default-image

Ανακοίνωσε τον Ρέις ο Παναθηναϊκός (video)

Αθλητισμός
Ανακοίνωσε τον Ρέις ο Παναθηναϊκός (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τέταρτη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Νούνο Ρέις για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στο "τριφύλλι" θα αγωνίζεται για τα επόμενα τρία χρόνια ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Νούνο Ρέις. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του "τριφυλλιού".

Ο Νούνο Μιγκέλ Περέιρα Ρέις -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1991 στο Μούρτεν της Ελβετίας από Πορτογάλους μετανάστες. Εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το 2003 κι ενώ προηγουμένως είχε ξεκινήσει το ποδόσφαιρο στην Βάσκο Ντα Γκάμα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Σπόρτινγκ, κέρδισε οκτώ τίτλους -συμπεριλαμβανομένων πέντε εθνικών Πρωταθλημάτων- για να αποτελέσει μέλος της ομάδας που κατέκτησε τρία διαδοχικά Πρωταθλήματα και να φορέσει μάλιστα και το περιβραχιόνιο, την τελευταία χρονιά.

Μετά την αποφοίτησή του από την ακαδημίας της Σπόρτινγκ, ο Ρέις δόθηκε δανεικός στην Σερκλ Μπριζ, μαζί με τον συμπαίκτη του Ρενάτο Νέτο. Στην πρώτη του σεζόν στο Βέλγιο, έκανε 32 εμφανίσεις -όλες ως βασικός- και πέτυχε ένα γκολ, καθώς και άλλες 24 τη δεύτερη. Το 2012 παραχωρήθηκε ξανά δανεικός, στην Ολανένσε, με την φανέλα της οποίας είχε 21 συμμετοχές.

Ο 25χρονος άσος επέστρεψε στην Σπόρτινγκ και την δεύτερη ομάδα της, για πέντε μήνες, προτού "μετακομίσει" κε νέου στο Μπριζ και την Σέρκλ τον Ιανουάριο του 2014. Εκεί έπαιξε 12 φορές, μέχρι που έμεινε ελεύθερος από την Σπόρτινγκ και εντάχθηκε στο ρόστερ της Μετς, μετρώντας πέρυσι 27 παιχνίδια.

Ο Ρέις ήταν αρχηγός της Εθνικής Πορτογαλίας Κ20 που τερμάτισε δεύτερη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011, αγωνιζόμενος σε όλα τα παιχνίδια που έλαβαν χώρα στην Κολομβία. Επίσης, έχει θητεύσει και στα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της πατρίδας του".

Οι δηλώσεις του παίκτη

Μετά την υπογραφή του ο παίκτης είπε:

Έχοντας αγωνιστεί ήδη δυο φορές μακριά από την πατρίδα σου, τι μέτρησε περισσότερο για να δεχθείς την προσφορά του Παναθηναϊκού και να κάνεις το τρίτο σου "ταξίδι" εκτός Πορτογαλίας;

"Κοιτάξτε, γενικά προτιμώ να αγωνίζομαι στο εξωτερικό γιατί είναι διαφορετικό το επίπεδο. Στην Ελλάδα έμαθα ότι είναι υψηλό το επίπεδο, ενώ και ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, οπότε η απόφαση μου ήταν μάλλον εύκολη! Μόλις ενημερώθηκα για την προοπτική αυτή, δεν είχα κανένα δισταγμό να αποδεχθώ την πρόταση που μου έγινε και… να 'μαι".

Η Πορτογαλία δεν είναι από τις αγορές που συνηθίζει να επιλέγει ποδοσφαιριστές η ομάδα. Βέβαια, από την άλλη πλευρά, έχει φορέσει τα πράσινα ο Πάουλο Σόουζα, ενώ και ο αρχηγός ο Ζέκα είναι συμπατριώτης σου! Εσύ τι περιμένεις από αυτή τη συνεργασία;

"Καταρχήν, το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να κατακτήσω το Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό! Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε καλή ομάδα, αξιόλογους παίκτες, οπότε γιατί να μην το καταφέρουμε; Δεν είναι μόνο αυτοί που αναφέρατε, πάντως… Ο Κάρλος Φρέιτας ήταν τεχνικός διευθυντής μου στην Μετς και να ξέρετε ότι πάντα μου έλεγε πως ο Παναθηναϊκός έχει τις συνθήκες που χρειάζομαι για να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής και να μην διστάσω να πω το ναι, αν με ειδοποιούσαν κάποια στιγμή από την Αθήνα!".

Διαθέτεις την ικανότητα να αγωνίζεσαι σε διάφορες θέσεις... Που θα έλεγες, ωστόσο, πως μπορείς να προσφέρεις τα μέγιστα στην ομάδα σου; Τι θεωρείς πως κάνεις καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

"Νιώθω καλύτερα αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, θεωρώ ότι μπορώ να αποδώσω καλά και στην άμυνα. Νιώθω ότι έχω ωριμάσει πλέον και ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να βελτιώσω πολύ την αντίληψή μου, την επιθετικότητα στα μαρκαρίσματα αλλά και την προσαρμογή μου στις εκάστοτε συνθήκες, είτε ως στόπερ είτε ως "κόφτης", που είναι και τα τρία δυνατά μου στοιχεία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News