default-image

Νίκη... πλέι-οφ για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Λεβαδειακό

Αθλητισμός
Νίκη... πλέι-οφ για τον ΠΑΟΚ, 2-0 τον Λεβαδειακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με γκολ των Λέοβατς και Μακ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ νίκησε αγχωτικά ον Λεβαδειακό (2-0) στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα, σε ματς της 29ης αγωνιστικής.

Ετσι έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ, χωρίς να περιμένει την απόφαση για την ποινή αφαίρεσης των 5 βαθμών που του έχει επιβληθεί. Μάλιστα την τελευταία αγωνιστική οι Θεσσαλονικείς φιλοξενούνται από τον Πλατανιά που ερίζει για την 5η θέση.

Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3 και τον Μακ στην κορυφή, ενώ Ροντρίγκες και Πέλκας κάλυψαν τις δύο πλευρές, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Φαράντος που κάθισε στον πάγκο των Βοιτών (μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Άκη Μάντζιου), προτίμησε σύστημα 4-2-3-1. Στην κορυφή ο Μάντζιος πίσω του ο Ατζαγκούν, με τον Γιακουμάκη στα αριστερά και τον Μπελγκαζουανί στα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας (73%-27%) και την υπεροχή στο πρώτο μέρος, όμως η αλήθεια είναι οτι κατάφερε να δημιουργήσει μόλις δύο κλασικές ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη στο 34' με την κοντινή κεφαλιά του Ροντρίγκες και την μεγάλη απόκρουση του Μουλόπουλου πάνω στην γραμμή. Και μία ακόμη στο 44' με κεφαλιά του Πέλκα στο αριστερό δοκάρι.

Κατά τα άλλα, ο Λεβαδειακός στεκόταν πολύ καλά, και ακόμη κι αν δεν απειλούσε επιθετικά, δεν επέτρεπε ούτε στον αντίπαλό του να κάνει το ίδο. Τα νεύρα δεν έλειψαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τζαβέλλα να έχει αψιμαχίες με τους Μπελγκαζουανί και Μάντζιο.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο μέρος. Οι ασπρόμαυροι είχαν και πάλι μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας, βρίσκονταν μαζικά στην επίθεση, όμως ήταν και πάλι οι περισσότερες επιθετικές τους ενέργειες τους ήταν χωρίς ουσία.

Μάλιστα ούτε μετά το 61' και την είσοδο στο ματς του Κοροβέση, υπήρξε ουσιαστική βελτίωση στην απόδοση της ομάδας του Ιβιτς. Ο δικέφαλος ωστόσο συνέχισε να επιμένει και δικαιώθηκε στο 80ο λεπτό, όταν σε φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στον Λέοβατς, που με μονοκόμματο «κεραυνό» έκανε το 1-0.

Τη νίκη των γηπεδούχων «σφράγισε» ο Μακ στο 89΄ εκμεταλλευόμενος κακή απομάκρυνση του Τριποτσέρη.

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάτσε (90' Τσίμιροτ), Τζιόλης, Χαρίσης, Πέλκας (61' Κοροβέσης), Ροντρίγκες, Μακ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Φαράντος): Μοσχονάς, Τσουρίκοφ, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μάγκας (61' Τόπι), Μαχαίρας, Ατζαγκούν (85' Μίνγκας), Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί (46' Παππάς), Μάντζιος.

Πηγή: www.sentragoal.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News