default-image

Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό

Ποδόσφαιρο
Πήρε το ντέρμπι η ΑΕΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεπηρέαστη από την κούραση παρουσιάστηκε η ΑΕΚ που νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους κίτρινους με το γκολ του Γιόχανσον στο 5' (με κεφαλιά), με το τριφύλλι να παίρνει την κατοχή της μπάλας να και κυνηγάει έντονα το γκολ της ισοφάρισης. Οι πράσινοι σημείωσαν ένα γκολ με τον Μπεργκ στο 28΄, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά (ως επιθετικό φάουλ του Σουηδού στον Κολοβέτσιο), ενώ έχασαν και μια σπουδαία ευκαιρία στο 36' με τον Λουντ.

Η ΑΕΚ που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο για αρκετά λεπτά, κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα, εκμεταλλευόμενη τα κενά στην άμυνα του αντιπάλου της. Μάνταλος, Σιμόες και Μπαρμπόσα συνεργάστηκαν άψογα σε ωραία αντεπίθεση, με τον τελευταίο να νικά τον Στιλ στο μεταξύ τους τετ α τετ για το 2-0!

Μάλιστα η Ενωση έφτασε κοντά σε δύο ακόμη γκολ και συγκεκριμένα στο 44' με τον Τζεμπούρ, αλλά και στο 45' με το κεφαλιά-δοκάρι του Γιόχανσον. Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω για τους φιλοξενούμενους, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε η αποβολή του Βιγιαφάνιες με απευθείας κόκκινη, ο οποίος όντας πεσμένος στο έδαφος σήκωσε το γόνατό του και χτύπησε τον Μάνταλο.

Το «τριφύλλι» μείωσε σε 2-1 στο 54' με τον Λέτο να συνεργάζεται ωραία με τον Νάνο και τον πρώτο να σκοράρει με κεφαλιά. Η εξέλιξη αυτή έδωσε ψυχολογία στους ως τότε επηρεασμένους από την εξέλιξη του ματς, παίκτες των πράσινων. Μάλιστα στο 58΄ ο Λέτο βρήκε δίχτυα και πάλι, με το γκολ του να ακυρώνεται όμως σωστά λόγω οφσάιντ.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού όμως διήρκεσε μέχρι εκεί. Στη συνέχεια η ΑΕΚ και με την είσοδο του Μπακάκη στο ματς, ισορρόπησε, ούσα παράλληλα ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ο Τζεμπούρ ανησυχούσε αρκετές φορές την πράσινη άμυνα στην κόντρα, με τον Αλγερινό να απειλεί στο 66' και στο 67', αλλά τελικά τον Μπαρμπόσα να είναι εκείνος που έκανε το γκολ.

Στο 69' ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έπιασε εξαιρετικά ένα φαλτσαριστό πλασέ μετά από κ΄όρνερ του Μάνταλου και με την… βοήθεια και του κεφαλιού του Μολέδο, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1!

Στο υπόλοιπο του ματς ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Μπεργκ στο 75' και στο 83' και η ΑΕΚ στο 80' με τον Μπακάκη και στο 84' με τον Μάνταλο.

ΑΕΚ (Παναγιωτάρας): Ανέστης, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (90+1' Τζανετόπουλος), Αραβίδης (59' Μπακάκης), Τζεμπούρ (78' Πέκχαρτ), Μπαρμπόσα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (41' Λέτο), Ζέκα, Λουντ (88' Κλωναρίδης), Μπουμάλ (46' Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News