default-image

Ουαλία και Βέλγιο ζουν το όνειρο τους

Αθλητισμός
Ουαλία και Βέλγιο ζουν το όνειρο τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «Πιερ Μορουά» της Λιλ μεταφέρεται απόψε η δράση του EURO 2016 με την Ουαλία και το Βέλγιο να αναμετρώνται στις 22:00 στον δεύτερο προημιτελικό, προκειμένου να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν θέλξει με το επιθετικό τους ποδόσφαιρο και διαθέτουν ευρωπαϊκά αστέρια στη σύνθεσή τους.

 Οι Ουαλοί με οδηγό τον Γκάρεθ Μπέιλ και οι Βέλγοι με τον Εντέν Αζάρ να βγάζει… φωτιές στα τελευταία παιχνίδια είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να ζουν την ονειρική τους πορεία στα γήπεδα της Γαλλίας.

Η Ουαλία στο Μουντιάλ του 1958 είχε ζήσει μια μεγάλη στιγμή, καθώς αγωνίστηκε στον προημιτελικό με την Βραζιλία αλλά είχε ηττηθεί και δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά. Αυτό καλείται να το κάνει τώρα, στην πρώτη της συμμετοχή σε ένα EURO.

 Tα λόγια του Γκάρεθ Μπέιλ είναι χαρακτηριστικά: "Ξέρουμε για τον προημιτελικό του Μουντιάλ το 1958, οπότε είναι προφανές πως μετά από εκείνο το παιχνίδι αυτό με το Βέλγιο είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του ουαλικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να διασκεδάσουμε τη στιγμή, να τα δώσουμε όλα και να προκριθούμε στα ημιτελικά".

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί και στον ίδιο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016, με την Ουαλία να επικρατεί 1-0 του Βελγίου με σκόρερ τον Μπέιλ, σε αγώνα που έγινε στο Κάρντιφ τον περασμένο Ιούνιο. Το θετικό είναι ότι ο Άσλεϊ Γουίλιαμς ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ώμο και είναι έτοιμος να αγωνιστεί απόψε.

Όσον αφορά το Βέλγιο, μετά την εντυπωσιακή τεσσάρα επί της Ουγγαρίας, θέλει μια ανάλογη εμφάνιση πρόκρισης κόντρα στους Ουαλούς. Το αρνητικό είναι ότι παραμονές του αγώνες τραυματίστηκε σοβαρά ο κεντρικός αμυντικός Γιαν Βερτόνχεν και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία τεσσάρων μηνών…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News