν τρία γκολ κι έχασαν ευκαιρίες για να σημειώσουν κι άλλα. Και όλα αυτά έγιναν με… στυλ, ωραίο ποδόσφαιρο και πλουραλισμό ιδεών στο γήπεδο. Μια «σουτάρα» (από αυτές που μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν) του Λεντέσμα, μια καταπληκτική συνεργασία από τα πλάγια των Ιμπάρμπο-Χουλτ-Λουντ και γκολ του εξαιρετικού στα φιλικά Φινλανδού, αλλά και ένα υπέροχο προσωπικό τέρμα του Γουακάσο με το οποίο συστήθηκε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Θα έλεγε κανείς πως η μόνη… παραφωνία του πρώτου μέρους ήταν το γεγονός πως ο Μπεργκ παρέμεινε άσφαιρος. Ο Σουηδός πήρε ρεβάνς για τις χαμένες ευκαιρίες όταν εκμεταλλεύτηκε την μπασκετική «no look» ασίστ του Βιγιαφάνιες κι έγραψε το 4-0, δείχνοντας πως φέτος το τριφύλλι εκτός των άλλων διαθέτει πλουραλισμό και βάθος στο ρόστερ του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ (83' Βλαχοδήμος Ο), Μέστο (73' Ρέις), Ιβάνοφ, Κουτρουμπής (64' Μολέντο), Χούλτ (73' Νάνο), Ζέκα (73' Στάικος), Λουντ, Λεντέσμα (79' Βλαχοδήμος Π), Γουακάσο (64' Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (64' Βιγιαφάνες), Μπέργκ.

ΤΣΒΟΛΕ: Φαν ντε Χαρτ, Φαν Πόλεν, Φαν ντε Πάβερτ, Μαρσελίς, Σάιμακ, Μόκχαρτ, Ακχαμπάρ, Μένιγ, Μπράμα, Εχιζίμπουε, Βάρμενταμ.

Έπαιξαν και οι Μαστούρ, Καραγκούνης, Φαν Λόι, Σάντλερ, Σέκνκεφελντ, Τόμας, Εβρέ, Κβίντα.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News